• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pro Esquire pise Wondrich, jejich koktejlovou databazi i s pomery a navody lze povazovat za velmi dobrou.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    10 nejlepších barů v Česku. Vítězem je podnik U staré studny | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/zname-nejlepsi-bar-v-cesku-je-jim-cognac-wine-bar-u-stare-studny-p7r-/dobra-chut.asp?c=A121018_124024_dobra-chut_glu
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    BANSHEE: Sakra, nekdo me predbehl s napadem :)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    PRASOLET: To vypadá docela zábavně, musím uznat...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Doufám, že neurazím místní whiskaře, ale k whisce nyní přidáváme i šampaňské a na 25.10. máme přichystanou ochutnávku.
    Program najdete zde: http://www.whiskoteka.cz/ochutnavka-sampanskeho.html a kdyby to někoho zaujalo, může se registraovat tady:
    Whiskoteka.cz - Whiskoteka.cz - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/plan-akci/41-3.html
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    Prave jsem natrefil na www.flaviar.com
    Treba se nekomu zalibi koncept. Ja do toho asi pujdu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Jestli mne má stará vlčí paměť neklame, kdysi jsi mi je všechny tři dával ochutnat v rámci whisky koštu u tebe a byla to pecka!

Jinak za delší nepřítomnost se omlouvám - vzhledem k charakteru mého zaměstnání tomu tak prostě čas od času bude. Takže je dobře, že jsem admin práva hodil také na bedra Machalika..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mir a whisku.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Rychla ano, elegantni bylo pouze ve vyhnuti se jakekoliv zodpovednosti a vedomi toho, ze na krizove reseni nelze aplikovat zadne obchodne pravni dovolani. Elegantni reseni bych si predstavoval ve stylu presne specifikace kde je realne, aby se vyskytoval methylalkohol nebo, na coz bych byl ochoten jako platce nemalych dani obetovat i dva dny, docasne pausalni prohibice (tim nemyslim 14 dni a vice).
    Ale to je off topic...
    Az tahle valka skonci pak jestli budem zit, sve skotske milenky a zeny budem chtit na nejaky cas v baru o 20% slevnit...a to ne jako slevomat na ukazku marzi, ale na to, ze potrebujeme cashflow, nasi hosti whisku a nasi dodavatele odbyt :)) Scots Wha Hae...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: A tak to pardon :)

To, že prohibice zasáhne prodejce speciálních druhů alkoholů nebo majitele koktajl barů daleko víc, než majitele čtverkové hospody ze Zlámané Lhoty je samozřejmě smutné. Bohužel rozumnější nápad jak rychle reagovat na otrávený chlast v republice asi fakt nebyl.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Yoky je majitel baru :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    YOKY: Tak já bych na Hegera zase nějak moc neřval. Současná prohibice byla rychlé a elegantní řešení a upřímně, nám tady v klubu může být fuk. Po dobu jejího trvání nám tady nikomu nijaká újma nevznikne.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Ten japonec zalozil v 50tych letech spolecnost Nikka, prodavac popisoval zrejme japonskou Nikku Yoichi. Co se týče této whisky, tak už základní verze Single Maltky, 10ti letá byla, alespoň pro mě, velkým překvapením. Ocenil jsem hlavně komplexnost, kterou bych u tak mladé whisky nečekal, a chuťové tóny, které u jiných single maltek neznám. 20letá verze je pak ještě dál. Doporučuji vyzkoušet, je to rozdíl oproti 15ce Glenlivet, předpokládám French Oak. Povedlo se to Japoncom :)

Zkusím doporučit:
    Kilchoman 2010 Winter release
    z Islay (farmářská palírna s objemem produkce 100tis. litrů - což je týdenní produkce největších palíren) je skvělá věc (nefiltrovaná, nebarvená, taková rodilá Islayka), kterou jsem objevil na doporučení do nabídky baru.

Bruichladdich X4+3
    opět Islay, opět mladá 3 letá whiska. Je to verze, která umožňuje nazývat 4x destilovanou verzi whiskou a to právem. Taky velmi překvapivá chuť, v tomhle případě víc, než vůně.

O sv. Ondreji, pomoz nám...necht si Heger uvědomí nesmyslné spojování Single Maltek s pančovanými sračkami v ČR.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Já.
    STQ
    STQ --- ---
    GOSHEWAN: pozitek.cz - maj i kamennej obchod na brevnove se solidnim vyberem
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Někdo ho tu preferoval, jsem se asi spletl.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Me z Ardbegu zaujala jen kapalna slanina (supernova), uprimne.. A to jen proto, ze jsem peathead, kdovi jak propracovany piti to neni. "Zaujala" neznamena, ze za ni dam takovy prachy znovu v nejblizsi dobe. Jinej Ardbeg neni moje štýlo vubec.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    EARL: UPB je taky dobrej kšeft pro barmany.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Minimálně Ardbeg je tam o dvě kila (20 %) levnější než na TWE jsem se díval. Jinak tam whisky nejsou, to ne.
    EARL
    EARL --- ---
    BRUKEV: no to kdybych si pamatoval... domu jsem si poridil tohle http://www.alkohol.cz/i1044-rhum-liberation-2010-agricole-1044/ (cena ve warehousu byla 1250), zbyle dve lahve si nepamatuju (jeden z toho byl cca 60% bilej rum s etiketou, ktera vypadala pomalu jak z likerky Drak:-) ale na chut to nebylo spatny... bohuzel jejich internetovej obchod (http://www.upb.cz ) nema vsechno, co maj v tom karline

WILDENBURY_SQ: tak ja na svuj Glenlivet 15yo taky nedam dopustit (k 18yo sem se zatim nedostal), ale ty japonce rozhodne vyzkousim. Zvlast, kdyz mi ten prodavac zasvecene vypravel, jak prvni japonec vypalil prvni japonskou whisky nekdy ve 20. letech po 18-ti mesicnim pobytu ve skotsku, odkud si privez skotskou manzelku a peclivy poznamky. a to, ze japonci umej vzit cokoli zapadniho a dovest to az k dokonalosti, o tom neni pochyb:-)

btw, kdyz uz sem se rozpovidal - http://www.gentlestore.cz/shop/index.php?route=product/product&product_id=1075
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam