• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    GALENIUS: No rikat o destilérkách jako takovejch, ze jsou skvely... Jako taky mam destilérky rad (jakykoliv, i na rektifikaci ropy), ale ze je Arbeg skvelej, to je myslim trochu... Nejapně receno.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    LEFTY: Skvělá je taky Caol Ila. I Arbeg.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Díky za tipy. Hlavně to musím všechno vypeat. (vyprovodím se sám ;-))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DONTRAGEDY: Tech kouru je milion druhu, pokud jsi kouřomil. Irskej kouř je zas něco jinýho (Connemary)...

LEFTY: Teď mi došlo, co hledáš, když už jsme u toho :) Leviathan. Long story
    short - uzené mořské řasy, v tom nejlepším možném slova smyslu. Kdybys náhodou někde sehnal láhev, vem rovnou celou bednu, tady to udáš hned...
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    WILDENBURY_SQ: nj ja som neznal a prekvapil ma hodne milo (ono je kourovoy a kourovy - mna prave ta chut dymu zaujala, ze bola pre mna ina ako obvykle) - i ked je pravda, ze poznam strasne malu vzorku proti niektorym ludom tu a ako spravna konzerva som skoncil u Islay a asi este dlho tam ostanem :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEFTY: Octomore, akorát ten je trochu přeplněný mořem, rašelinou a uzeninou :)

Ne, vážně, kouřovek je spousta. Talisker i Lagavulin ti schválim a dále doporučim Benromach peat smoke, ochutnat všechny Laphy (mně třeba 10 yo vůbec nechutná, ale čtvrťoch nebo CS jsou úplně jiná liga, i ten 18 yo neni zlej) a poslední dobou mě hodně zaujal Bruichladdich Port Charlotte heavily peated. Tu poslední bych ostatně doporučil všem, kdo mají rádi propracované jemné kouřovky, pro mě opravdová pecka a takový pohlazení, po tý šílený oktomórce.

DONTRAGEDY: Hele... Základního Ardbega zde asi všichni znají, dokonce ani to, že je kouřový ("udeny dym"), nebude pro vetsinu osazenstva velkym prekvapenim :)
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    Mne zachutil Ardbeg - Islay single malt - desatrocna. Neviem ako tu chut popisat, ale perfektne ide k dymke s latakiou. Ta chut pripomina udeny dym :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Kdyz bych chtel ochutnat neco, co je plny more, soli a raseliny krome Laphroaigu, co by to melo byt? Talisker, Lagavulin 16?
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    někdo zkušenost s Laphroaig PX Cask?
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    DJFRACTAL: už jsem ochutnal od Circuitjerka a jemu to prý chutná, já se málem poblil... chuť asi jako zelená s fernetem
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    na letišti jsme dostali ochutnávku nového becher fire@ice ... doporucuju se vyhnout obloukem
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    O víkendu málé degustace několika vzorků:
    Ron Zacapa 23 jako starter (předtím asi 5 ruských vodek)
    Edradour Port Cask Matured - nezajímavá, na mou ženu prý moc silná
    Old Pulteney 12 - jako dobrá, ale oblíbená nebude
    Bruichlaladdich Infinity SE- příjemně potěšila, jemný kouř
    Bowmore (10) small batch release No. 2 - super a skoro dobrá jako Laph.
    Laph QC - opět nejlepší, nemohu si pomoci...

Stále sháním Leviathana.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Určitě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, beztak je dneska večer aspon 25% booknutých nyxáků vyzkouší doma, aby se předvedli před manželkama :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já tě mazat nebudu, ale prostě "chlapské koktejly" z novinek, "které zvládnete připravit doma," proboha, chybí už jen "když nemáte vodku, použijte mrdku". Já vím, že je okurka, ale tady nejsme v ženským spolku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Mě smázni klidně. Já to dal, at to tu trochu pohecuju a rozproudím debatu, np.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nešlo by to trochu víc na úrovni? Existuje celkem dost kvalitních mixologickejch zdrojů, ne nutný se zaobírat Novinkama.cz?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    tož trochá tých letních míchaček ze seznamu :)

Chlapské koktejly, které zvládnete připravit doma – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/345026-chlapske-koktejly-ktere-zvladnete-pripravit-doma.html
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADMIX: rumy jsou příjemná změna. Jiná chuť. Osobně mám radši sladší.

HERR_FLICK: mám to podobně. Rumy u mě vedou, ale jak jsem půl roku nic rumowhiskového nepil, tak jsem koupil desítkový Malecon na nastartování...a potřebuju dokoupit nějakou whisku. Ta chuť mi chybí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ADMIX: Doporučuju vermuty a pomerančový kraviny jako Campari, Aperol a rodina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam