• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    JERRY1
    JERRY1 --- ---
    Popisy od kolegů:

Vůně: Bohatá, hutná, med, peprmintové čokoládové bonbóny. Lehce kůže, ostružinová marmeláda. Hodně zajímavá, s vodou se přidává borové dřevo, les. 87b.
    Chuť: Dobře pitelná i bez ředění, výrazná. Hodně čokolády, lehce laková, dřevo, santal, bergamot. 83b.
    Zhodnocení: Ve vůni pro mě zajímavější než v chuti, ale i tak v součtu velmi slušná whisky.
    Skóre: 85

vůně: pěkná whisková vůně, mírná stopa kouře, opálené nasládlé dřevo s trochou vosku
    chuť: výrazně ovocná doslazená ořechy a připáleným toastem
    dozvuk: mírně hořkne a dřevnatí, ovšem stále OK
    pozn: za mne nejlepší kousek ochutnávky

Aroma - umělohmotná navoněnost, bourbon, grain whisky, jednoduchá, vyrovnaná, nic zvláštního
    Chuť ...leč pak přijde výborná chuť, trochu pepřová, silná, proti vůni velmi zaujala, Talisker bez rašeliny
    Dozvuk - středně dlouhý až dlouhý
    Shrnutí - z Vizovické sekce zaujala nejvíce, samozřejmě tou mocnou chutí. Nakombinovat k tomu třeba vůni z
    trojky, je to nářez.

Aroma: lakovost, vanilka, jablka. po naředění více ovocné, ale vyleze nepříjemná složka
    Chuť: dřevitá, štiplavá do hořka, ořechová. po naředění příjemnější, decentně dřevitá
    STQ
    STQ --- ---
    JERRY1: a nechces nejak rozvest to 'naprosto vybornou whisky'? je to necemu podobny?
    JERRY1
    JERRY1 --- ---
    Murray jim s ní neradil. Minulý rok jsem měl možnost se skupinou 14 lidí ochutnat šest vzorků jejich whisky v sudové síle. Ten, který vzešel z degustace jako vítěz (btw. byl nejstarší), byl na naše doporučení naředěn právě na "jejich" rovnoběžku - 49,2 % alc. V sudové síle (61,6 %) se jednalo o naprosto výbornou whisky, ovšem alkohol v ní už velmi dominoval. Verzi 49,2 % jsem zatím nechutnal.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STQ: Výborný rozhovor. Díky za odkaz!
    STQ
    STQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: no zas jestli jim s ni radil Murray tak by to mohlo bejt zajimavy...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jednou bych chtěl sebrat odvahu a ochutnat ji…
    STQ
    STQ --- ---
    zajimavy

Na plovárně: Jim Murray — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...i/1093836883-na-plovarne/214522160100029-na-plovarne-s-jimem-murrayem
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEFTY: Já boží voko od žury taky můžu, pro mě dobrej poměr cena / výkon.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Btw, dostala se mi pod ruku Jura Prophecy (heavily peated) - milovníky nakouřených whisek tento kousek moc potěší. Na začátku jodisol jak se patří, aftertaste mandlovej až marcipánovej, umocněnej "umrtvením" 46% silou.

MACHALIK: jo, díky za tipy, Rangpur je super.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    TUILE: podle fotky ne, ale slušnej katalog je distiller.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nedavno sem zahlidla super apku na vino - stacilo vyfotit vinetu a vyskocila stranka se zakladnim popisem a referencema konzumentu.

neni neco takovyho i na whisky/rumy/tvrdej?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V tom pripade mas rozpocet temer na jakejkoli gin. Doporucuju Blue Ribbon, G'Vine (kterejkoli), Caorunn, Mascaro je superzajimavej, Saffron (ale ten kazdymu nesedne), Fifty Pounds je skvelej na michani, Waterloo, kdybys sehnal, Tanqueray Rangpur, Plymouth, Old Raj.

Nedoporucuju standardni Tanqueray ani Tanqueray Ten, Mayfair (je jak vodka), zakladni Citadelle, Gin Mare, jakejkoli Bombay vc. East, Haymann's, Magellan, Hendricks. Ty uz bych dnes nekupoval, max. do poctu.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    MACHALIK: do těch sedmi set (netuším, jestli je Gin z definice levnější než whisky)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    když je řeč o gonech, v Praze by měl být bar, kterej se marketuje jako primárně ginovej, nevíte, kterej je to je?
    FIRED
    FIRED --- ---
    LEFTY: jodhpur, ale dneska je ginu hrozne moc. jsou zase v kurzu...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LEFTY: Vzhledem k tomu, že Hendricks stojí stejnejch sedm kil jako cokoli z nejvyšší třídy, tak bych volil jiný, třeba Blue Ribbon.

Co je pro tebe střední třída v penězích?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LEFTY: Hendricks určitě,za me i Tanqueray je v pohode
    STQ
    STQ --- ---
    LEFTY: hendricks je super!
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    vůbec se nevyznám v ginech, poradíte nějakou střední třídu s univerzálně přijatelnou chutí? Hendrick's?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    FRENZY_: kde ho v Praze ochutnat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam