• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HERR_FLICK: Tak první odkaz na Googlu jsem zase našel...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně Jura smrdí.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    GALENIUS: Velmi lehce kouřovou Juru (10yo) jsem zkoušel, ale jejím fanouškem se nestal - chybí jí pevnější tělo. Za 800,- se dají sehnat jistě lepší věci. Těch 600,- už je cena k uvážení. Sám bych si ale asi lahev nekoupil.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GALENIUS: Tak pěkné ceny, přijde mi, že cenově je zhruba průměr, občas na něco levnější. Konkrétně web skotská whisky mi naopak přijde celkově dost předražený.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    BRUKEV: právě kvůli skotska-whisky.cz jsme se nakonec rozhodli to nevzít. Máme teď doma asi 10 lahví, až něco odpijem, tak budem brát více lahví naráz a pak se poštovné rozprostře.
    Ten gastroklub má moc pěkný ceny... Jak to dělá...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: To jsou tedy jiné ceny, musím se na ně v klidu podívat, dík.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GALENIUS: Taky jsem se díval a uvažoval, v Globusu za osm kilo.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zkoušeli jste někdo Isle of Jura?
    Teď to budou mít v Globusu.
    Ale možná to radši časem objednám ze Skotské whisky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hmm, batch 45 je dobrá. První panák sice trpí syndromem prvního panáku, ale uprostřed flašky to bude vysokej standard jako vždy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak už ho mám doma.

Mimochodem, kdyby se nás (teď už jen vás, nevydržel jsem čekat, zrovna mi došla whisky) sešlo šest, tak tady: http://www.vino-velkoobchod.cz/aberlour-abunadh-07l-605-single-malt-whisky-p-11368.html ho prodávají za 1000,- Kč/flaška, ale je potřeba odebrat celou bednu. Já kupoval v Maneu. Je to zvláštní, mají dva Abduláhy, jednoho za 1800 (batch no. 25) a jednoho za 1350 (batch no. 45, toho jsem si vzal). Zajímalo by mě, jak moc se liší. Oba mají 60+ %.

Jdu ochutnat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlásím, že Aberlour udělal novou dávku Abduláha a ten je opět po internetu k mání okolo 1300,- Kč!!

http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=a'bunadh&min=&max=>y=new&o=3
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    BRUKEV: Wikipedie praví toto: "Depending on the distillation method and the technique of the stillmaster, the final filtered and distilled vodka may have as much as 95–96% ethanol." Tzn., že na 40% obsah ethanolu musí lahev obsahovat více vody, než původního čistého destilátu.
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    BRUKEV: Například Beluga se filtruje navíc jednou přes med, tudíž určité chuťové vlastnosti vodka podle mě mít může, nicméně "pravá chuť vodky De Luxe" je téměř jistě marketingovej žblept :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No hlavně me dostalo, že u spousty vodek je napsáno pouze líh, ale u dost velkého podílu ne líh a voda, ale voda a líh.
    A pokud se první má uvádět položka, které je v pokrmu víc, tak je pořadí voda/líh divné.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MALEJ_EJCKA: Já bych taky řekl, že destilace a filtrace odstraní z kvalitní vodky každou příchuť kromě šmaku kvalitního vysokoprocentního obilného alkoholu :-)
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    BRUKEV: S trochou nadsázky lze tvrdit, že dobrá vodka se pozná podle toho, že nemá žádnou chuť, respektive že se opakovanou destilací vymýtilo co možná nejvíc chuťových charakteristik.

"Alkohol De Lux" a "pravá příchuť vodky" jsou podle mě jen kecy, které nic neznamenají.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak si čtu o vodkách a mám brouka v hlavě.

U ruských vodek se hodně píše např.: "...XZY je opravdová ruská vodka s pravou příchutí vodky - jemná a lehká", případně že je vyrobena z alkoholu De Lux.

Co to ku*va jako je, ten Alkohol De Luxe, nebo vodka s příchutí vodky???

Vše to jsou slušné flašky od 300Kč nahoru.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Chvilku tu nejsem a takové srandy :)
    V novém makro letáku je sada sklenek a karafy na whisku, uvažuji koupit si ji na chalupu ke krbu a k doutníčku. Cena 785,- s 3 body za nákupy. Nedá se sehnat něco hezčího za podobné peníze? Nejsem si jist jak to bude lahodit oku až to uvidím na živo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam