A aby jste z toho také něco měli, tak přidám i takovou malou recenzi jednoho aukčního serveru, kde jsem níže prezentovanou whisky koupil. Jedná se o anglický server
Just Whisky Limited, který už jsem zde zmiňoval, a jehož odkaz jsem umístil i na nástěnku.
Vyhlédl jsem si tam pár whisek, které bych rád koupil, zaregistroval se a čekal na konec aukce, která se koná každý měsíc a trvá 9 dnů. V nákupním košíku se mi okamžitě objevila položka poplatku za registraci ve výši jedné libry. Zde bych rád zmínil, že tuto částku je zapotřebí zaplatit dříve, než začnete přihazovat. To abyste nedopadli jako já, když jsem si naivně myslel, že to zaplatím najednou s vydraženou whisky. No, a pak jsem - poté, co mi systém napsal, že přihazovat můžou jen registrovaní uživatelé - musel všechno spáchat narychlo pár minut před koncem aukce. Takhle rychle jsem ještě nikdy v životě neodblokoval kartu v IB a nepřepsal všechny její údaje, abych mohl zaplatit. Dobrý platební sprint. :)
Ovšem zpátky k aukci. Za to, že jsem tuhle láhev mohl vyhrát, vlastně vděčím pravidlům aukce, protože on se ten (maximální) příhoz ještě musí potvrdit na další stránce, která se načte, což jsem si v té rychlosti u první whisky, na kterou jsem přihazoval, vůbec nevšiml. Funguje to totiž tak, že pokud někdo přihodí během posledních 5 minut aukce, prodlužuje se celá aukce na tu konkrétní láhev o dalších 15 minut. No, a právě tohle se naštěstí stalo u té mé. Jinak bych měl namísto dvou tří předvybraných lahví nejspíš leda tak hovno. ;)
Ještě jednou jsem byl přehozen a pak již jsem Auchentoshan vyhrál za 85 liber, což je pro whisky, která se již normální cestou nedá koupit, hodně dobrá cena, řekl bych. Aukčnímu serveru jde dalších 12 %, což bylo v mém případě 10 liber. Poštovné mě přišlo na 27,6 libry a nechal jsem tam také pojištění za 3 libry, které se při placení načte automaticky (ale můžete ho samozřejmě zrušit). V součtu jsem za tuhle flašku dal cca 126 liber, tedy něco málo přes 4 tisíce Kč. Vzhledem k tomu, že na eBay je k prodeji za 8 tisíc bez poštovného, je to pořád ještě sakra dobrá cena. Platit se dá buď kartou, nebo bankovním převodem. Jak u bankovního převodu, tak u platby kreditní kartou ovšem počítejte s dalším poplatkem. Já platil debetní kartou bez poplatku.
Ještě pár postřehů. Do poznámky jsem připsal, aby na balíček napsali i mé telefonní číslo. Na tuhle poznámku mi přišla reakce, že není žádný problém (když jsem si nedávno objednával něco z Německa a napsal obdobnou poznámku, tak se na mě vysrali). Zásilku doručovalo DHL. V pondělí odeslána, dnes v poledne byla u mne. A to jsem si ji ještě nechal z původně uvedené adresy dovézt asi o 50 km jinam. Láhev byla v původní krabici a navíc ještě v té polystyrenové skořepině, která je vidět na fotce. Plus to celé v lepenkové krabici.
Suma sumárum, spokojenost maximální. Skvělá možnost ke koupi kupř. lahví whisky, které už nejsou běžně v prodeji, a to často za hodně dobrou cenu. Vřele doporučuju!