• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.


    Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEFTY: Já boží voko od žury taky můžu, pro mě dobrej poměr cena / výkon.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Btw, dostala se mi pod ruku Jura Prophecy (heavily peated) - milovníky nakouřených whisek tento kousek moc potěší. Na začátku jodisol jak se patří, aftertaste mandlovej až marcipánovej, umocněnej "umrtvením" 46% silou.


    MACHALIK: jo, díky za tipy, Rangpur je super.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    TUILE: podle fotky ne, ale slušnej katalog je distiller.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nedavno sem zahlidla super apku na vino - stacilo vyfotit vinetu a vyskocila stranka se zakladnim popisem a referencema konzumentu.

    neni neco takovyho i na whisky/rumy/tvrdej?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V tom pripade mas rozpocet temer na jakejkoli gin. Doporucuju Blue Ribbon, G'Vine (kterejkoli), Caorunn, Mascaro je superzajimavej, Saffron (ale ten kazdymu nesedne), Fifty Pounds je skvelej na michani, Waterloo, kdybys sehnal, Tanqueray Rangpur, Plymouth, Old Raj.

    Nedoporucuju standardni Tanqueray ani Tanqueray Ten, Mayfair (je jak vodka), zakladni Citadelle, Gin Mare, jakejkoli Bombay vc. East, Haymann's, Magellan, Hendricks. Ty uz bych dnes nekupoval, max. do poctu.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    MACHALIK: do těch sedmi set (netuším, jestli je Gin z definice levnější než whisky)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    když je řeč o gonech, v Praze by měl být bar, kterej se marketuje jako primárně ginovej, nevíte, kterej je to je?
    FIRED
    FIRED --- ---
    LEFTY: jodhpur, ale dneska je ginu hrozne moc. jsou zase v kurzu...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LEFTY: Vzhledem k tomu, že Hendricks stojí stejnejch sedm kil jako cokoli z nejvyšší třídy, tak bych volil jiný, třeba Blue Ribbon.

    Co je pro tebe střední třída v penězích?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LEFTY: Hendricks určitě,za me i Tanqueray je v pohode
    STQ
    STQ --- ---
    LEFTY: hendricks je super!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    vůbec se nevyznám v ginech, poradíte nějakou střední třídu s univerzálně přijatelnou chutí? Hendrick's?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    FRENZY_: kde ho v Praze ochutnat?
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    STEPNI_VLK: Absint (pravý) mám snad ještě raději než whisky...Žufánek (ať už Antoine nebo Grenouille) IMHO lepší volba, než Bairnsfather. Ze zahraničních mám rád La Clandestine nebo absinty Jade (Esprit Edouard, 1901...). Jinak konkrétně Manson spolupracoval s destilatérem Oliverem Matterem na kousku zvaném Mansinthe se stylovými 66,6 % alkoholu a ten mi také chutná http://4bar.cz/zbozi/absinth-1:1:1/mansinthe-5.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Teď zase zpětně procházím starší čísla Čilichili, co jsem nashromáždil přes rok, a v tom zářijovém mne zaujala zmínka o Bairnsfather Distillery, resp. o jejich tradičním absintu, který prý chlastá i Marilyn Manson nebo Johnny Depp. Měl někdo z vás tu čest ochutnat?

    http://cilichili.cz/2014/9-z-pole-do-metropole/tema/bairnsfather-distillery/

    Absinth, Absinth bitter, Extra Anise Absinth bitter, Reality Absinth bitter | Bairnsfather distillery
    http://www.bairnsfather.net/vyrobky-absinthy
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak to doufám, že se mýlíš. za tanečky bych zaplatil prdelaté mulatce po tanečku u tyče, ne chlapovi, který během mixování drinku v baru po mně hází úsměvy a žongluje s kostkama ledu.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KAKIHARA: Imho je soucasti ceny toho drinku prave to nakrucovani. Proto si tyhle drinky taky moc nedavam, ne ze by mi nechutnaly, ale spis si ho semtam s chuti udelam doma a nakrucuju se pri tom jak chci ja (zpravidla vubec :).
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ja ten flair moc nechapu. Jako jo, kdyz si chtej ukazat jak jsou sikovny a vubec, budiz. Ale kdyz prijdu do baru a chci drink, tak snad nemusim cucet na barmana jak tam hopsa, krouti se a podpaluje paraplicka, chci ten drink....
    FIRED
    FIRED --- ---
    BRUKEV: working flair. porad lepsi, nez kdyz tam barman stoji jako prkno a drzi si shaker u ucha :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nuda v práci, tak rochu spammu.
    Proč se někteří barmani mají potřebu takhle idiotsky u míchání kroutit, to fakt nechápu.

    Anatomie koktejlu – Gin Fizz | THINK FOOD - Anatomie koktejlu
    http://www.thinkfood.cz/anatomie-koktejlu-gin-fizz/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam