Negroni musím rozhodně ochutnat.. tedy až budu moct, páč momentálně jsem bohužel nucený abstinent. :(
Poprosili jsme Václava Vojíře o dva tipy na koktejly, které by měl v barech každý ochutnat. Jsou to drinky, které by měly být dostupné v mnoha barech a zároveň jsou natolik jednoduché a z dostupných surovin, že si je můžete klidně připravit doma.
NEGRONI
Drink pocházející z italské Florencie se jmenuje údajně po hraběti, který chodíval na své oblíbené Americano (červený sladký vermut a Campari 1:1 do longové sklenice zalité do plna sodou) a nechal si do něj přidat pořádný šplouch ginu. Rovným dílem smíchaný gin, Campari a červený (sladký) vermut do sklenky s ledem je klasickým, poměrně silným drinkem, který teprve čeká na své znovuobjevení.
- Nad hladinou nápoje zlomte řez pomerančové kůry a vložte jej do nápoje.
- Pro naředění koncentrace alkoholu či pro osvěžení bublinkami lze tento nápoj lehce zastříknout sodovkou.
GIMLET
Jeden z nejjednodušších a přitom tolik žádaný drink je Gimlet, které nejvíce proslavil Terry Lennox v Chandlerově románu Dlouhé loučení. Tam se uvádí, že Gimlet je stejným dílem gin a Roseova limetová šťáva, nic víc!
Vy si jej nejlépe připravíte tak, že do sklenky dáte led, na něj přidáte váš oblíbený gin a stejným dílem přidáte Rose's lime juice. Pozor, nezaměňovat s čerstvou limetovou šťávou či s limetovým sirupem.
- Zastříkněte nápoj 1/6 limetky a vložte ji do nápoje. Získáte tím čerstvou svěžest, která nápoj rozzáří.
- Zkoušejte různé druhy ginů. Zvláště oblíbeným je pak v poslední době v barech Saffron gin (šafránový), který dá navíc nápoji neopakovatelnou barvu.