• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    MACHALIK: JJ chapu, je to moc advanced. Prijemne povidani.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RETICULI: Já nerozumím ani slovu dissovat. Tvůj kámoš nakoupil hromadu spotřebky. Dovézt si ze Skotska deset flašek, který nejsou ničím vyjímečný ani zajímavý a daj se koupit kdekoli u nás, to chce talent. Tady seš v klubu o whisky, ne u rodičů na návštěvě, kteří tě budou chlácholit, i když se vybouráš v autě. Se stim smiř.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: I kdybych to tak bral, tak stačilo zajít do obchodu kdekoli u nás. Až na asi dvě věci tam není nic, co nenajdeš v regále. Ale komukoli cokoli.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: Pár věcí z toho v regálu nemají. 8-)
    Skleničky, malé lahvičky, kvalitní hajzlpapír, šampon atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Tak zas ber to takhle - třeba whisku nijak zvlášť nepije a tohle je výborný odrazový můstek na napití X druhů whisky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Zaplať pámbu nemá puštěnej Nyx...
    STQ
    STQ --- ---
    RETICULI: a co takhle si trochu procist historii klubu, nez zacnes s temadle mimoznima vykrikama?
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: mozna tam je podstatny to ze privezl i ten hajzlpapir? :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RETICULI: Tomu nerozumím. Kámoš se vrátil z tripu, takže si dovezl obsah typickýho regálu s whiskama, jaký mají v každým Tescu? Není to trochu škoda?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    RETICULI: Krása. O Skotsku uvažujeme příští rok, možná skončíme podobně... 8-)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tyhle dvě značky vypadají skutečně vážně, podle mě by to mohla bejt pecka. Ještě větší outsideři než Penderyn.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem možná měl pohovořit o té bretaňské whisky....
    Budu nějakou určitě objednávat. Nemá někdo tušení, kde sehnat Kaerilis? Tu jedinou jsem nikde nenašel.
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    MJUGEN: Dewar's White Label ? No rozhdodně lepší než Honzík Chodec Red a řekl bych i lepší než třeba Famous Grouse ale cena / výkon u mě v základních blendech vítězí Lauders :) http://www.masterofmalt.com/whiskies/lauders-blended-scotch-whisky/?srh=1
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    někdo zkušenosti s Dewar's "White Label" ?
    CESKI
    CESKI --- ---
    GALENIUS: určitě podám zprávu :) třetího odesílají tak uvidíme :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    CESKI: Dej pak vědět jak jsi dopadl. 8-)))
    CESKI
    CESKI --- ---
    CHAIWALLA: tak nastaveno a jsem zvědavý :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: A z čeho Vaše podezření vychází, Watsone?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nezkousel nekdo bretonsky whisky? Existujou minimalne ctyri palirny v Bretani a kazda dela par modelu. Bohuzel jsem si zadnou nedovezl, ale mam podezreni, ze by to mohla bejt jeste vetsi pecka nez waleska whisky!
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    JENDAVB:
    CESKI:
    Funguje to tak že mám zaplacený trvalý platební příkaz a každý měsíc mi přes Paypal odchází 25 liber . Ve Flaviaru vyberou každý měsíc jedno konkrétní téma a pošlou za to pět vzorků po 0,45ml. Tak na 60% to bývá whisky, docela často ale i rumy, koňaky nebo třeba lokální speciality (grappa,rakouské domácí pálenky). Co jsem si všiml za tu dobu, tak se s výběrem docela zlepšujou...Nespokojenej s kvalitou vzorků jsem byl jenom jednou a to už mi to chodí cca deset měsíců. Naopak největší pecka byly třeba japonský whisky. Nevýhoda je že si člověk nemůže vybrat, nicméně díky tomu zase pozná něco skvělýho co by ho třeba ani nenapadlo :)
    CHAIWALLA: Nakonec mi pošlou novej tasting pack, takže spokojenost...
    CESKI
    CESKI --- ---
    CHAIWALLA: mám stejný dotaz jak to funguje?????? vypadá to super zajímavě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam