• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jsem si rikal, ze se asi ozves :))))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Piju je zřídka, nicméně doma takřka nemíchám, maximálně na nějaké domácí oslavě mixnu nějakou jednoduchou věc. Bavilo mě to pár let dříve, ale dnes už jsem na to pohodlný, raději si dám samotnou sklenku rumu/whisky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No no no :))

Včera jsem si koupil Waterloo gin a udělal pár martini z Noilly Prat. Je výbornej. Neprodává se jinde než tady a chlap chce zkusit dělat gin zralej v sudu (potkal jsem pana destilera v kšeftě). Pije tady vůbec někdo koktejly?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    pic related?

ADMIX
    ADMIX --- ---
    MAZDA: Pokud jde o 2.12., tak to prijedu domu az nekdy vecer ... teoreticky by se to dalo uspisit, kdyztak pls detaily do posty?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ADMIX: Hele, a nechceš dorazit 2.? Bude se dělat akce spojená s prohibicí a půlka bude probíhat na AVIMu. Předběžně tam má být i Thompson...
    LEFTY: Budeme se těšit :-)
    BESSAYA: I já bych doporučil ten Highland Park - nezažil jsem nikoho, komu by nechutnala :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BESSAYA: Dej vědět, co jsi vybrala.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Všem díky za tipy, prohlídnu si ty whisky a nějakou vyberu, snad udělá radost :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Jablíčka musela být pěkně cukernatá... Já mám v sudech asi 520 litrů švestek, do pálenice jdeme 14.12. Jinak, o té žitné whisky, do blendů se běžně přidává žitná část, pokud si dobře pamatuju, co jsem četl. Čím je jí více, tím více se mi zdálo, že je whiska na jazyku "tvrdší", nevím jak bych to jinak popsal. Ale na čistou žitnou jsem se ještě neodvážil, i když bych jí rád prubnul.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže letošní úroda jablek vypálena, z ubohých 170 litrů kvasu je napáleno slušných 21,5 litru jablkovice.

Abstinenti všech zemí, polibte mi p*del :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: teda tohle jsem moc nečekal, že najdu: ...Due to its distinctive flavor, American rye whiskey is sometimes referred to as America's equivalent of an Islay whisky...

Celkem zvažuju, zda má význam jen na vyzkoušení chuti si koupit nějakou běžnou produkci do pěti stovek, nebo něco lepšího. Na míchačku by to mělo stačit bohatě, na nějaké chuťové osvěžení to už možná bude horší.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Taky si žitnou někdy chci koupit za účelem míchání: Manhattan se dělá právě z ní.

Rye whiskey - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rye_whiskey
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Co si mám představit pod žitnou whisky? Nějaké tipy?
    Chci si koupit flašku buď bourbonu nebo žitné whisky na obohacení baru a zvažuju, co bude vhodnější.
    Bourbon jsem roky v ústech neměl a žitnou vůbec. Tak získávám informace.
    O skotské se píše, že je spíš do kouřova, irská má být taková čirá, jasná a o bourbonu a žitné vím kulové.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak to já už pár lidí našel. Každopádně jako variantu na dotaz BESSAYA: bych ho neriskoval.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: V půlce prvního panáka je dobrej úspěch!
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja si chtel dojet pro tu Glenfiddich 12yo, ale tu nejak nemeli, tak jsem musel vzit Glenfiddich 15yo... jak s Whiskey vicemene teprve zacinam, tak mi poradne chutna az cca v pulce prvniho panaka. Do te doby mi vetsinou pripada trochu slozita - ale ja se do toho propiju (:
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja uz nechtel byt s Laph QC trapnej, ale kdyz to Machalik nadhodil, ja se s timto nazorem dokonale ztotoznuju :) Taky jsem nenasel nekoho, komu by nechutnal.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To jsou takový sázky na jistotu.
    Neznám nikoho, komu QC nechutnal, a je aspoň osobitej. Koupil bych ten.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BESSAYA: Do 1500,- koupíš úplně v pohodě flašku. Z níže uvedených bych nicméně Talisker vynechal, ne každému sedne. Ať nejsi smutná, kdyby třeba tento styl chuti neuspěl.
    Určitě nic nezkazíš tou první.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam