• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KAKIHARA: Imho je soucasti ceny toho drinku prave to nakrucovani. Proto si tyhle drinky taky moc nedavam, ne ze by mi nechutnaly, ale spis si ho semtam s chuti udelam doma a nakrucuju se pri tom jak chci ja (zpravidla vubec :).
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ja ten flair moc nechapu. Jako jo, kdyz si chtej ukazat jak jsou sikovny a vubec, budiz. Ale kdyz prijdu do baru a chci drink, tak snad nemusim cucet na barmana jak tam hopsa, krouti se a podpaluje paraplicka, chci ten drink....
    FIRED
    FIRED --- ---
    BRUKEV: working flair. porad lepsi, nez kdyz tam barman stoji jako prkno a drzi si shaker u ucha :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nuda v práci, tak rochu spammu.
    Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.

    Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
    http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Whisky sour je můj krpytonit. Piju to jak vodu. Ty konce pak!
    FIRED
    FIRED --- ---
    takze klasiky.. ja si dneska delal old fashioned + jsem tam pridal kakaovou palenku a k tomu jsem prikusoval anglickou slaninu. prekvapive dobre se to doplnovalo.)) ted si vyrabim malinovej bitters a zkusim to s nim jeste nejak vytunit...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FIRED: Whisky sour.
    FIRED
    FIRED --- ---
    jak jste na tom s drinkama z whisky/bourbonu? nejaci oblibenci?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    FIRED: jojo, já si nestěžuju, jenom upozorňuju, že čistě šířkou destilátů to místní publikum neosloví. Jinak ten bar je vážně "jinej" a mně se líbí.
    FIRED
    FIRED --- ---
    LEFTY: anonymous se hlavne zameruje na svoje cocktaily a twisty klasik... kluci to tam delaji jinak, nez vetsina baru a to me tam bavi :) na popijeni whisky doporucuju whisky & kilt v legerove
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    MACHALIK: jsem tam byl před 14 dny, tak snad mezitím ne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LEFTY: Jsem myslel, že ho zrušili.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    DEMONOFANARCHY: doporučuju v Anonymous baru říct si o old fashioned, do kterýho přidávají trochu sherry. Už to není klasika, ale je to pecka, která stojí za vyzkoušení.
    Jinak anonymous bar je celkem příjemný místo, koktejly mají zajímavý, ale výběr whisek je tam nulovej.
    YNOR
    YNOR --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: To je jinak. Známej je doktor a přes veškerý odmítání dostává od pacošů hromady flašek, 100 % z nich kdejaký podřadný věci. Sám nepije, tak mi to dává. Já to pak buď spiju v nějakým mixu nebo to holka zavaří do dortů nebo se tím flambuje-- tohle je jedna z nich. Uber burbon nemám, páč mě burbon moc nezajímá. Pro rusaki dobry.

    Teď mám doma Peychauds Bitters a jsou fajn. Angostura je taková hodně do šnapsovita... jak se jmenovala ta věc v té reklamě kdysi. Kapky doktora Oetkera? Takový zázračný bylinný kapky to byly. Angostura je podobná. Tohle je jiný, má to ovocitější a čistší bázi, neleze z toho tak ta zeměžluč nebo co je v Angostuře. Ale nemám je vedle sebe (Angosturu jsem vypil), takže vysloveně neporovnám. Další značka je třeba Fee Brothers, tu jsem ještě neměl. Až toto dopiju, koupím si Angosturau Orange.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ty jo, čekal bych zas nějakou uber class flašku. Do mixů to obecně nehrotíš, nebo až třeba najdeš zajímavý drink, tak zkoušíš i fajnovější suroviny?



    Když padly ty bitters. Já mám zažitou jen Angosturu, co jiného frčí?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Já mám nějakej Western Gold, ani nevím, co to je, ale míchá to použitelně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: co tam cpete za whisku?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jelikož ty bitters tam hrajou tu de facto klíčovou roli ve smyslu, kam se ten primární alkohol posune, tak bych si tipnul, že to je ten důvod. Ale kdyby náhodou používali taky Angosturu, tak nevím, tak už zbejvaj jen poměry a ty jsou dost od oka: kapky a šplíchance (leda by to měřili, ale tomu nevěřím). Já do toho vrznul ještě tu pomerančovou kůru a ta pomohla těm bitters, příště to ale zkusím bez ní, jak to bude chutnat úplně planý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam