• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Hele stupnice a čísla imho netřeba :-)

Ard je dle tohoto jemnější a kourovejsi - blíže k "topu", Respektive treba k 100%.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mmnt, kouřovky jsem moc nenapil, ale Ardbeg 10yo je jako jemnější whiska méně kouřová než Talisker?

Nějak jsem to nepobral, asi ještě spím. chybí mi tam čísla nějaká a stupnice.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jestli je Macallan 10 rich, tak Ardbeg 10 je light.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JENDAVB: Krásně se to čte, díky!
    STQ
    STQ --- ---
    JENDAVB: ti dosly interpunkcni klavesy nebo neco?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ke zminovane 22yo od Jelinka - ted je na ceste spolu i s tou 12yo a jsem vazne zvedavy, jake budou. Primel me k tomu i fakt, ze ta 12yo dostala od Murraye ve Whisky Bible 2015 89.5/100, coz by melo znamenat "Very good to excellent whiskies definitely worth buying".

Cimz se dostavam ke svemu dotazu - necekam, ze by se nekdo zdejsi byt jen priblizil poctu jim ochutnanych whisky, nicmene by me zajimalo nakolik se ztotoznujete s jeho hodnocenim (at uz celkovym, dilcim a nebo slovnim) u tech, ktere jste meli tu cest ochutnat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zdechlý pes!!!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ... Spalene noviny, zmokly namornik, zdechly pes, soumrak ve Valencii. Naznak slupky sevillskych pomerancu rozetrene mezi palcem a ukazovackem v destivy srpnovy den.
    JERRY1
    JERRY1 --- ---
    Popisy od kolegů:

Vůně: Bohatá, hutná, med, peprmintové čokoládové bonbóny. Lehce kůže, ostružinová marmeláda. Hodně zajímavá, s vodou se přidává borové dřevo, les. 87b.
    Chuť: Dobře pitelná i bez ředění, výrazná. Hodně čokolády, lehce laková, dřevo, santal, bergamot. 83b.
    Zhodnocení: Ve vůni pro mě zajímavější než v chuti, ale i tak v součtu velmi slušná whisky.
    Skóre: 85

vůně: pěkná whisková vůně, mírná stopa kouře, opálené nasládlé dřevo s trochou vosku
    chuť: výrazně ovocná doslazená ořechy a připáleným toastem
    dozvuk: mírně hořkne a dřevnatí, ovšem stále OK
    pozn: za mne nejlepší kousek ochutnávky

Aroma - umělohmotná navoněnost, bourbon, grain whisky, jednoduchá, vyrovnaná, nic zvláštního
    Chuť ...leč pak přijde výborná chuť, trochu pepřová, silná, proti vůni velmi zaujala, Talisker bez rašeliny
    Dozvuk - středně dlouhý až dlouhý
    Shrnutí - z Vizovické sekce zaujala nejvíce, samozřejmě tou mocnou chutí. Nakombinovat k tomu třeba vůni z
    trojky, je to nářez.

Aroma: lakovost, vanilka, jablka. po naředění více ovocné, ale vyleze nepříjemná složka
    Chuť: dřevitá, štiplavá do hořka, ořechová. po naředění příjemnější, decentně dřevitá
    STQ
    STQ --- ---
    JERRY1: a nechces nejak rozvest to 'naprosto vybornou whisky'? je to necemu podobny?
    JERRY1
    JERRY1 --- ---
    Murray jim s ní neradil. Minulý rok jsem měl možnost se skupinou 14 lidí ochutnat šest vzorků jejich whisky v sudové síle. Ten, který vzešel z degustace jako vítěz (btw. byl nejstarší), byl na naše doporučení naředěn právě na "jejich" rovnoběžku - 49,2 % alc. V sudové síle (61,6 %) se jednalo o naprosto výbornou whisky, ovšem alkohol v ní už velmi dominoval. Verzi 49,2 % jsem zatím nechutnal.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STQ: Výborný rozhovor. Díky za odkaz!
    STQ
    STQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: no zas jestli jim s ni radil Murray tak by to mohlo bejt zajimavy...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jednou bych chtěl sebrat odvahu a ochutnat ji…
    STQ
    STQ --- ---
    zajimavy

Na plovárně: Jim Murray — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...i/1093836883-na-plovarne/214522160100029-na-plovarne-s-jimem-murrayem
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LEFTY: Já boží voko od žury taky můžu, pro mě dobrej poměr cena / výkon.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Btw, dostala se mi pod ruku Jura Prophecy (heavily peated) - milovníky nakouřených whisek tento kousek moc potěší. Na začátku jodisol jak se patří, aftertaste mandlovej až marcipánovej, umocněnej "umrtvením" 46% silou.

MACHALIK: jo, díky za tipy, Rangpur je super.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    TUILE: podle fotky ne, ale slušnej katalog je distiller.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam