• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    You must be new here.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DJFRACTAL: spalene noviny, zmokly pes, namornicke lano, soumrak ve Valencii... :))
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL: okej malá oprava, ještě jsem tam rozeznal hořkou čokoládu, nebo nugát, a kiwi to nebude, je to jednoduše pomeranč
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Se pochlubím, že jsem si jako první láhev pořádné whisky dopřál Bowmore 12 y.o. 40.0% 2012, jsem spokojen ažaž, akorát se musím hlídat aby to nebylo hned v čudu. Cítím tam kouř (jak jinak), spíše těžkost, hlínovitost, lehkou hořkost, sůl, med a jakési ovoce, snad kiwi?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Presne, no :) Zapomnel jsem dodat, ze o hospodske blendy mi nejde, spis ty opravdu zajimave, ale presto levne (okolo tech peti sesti set).
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    ZOIDBERG: Mě JW Black label stojí za objednání v baru, když tam nic lepšího nemají, nebo to mají nesmyslně předražený.

Asi je to především v mojí hlavě, ale s vědomím, že je to blend, mi opravdu přijde, že má jaksi "obroušené" chuťové hrany. Chybí mi v něm nějaký vyloženě charakteristický chuťový prvek, něco osobitého.

Lahev bych si nejspíš nekoupil, o dvě kila dražší jsou klasiky jako Laphroaig 10yo, Highland Park 12yo či Macallan nevím kolik yo. Od 8 do 9 stovek pak lze koupit desítky single maltů. Přestože je JWB rozhodně lepší než řada jednosladových whisky, osobně bych si radši koupil lahev něčeho raritnějšího, co neseženu v každém třetím podniku. Ideálně pak něco, co vůbec neznám :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Vidíte, JW Black jsem nikdy neměl, stojí to tedy za to? Ve velkoobchodě s alkoholem v našem maloměstě ho mají za cca 537 kaček, akorát že je to cena, která už atakuje spodní hranici cen levnějších single malt, což láka koupit něco z vyššího levelu.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    za mě taky Black Label, a v Makru ho občas mívají pod 600,- což už kolem pětikila je.. a mám dojem, že ho mívají za tu cenu v akci v Tesku
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    BRUKEV: Děkuji za tip.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: JW Black Label (akorat teda v cechach neni kolem petikila...)
    YOKY
    YOKY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Můj nejoblíbenější blend je Black Bottle v základu. Na vůni nic moc, je to blend, ale z Islay Maltů to chytilo zajímavou kouřovou chuť...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Včera jsem v knihkupectví držel tuhle knížku http://www.youtube.com/watch?v=O3gwmE6HU6s a nevypadalo to zle. Tak jen pokud ještě nemáte vánoční dárek, dejte si za okno dopis :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jo to je v dolarech! No, to by bylo zajimavejsi uz.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Znam Pig´s nose, asi preklep, pil jsem. Vpoho..

Hledam neco na takovyhle urovni, ale treba cenu stlacit pod 20 ecek, precijen, kdybych vzal do zasoby pro navstevy par flasek, je to znat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Oblibili jste si nejaky dobry blend (jakoze zajimavejsi, nez tulamórka), ktereho vam neni lito na vecerni bezny srkani, do koly pro neznabohy nebo kdyz ho "omylem" s nekym vykalite lahev na navsteve? Cena idealne okolo petikila.

The Naked Grouse Blended Scotch Whisky : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-14272.aspx

Tahle me trochu zaujala.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Kedlubna: Co se týče menších nekorporátních palíren, doporučuji taky jak bylo zmíněno: Kilchoman 2010, např. Winter Release..je to farmářská palírna, jediná založená za posledních 125 let. Na to jak je mladá, je to skvělá whisky s nasládlým startem, kouřovým rašelinovým tělem a ovocným dojezdem. Pak od Springbanku: Longrow CV - taky kouřové tóny, případně Hazelburn, např. 12yo - třikrát destilovaná. Zajímavostí je, že Springbank jako jedna z 20ti kdysi funkčních palíren v Campbeltownu funguje dál. Nebo Balblair, ročníková vydání - taky skvělé pití, sice dnes palírna patří Inveh House Distillers, ale pořád 4 ze sedmi zaměstnanců palírny nesou přijmení Ross - což je zakladatel palírny. Pak mě napadá Edradour, jedna z nejmenších palíren ve Skotsku.
    Pořád jsou to ale whisky relativně k dostání. Zajímavější jsou pak různá nezávislá plnění, např. Murray McDavid, Chieftains, Dun Bheagan - z těch známějších. Od něch lze získat palírny, které jsou tiché (nevyrábí), to je pak celkem raritka.
    Další možností může být zajet do Skotska na ostrovy nebo na vysočinu do malých vesniček a nakoupit domácí whisky a nějak to převézt sem. Kromě Edradouru a domácích whisek lze vše ochutnat ve Whisky Baru Valevil v Brně, případně v Jindřišské věži ve Whiskerii v Praze.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: No jako znelo to trochu jako nabidka, do ted se nabizelo, nez doslo k tomuhle hroznymu overloadu :) Tak me napadlo, jak se plati presvaha, jestli treba u nekterejch spolecnosti muzes mit presvahu treba tunu a platis pausal.. Ale asi ne, zatim jsem platil vzdy za kila navic, no.

S lethalem pocitam, Ď.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ty, já nedělám žádnou objednávku, už takhle mám zavazadlo přes váhu a letím v neděli a su low on cash, takže jestli jsi to pochopil, že vám naberu whisky, tak to je omyl, nenaberu. Vezu deset Hitachi, nějakejch patnáct omáček, šminky, nějaký vergle pro holku, foťák, přehazovačku na kolo a možná, možná, když mi zbyde v kufru místo, si vezmu jednu flašku něčeho pro sebe, možná toho černýho ginu, protože je fantastickej. Stejně budu platit přesváhu, nemám šanci se vejít do 23 kg, i když jsem sem jel s 12 kg kufrem. Nějaký vožení flašek pro cizí je vyloučeno. Lethala mám jednoho, o kterýho se podělíte s Dockinezem, jak jste psali. Dalšího jsem nebral a teď už ho nestihnu koupit. Pochopili jsme se nebo došlo k omylu?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Me by zajimal asi ten nefiltrovanej Ledaig, cena by byla asi vpohode, ale je otazkou, jestli by se platila nejaka dalsi silena vysokohorska prirazka.. Za Lethala (nebavim se o whisce, at nematu ostatni :) jsem ochoten neco zaplatit, pokud to nebude uplnej nesmysl, protoze ho asi nikde jinde v dohledny dobe nesezenu. Skvelou whisku za rozumno sezenu nejakym zazrakem vzdycky :)
    DAHY
    DAHY --- ---
    Tak ja si nejakou asi nadelim k vanocum, kdyz mi je tak chvalite. Zatim jsem od nich nic neochutnal, ale jejich pristup je mi rozhodne sympatickej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam