STEPNI_VLK: Při tom úklidu a vylepšování Nastěnky, kterém mimochodem stále probíhá (v noci na dnešek jsem přidal informace o 7 základních aromatech, která můžete ve whisky nacházet), jsem si dal znovu
rozhovor Marka Ebena s Jim Murrayem. A zjistil jsem, že už jsem klasicky úspěšně zapomněl, o čem mluvil (díky bohu za možnost zopakování!).
Ono uvolnění molekul, které řeší Ralf přidáním vody, se podle něj dá provést pouhým zahřáním whisky ve skleničce na teplotu těla. Molekuly vůně a chuti při něm zrychlí, vzdálí se od sebe a whisky se tím zjemní. Chladná whisky je dle jeho slov sevřená a nemluví s námi. Přidávání vody je dle Murrayho naprosto zbytečné - toliko ředí whisky, nic víc.
Takže po krátkém experimentování s přidáváním vody na to nejspíš seru a vracím se zpět k pití whisky tak, jak mi ji namíchali v palírně. Stejně mi nepřišlo, že by tam ta voda - kromě ředění "voltáže" - dělala nějaké zázraky...