• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    MACHALIK: Zlato ti tolik nevydělá. V akciích nemáš jistotu. U tohohle cena poroste s každou otevřenou lahví a časem. V ČR je jediná. Nevím co si k tomuhle představuješ jako single malt alternativu. Mě napadá jen Macallan M.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dva tisíce liber - šedesát prutů.
    The Famous Grouse 40YO oldest whisky to date
    http://www.thespiritsbusiness.com/2013/07/the-famous-grouse-40yo-oldest-whisky-to-date/
    Tož ať se to vrátí!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PINGVINS: Aha, tyjo, a kolik to stálo? Proč zrovna Famous Grouse jako investici, proč ne kus zlata nebo akcie nebo aspoň jinou, neblendovanou whisku?
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    MACHALIK: Nepil jsem to a asi ani nebudu:) Blue Label je podle mě jen drahý (starý) grade seriových JW. Nic proti tomu, je to výborné pití, ale taky mi to za ty peníze nestojí.
    Jestli má cenu kupovat drahé blendy nevím. Tohle je limitovaná edice 276 lahví a je to kupované jako investice.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PINGVINS: Jaký to je? Dává vůbec smysl kupovat drahý blendy? Mně třeba Johnnie Blue kdovíjak nezaujal. Jo, bylo vidět, že je míchanej z extra věcí a sám je dozrálej pěkně, ale že bych měl cukání ho pít víc, to teda ne, mnohem raději bych koupil téměř libovolnou single malt.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    Dnes dorazila limitovaná edice Famous Grouse 40yo

GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Tak vcera jsme byli v Marpeku. Rozhoduji se ted mezi nasledujicim
    Ardbeg 10y vs. Big Peat
    GlenDronach 15y sherry vs. Glengoyne 15y

bohuzel me (krome Glengoyne) nic nepresvedcilo na 100% /-: S cim byste tyhle jeste srovnali?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Celý dva týdny v Bretani jsem byl durch ožralej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tento stál trestuhodných 22,50 za 0,44 l, takže to byl no brainer. Je dost suchej narozdíl třeba od Cidre Breton též od M&S (kterej je sladkej a skvostnej, ale drahej, nějakejch 70 korun za 0.7 l).

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Když už jsme u limonád, tak já někdy před vánocema nakoupil pár ciderů od Marks and Spencer, protože byly ve slevě a z levnejch ciderů to jsou zdaleka ty nejlepší široko daleko. Jde o ty vpravo:

Doporučuju. Pijem je pořád, jsou skvělý.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Prémiový tonicy se k nám moc nedovážejí, ale kdyby tam měli Fever Tree nebo Q Tonic, tak si jich domů kupte basu. Bohužel litrovka Q Tonicu stojí i v ameru v obchode třeba 5 dolarů a litr Feveru jsem ani neviděl, jen ty jejich sixpacky a fourpacky (taktéž za 5 dolarů).

Doufám, že míchání koktejlů nepovažuješ za párování :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Jinak ten bar je urcite zajimavy i pro nekoho, kdo resi drinky na vyssim levelu - dost pravidelne se ucastni (a pokud vim tak i vyhravaji) ruznych soutezi o originalni drinky.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: To parovani samozrejme neni povinne, je na kazdem jak se k tomu postavi (byl jsem driv uz na rumove degustaci). Karamelka mi taky moc nesedi a zbytek si nedokazu moc predstavit (protoze neznam ani zadny z tech ginu). U rumu se jim to ale celkem povedlo, hlavne protoze mi rumy pripadaji sladsi, tak se necham prekvapit. Vyjmenoval jsi ty dva giny na ktere jsem zvedavy nejvic (:
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Jsi mě překvapil, čekal jsem, že se budeš pídit po značce premiového tonicu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Letmým pohledem doporučuji se vysrat na párování s kdečím, spíš si přepláchnout hubu vodou (perlivou), rozhodně nežvejkat po ginu nebo k ginu (!!) karamelku. Jinak za mě tam jsou zajímavý dva giny, a to Saffron a G'Vine (neuvádějí, kterej z nich, jestli Floraison nebo Nouaison, což je dost důležitý, asi to bude Flor). Saffron je silně šafránovej, G'Vine dělají gin z vínovice, nikoli z klasické ječné kořalky, takže jsou vínový a květinový.

Mare mně nechutná, resp. přijde mi nesmyslnej, a ty další neznám.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: Jakozto ginovy neznalec se jdu podivat na ginovou degustaci (http://www.prohibitionbar.cz/program) - pro tebe asi nic zajimaveho, ale ja doufam ze tam vyberu neco do baru (:

Bols Zeer Oude Jenever 35% (Holandsko)
    párování: karamelka
    Hayman’s Old Tom Gin 40% (Anglie)
    párování: mandlová pusinka
    City of London Gin 40% (Anglie)
    párování: karamelizovaný pomeranč
    Saffron Gin 40% (Francie)
    párování: kanapka s uzeným lososem a pomerančovou pěnou
    G’vine Gin 40% (Francie)
    párování: domácí hroznová marmeláda
    Mare Gin 42,7% (Španělsko)
    párování: kanapka s olivou a prosciuttem
    bonus: prémiový tonic
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Srovnávací stránka ginů!!!

http://theginisin.com/gin-reviews/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsme si tu oživili, o čem tenhle klub je a můžeme pokračovat v plodných debatách o pitivu.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Možná změnily část názvu - takovou tu na konci názvu za pomlčkou. Ta se měnit dá, to není název, ale podtitul nebo jak tomu Nyx říká. Název per se už se měnit nedá, to přestalo jít před lety. Všimni si, že se nikdy nemění začátek názvu, ale jen konec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam