úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Whisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
Nastěnka
ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
ZLATÉ PRAVIDLO:
Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před
nosing & tasting
odpočívat
(minimálně) minutu za každý rok jejího zrání
. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.
Důležitá informace:
Stepni_vlk
už nadále
nepracuje
ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění
za barem Whisky festivalu v Malé Morávce
bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
Současně už nějaký ten pátek funguje coby
Shoplink Moderator na Whiskybase
. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
rozbalit záhlaví
LEFTY
---
---
9:28:02 15.12.2014
MACHALIK
: do těch sedmi set (netuším, jestli je Gin z definice levnější než whisky)
MACHALIK
---
---
14:09:33 14.12.2014
1 odpověď
LEFTY
: Vzhledem k tomu, že Hendricks stojí stejnejch sedm kil jako cokoli z nejvyšší třídy, tak bych volil jiný, třeba Blue Ribbon.
Co je pro tebe střední třída v penězích?
KAKIHARA
---
---
11:46:41 14.12.2014
LEFTY
: Hendricks určitě,za me i Tanqueray je v pohode
STQ
---
---
9:51:51 14.12.2014
LEFTY
: hendricks je super!
LEFTY
---
---
9:42:11 14.12.2014
4 odpovědi
vůbec se nevyznám v ginech, poradíte nějakou střední třídu s univerzálně přijatelnou chutí? Hendrick's?
LEFTY
---
---
13:53:52 7.12.2014
FRENZY_
: kde ho v Praze ochutnat?
FRENZY_
---
---
22:22:41 6.12.2014
1 odpověď
STEPNI_VLK
: Absint (pravý) mám snad ještě raději než whisky...Žufánek (ať už Antoine nebo Grenouille) IMHO lepší volba, než Bairnsfather. Ze zahraničních mám rád La Clandestine nebo absinty Jade (Esprit Edouard, 1901...). Jinak konkrétně Manson spolupracoval s destilatérem Oliverem Matterem na kousku zvaném Mansinthe se stylovými 66,6 % alkoholu a ten mi také chutná
http://4bar.cz/zbozi/absinth-1:1:1/mansinthe-5.html
STEPNI_VLK
---
---
21:37:12 27.11.2014
1 odpověď
Teď zase zpětně procházím starší čísla Čilichili, co jsem nashromáždil přes rok, a v tom zářijovém mne zaujala zmínka o Bairnsfather Distillery, resp. o jejich tradičním absintu, který prý chlastá i Marilyn Manson nebo Johnny Depp. Měl někdo z vás tu čest ochutnat?
http://cilichili.cz/2014/9-z-pole-do-metropole/tema/bairnsfather-distillery/
Absinth, Absinth bitter, Extra Anise Absinth bitter, Reality Absinth bitter | Bairnsfather distillery
http://www.bairnsfather.net/vyrobky-absinthy
BRUKEV
---
---
17:52:57 23.11.2014
WILDENBURY_SQ
: tak to doufám, že se mýlíš. za tanečky bych zaplatil prdelaté mulatce po tanečku u tyče, ne chlapovi, který během mixování drinku v baru po mně hází úsměvy a žongluje s kostkama ledu.
WILDENBURY_SQ
---
---
17:34:42 23.11.2014
1 odpověď
-1
KAKIHARA
: Imho je soucasti ceny toho drinku prave to nakrucovani. Proto si tyhle drinky taky moc nedavam, ne ze by mi nechutnaly, ale spis si ho semtam s chuti udelam doma a nakrucuju se pri tom jak chci ja (zpravidla vubec :).
KAKIHARA
---
---
12:48:36 23.11.2014
1 odpověď
+1
ja ten flair moc nechapu. Jako jo, kdyz si chtej ukazat jak jsou sikovny a vubec, budiz. Ale kdyz prijdu do baru a chci drink, tak snad nemusim cucet na barmana jak tam hopsa, krouti se a podpaluje paraplicka, chci ten drink....
FIRED
---
---
13:57:02 22.11.2014
BRUKEV
: working flair. porad lepsi, nez kdyz tam barman stoji jako prkno a drzi si shaker u ucha :)
BRUKEV
---
---
8:45:25 22.11.2014
1 odpověď
+1
Nuda v práci, tak rochu spammu.
Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.
Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
BRUKEV
---
---
8:39:26 22.11.2014
+1
Něco k tomu OF ad dnešní rozhovor s barmanem roku
http://magazin.aktualne.cz/...r~a4da677070c011e49b26002590604f2e/r~c41d605c6fcf11e4aff10025900fea04/
LEFTY
---
---
9:40:54 13.11.2014
Whisky sour je můj krpytonit. Piju to jak vodu. Ty konce pak!
FIRED
---
---
23:22:26 12.11.2014
takze klasiky.. ja si dneska delal old fashioned + jsem tam pridal kakaovou palenku a k tomu jsem prikusoval anglickou slaninu. prekvapive dobre se to doplnovalo.)) ted si vyrabim malinovej bitters a zkusim to s nim jeste nejak vytunit...
WILDENBURY_SQ
---
---
21:13:39 12.11.2014
FIRED
: Whisky sour.
FIRED
---
---
18:37:35 12.11.2014
1 odpověď
jak jste na tom s drinkama z whisky/bourbonu? nejaci oblibenci?
LEFTY
---
---
18:03:10 12.11.2014
FIRED
: jojo, já si nestěžuju, jenom upozorňuju, že čistě šířkou destilátů to místní publikum neosloví. Jinak ten bar je vážně "jinej" a mně se líbí.
FIRED
---
---
15:17:57 12.11.2014
1 odpověď
+2
LEFTY
: anonymous se hlavne zameruje na svoje cocktaily a twisty klasik... kluci to tam delaji jinak, nez vetsina baru a to me tam bavi :) na popijeni whisky doporucuju whisky & kilt v legerove
LEFTY
---
---
13:40:06 12.11.2014
MACHALIK
: jsem tam byl před 14 dny, tak snad mezitím ne.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam