• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: sto lidí, sto chutí. Ale taky mě zajímá, které druhy upřednostňuje.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Stačí si vyfiltrovat jeho příspěvky. Glengoyne 17 yo (mu chutnal), Bushmills 10 yo (dlouho jeho top), Glenfiddich 15 yo, Laphroaig 10 yo (ho nezaujal), Big Peat (pecka), Laphroaig Select (bavil), Hammerhead (žádná sláva), Tyrconnell (není špatný), Laphroaig Triple Wood, Lagavulin 16 yo a Kavalan Solist Vinho Barrique. Plus mi tu dvakrát umravňoval další diskutující, aby se nebavili o jiném alkoholu než whisky, dávno po tom, co byl "klub" přejmenován a rozšířen právě i na další druhy alkoholu. Fakt jsem zvědavý, co z něj vypadne jako tip na best of...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Ten Shan níže je jedna z třeba tří nejlepších whisek, který jsem kdy pil. Možná nejlepší.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak nám nejprve prozraď, proč jsou pro tebe "poměrně nezajímavé"? Pil jsi někdy vůbec tyhle dvě konkrétně? A pokud ano, tak co je dle tebe to "ostatní", co je zajímavější? Napětím ani nedutám...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Springbank a Auchentoshan... dve pro me pomerne nezajimave whisky v porovnani s ostatnimi. Co vas na nich tak zaujalo?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Našel jsem další zajímavé stránky ohledně hodnocení whisky. Moje Springbank 12 yo CS schytala celkem slušný průměr 89/100 z nějakých 38 hodnocení, jestli to dobře chápu. Každopádně přišpendlím na nástěnku, může se hodit...

    Whisky Reviews & Ratings. The Malt Whisky Community - Whisky Connosr
    http://www.connosr.com/
    EARL
    EARL --- ---
    RUSSIANBLUE: Jako prazak muzu poradit jenom Bar, ktery neexistuje, nebo Rotor (kde je teda vyber o dost mensi)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dopiče-
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Za necelých 8 tyček je váš. Jestli se nepletu, jedna z nejlepších whisek (pochází z triády), co kdy Machalik pil...
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    Je v Brne slušnej whiskey bar? Kde prodavaji whisky a ne "legendarni tatarak"?

    Pro tuto akci hledám nejakou lepsi nalivarnu, kde budou mit, treba tuto znacku:
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/laphroaig/laphroaig-15-y-o-.html

    Nebo kde budou mit slusnej vyber napric chutovym spektrem...?
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Taky mam jednoho ve skrince, dobre ty!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK: Whiska už je na 150 EUR :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Souhlasím, vždy přírodní. A ohřátá, samozřejmě, vždy ohřátá. I vodka (dobrá) je lepší teplá. Studenej chlast je nesmysl, maximálně bublinky.

    Ty sklinky nejsou ony. Tohle jsou ony:

    2 Highland Park Nosing Tasting Kelch Whisky Gläser Glas Neu u.Unbenutzt Rarität | eBay
    http://www.ebay.de/...s-Neu-u-Unbenutzt-Raritat-/331784068561?hash=item4d3fdf1dd1:g:cJMAAOSwA4dWImTK
    GEGE
    GEGE --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas, vždy přírodní
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Machaliku, jsou tohle ti krtečci od Glencairn, nebo ne? Přemýšlím o tom, že bys si je koupil. Ty na té tlusté stopce se hrozně blbě zahřívají...

    http://www.ebay.de/...lencairn-Crystal-Scotland-/182033354051?hash=item2a62088d43:g:dcoAAOSwzgRWzC7J
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, málem bych zapomněl. Dnes dorazil další obyvatel mé malé Willage, tak se vám musím pochlubit. ;)

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Při tom úklidu a vylepšování Nastěnky, kterém mimochodem stále probíhá (v noci na dnešek jsem přidal informace o 7 základních aromatech, která můžete ve whisky nacházet), jsem si dal znovu rozhovor Marka Ebena s Jim Murrayem. A zjistil jsem, že už jsem klasicky úspěšně zapomněl, o čem mluvil (díky bohu za možnost zopakování!).

    Ono uvolnění molekul, které řeší Ralf přidáním vody, se podle něj dá provést pouhým zahřáním whisky ve skleničce na teplotu těla. Molekuly vůně a chuti při něm zrychlí, vzdálí se od sebe a whisky se tím zjemní. Chladná whisky je dle jeho slov sevřená a nemluví s námi. Přidávání vody je dle Murrayho naprosto zbytečné - toliko ředí whisky, nic víc.

    Takže po krátkém experimentování s přidáváním vody na to nejspíš seru a vracím se zpět k pití whisky tak, jak mi ji namíchali v palírně. Stejně mi nepřišlo, že by tam ta voda - kromě ředění "voltáže" - dělala nějaké zázraky...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Asi ne, dal bych vědět když tak, ať se nepereme tady my z klubu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Máš v plánu přihazovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam