• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    TUILE: podle fotky ne, ale slušnej katalog je distiller.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nedavno sem zahlidla super apku na vino - stacilo vyfotit vinetu a vyskocila stranka se zakladnim popisem a referencema konzumentu.

    neni neco takovyho i na whisky/rumy/tvrdej?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V tom pripade mas rozpocet temer na jakejkoli gin. Doporucuju Blue Ribbon, G'Vine (kterejkoli), Caorunn, Mascaro je superzajimavej, Saffron (ale ten kazdymu nesedne), Fifty Pounds je skvelej na michani, Waterloo, kdybys sehnal, Tanqueray Rangpur, Plymouth, Old Raj.

    Nedoporucuju standardni Tanqueray ani Tanqueray Ten, Mayfair (je jak vodka), zakladni Citadelle, Gin Mare, jakejkoli Bombay vc. East, Haymann's, Magellan, Hendricks. Ty uz bych dnes nekupoval, max. do poctu.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    MACHALIK: do těch sedmi set (netuším, jestli je Gin z definice levnější než whisky)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    když je řeč o gonech, v Praze by měl být bar, kterej se marketuje jako primárně ginovej, nevíte, kterej je to je?
    FIRED
    FIRED --- ---
    LEFTY: jodhpur, ale dneska je ginu hrozne moc. jsou zase v kurzu...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LEFTY: Vzhledem k tomu, že Hendricks stojí stejnejch sedm kil jako cokoli z nejvyšší třídy, tak bych volil jiný, třeba Blue Ribbon.

    Co je pro tebe střední třída v penězích?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LEFTY: Hendricks určitě,za me i Tanqueray je v pohode
    STQ
    STQ --- ---
    LEFTY: hendricks je super!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    vůbec se nevyznám v ginech, poradíte nějakou střední třídu s univerzálně přijatelnou chutí? Hendrick's?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    FRENZY_: kde ho v Praze ochutnat?
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    STEPNI_VLK: Absint (pravý) mám snad ještě raději než whisky...Žufánek (ať už Antoine nebo Grenouille) IMHO lepší volba, než Bairnsfather. Ze zahraničních mám rád La Clandestine nebo absinty Jade (Esprit Edouard, 1901...). Jinak konkrétně Manson spolupracoval s destilatérem Oliverem Matterem na kousku zvaném Mansinthe se stylovými 66,6 % alkoholu a ten mi také chutná http://4bar.cz/zbozi/absinth-1:1:1/mansinthe-5.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Teď zase zpětně procházím starší čísla Čilichili, co jsem nashromáždil přes rok, a v tom zářijovém mne zaujala zmínka o Bairnsfather Distillery, resp. o jejich tradičním absintu, který prý chlastá i Marilyn Manson nebo Johnny Depp. Měl někdo z vás tu čest ochutnat?

    http://cilichili.cz/2014/9-z-pole-do-metropole/tema/bairnsfather-distillery/

    Absinth, Absinth bitter, Extra Anise Absinth bitter, Reality Absinth bitter | Bairnsfather distillery
    http://www.bairnsfather.net/vyrobky-absinthy
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak to doufám, že se mýlíš. za tanečky bych zaplatil prdelaté mulatce po tanečku u tyče, ne chlapovi, který během mixování drinku v baru po mně hází úsměvy a žongluje s kostkama ledu.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KAKIHARA: Imho je soucasti ceny toho drinku prave to nakrucovani. Proto si tyhle drinky taky moc nedavam, ne ze by mi nechutnaly, ale spis si ho semtam s chuti udelam doma a nakrucuju se pri tom jak chci ja (zpravidla vubec :).
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ja ten flair moc nechapu. Jako jo, kdyz si chtej ukazat jak jsou sikovny a vubec, budiz. Ale kdyz prijdu do baru a chci drink, tak snad nemusim cucet na barmana jak tam hopsa, krouti se a podpaluje paraplicka, chci ten drink....
    FIRED
    FIRED --- ---
    BRUKEV: working flair. porad lepsi, nez kdyz tam barman stoji jako prkno a drzi si shaker u ucha :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nuda v práci, tak rochu spammu.
    Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.

    Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
    http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Whisky sour je můj krpytonit. Piju to jak vodu. Ty konce pak!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam