• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Balvenie 12yo triple wood, dost jemna... mozna az prilis, hodne do sladkych tonu a to mi nevyhovovalo... za ty penize mi to prislo nic moc piti, padlo to se sodou :)

Laphroaig PX na strane druhe je zatim z meho pohledu nejpitelnejsi kourovka co jsem mel doma, oproti ardbegu se to da nalejt i navsteve ktera neni na raselinu i kdyz jim to zrovna nechutna tak dopijou sklenku
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    BRUKEV: já to pil někdy v roce 92 - 93 a moc si to nepamatuji, kupovali jsme to chvíli domů, ale bylo to sladký a dnes bych to nedal, ale pokud rozšířilo obzor a chutná, byť na chvíli tak je to fajn
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BRUKEV: Dej si toho flasku, vono te to prejde :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCOUREK: tak dle břicha by to ten čtvrtý měsíc být mohlo
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    BRUKEV: jestli nejsi těhotnej :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ono to bude jen přechodné období, ale budu na ně jistě rád vzpomínat :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dej si facku. ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Asi mě zlynčujete za lehký OT, ale poté, co jsem o víkendu poprvé ochutnal "Jégra", tak u mě whisky a rumy poskočily na druhou kolej:)
    JONYXS
    JONYXS --- ---
    LOPIN: teeling je vybornej. Piju ho pul roku. Pro lidi ktery preferujou rumy , je to dobra alternativa kdyz prijdou do whiskey baru :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    V patek jsme ochutnavali produkci Teeling Dublin. Single Malt je supr plna rozmanitych chuti. Single Grain je dost harsh a Small Batch OK. Ale jediny co si budu kupovat domo je ten Single Malt, fakt zajimavy, je to dano tim, ze to mixuji z 5 ruznych druhu barelu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dnes jsem zjistil, že The Whisky Shop na Pekařské v Brně už nevlastní starý pán, nýbrž trojice nějakých cca pětatřicetiletých majitelů (jedním z nich je bývalý provozovatel dnes již neexistujícího Whisky Baru Valevil). Na starého pána už toho prý bylo moc a tak tam teď dělá pouze řízené degustace jednou měsíčně...
    FIRED
    FIRED --- ---
    TUILE: Puntacana - zral v sudech po highland whisky bodegas tomatin a kavovy konec ma dictador 100 months (?), ktery byl filtrovan pres kolumbijsky kavovy zrna
    TUILE
    TUILE --- ---
    chci koupit domu jednu lahev rumu.
    jako nejlepsi mi zatim prisel Diktador, protoze neni tak strasne preslazenej.
    nicmene tuhle lahev uz sem doma mela dvakrat a ac neomrzel, rada bych vyzkousela neco novyho.

nejakej tip na rum do 1500,-?
    Predstavuju si neco bud s kavovvym ocasem nebo trochu do whisky (jako zni to divne, ale proste min sladkej, vic ostrej, ale porad jemnounkej).
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    vyzkoušena vodka Goral, nic než doporučení
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, a tenhle měsíc tam byla i Bowmore 1990 16 yo Sherry Cask. Měl jsem ji v merku, nicméně když cena vylétla na 130 liber, tak jsem se na ni vykašlal. To už mi přijde fakt zbytečně moc a v podstatě se to rovná ceně na eBay...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Klid, náčelníku, když se stavíš na košt, dám ti cucnout. ;) Mimochodem, před cca 8 měsíci tam šla i 18 yo Oloroso Sherry, a to dokonce za 70 liber! Rval jsem si vlasy, když jsem to viděl... a pochopitelně litoval, že v té době jsem tam ještě nebyl registrovaný...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ta cena je neskutecna, vetsinou to stoji 250+ EUR. A tato je z tech tri nejvzacnejsi. Mizero!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A aby jste z toho také něco měli, tak přidám i takovou malou recenzi jednoho aukčního serveru, kde jsem níže prezentovanou whisky koupil. Jedná se o anglický server Just Whisky Limited, který už jsem zde zmiňoval, a jehož odkaz jsem umístil i na nástěnku.

Vyhlédl jsem si tam pár whisek, které bych rád koupil, zaregistroval se a čekal na konec aukce, která se koná každý měsíc a trvá 9 dnů. V nákupním košíku se mi okamžitě objevila položka poplatku za registraci ve výši jedné libry. Zde bych rád zmínil, že tuto částku je zapotřebí zaplatit dříve, než začnete přihazovat. To abyste nedopadli jako já, když jsem si naivně myslel, že to zaplatím najednou s vydraženou whisky. No, a pak jsem - poté, co mi systém napsal, že přihazovat můžou jen registrovaní uživatelé - musel všechno spáchat narychlo pár minut před koncem aukce. Takhle rychle jsem ještě nikdy v životě neodblokoval kartu v IB a nepřepsal všechny její údaje, abych mohl zaplatit. Dobrý platební sprint. :)

Ovšem zpátky k aukci. Za to, že jsem tuhle láhev mohl vyhrát, vlastně vděčím pravidlům aukce, protože on se ten (maximální) příhoz ještě musí potvrdit na další stránce, která se načte, což jsem si v té rychlosti u první whisky, na kterou jsem přihazoval, vůbec nevšiml. Funguje to totiž tak, že pokud někdo přihodí během posledních 5 minut aukce, prodlužuje se celá aukce na tu konkrétní láhev o dalších 15 minut. No, a právě tohle se naštěstí stalo u té mé. Jinak bych měl namísto dvou tří předvybraných lahví nejspíš leda tak hovno. ;)

Ještě jednou jsem byl přehozen a pak již jsem Auchentoshan vyhrál za 85 liber, což je pro whisky, která se již normální cestou nedá koupit, hodně dobrá cena, řekl bych. Aukčnímu serveru jde dalších 12 %, což bylo v mém případě 10 liber. Poštovné mě přišlo na 27,6 libry a nechal jsem tam také pojištění za 3 libry, které se při placení načte automaticky (ale můžete ho samozřejmě zrušit). V součtu jsem za tuhle flašku dal cca 126 liber, tedy něco málo přes 4 tisíce Kč. Vzhledem k tomu, že na eBay je k prodeji za 8 tisíc bez poštovného, je to pořád ještě sakra dobrá cena. Platit se dá buď kartou, nebo bankovním převodem. Jak u bankovního převodu, tak u platby kreditní kartou ovšem počítejte s dalším poplatkem. Já platil debetní kartou bez poplatku.

Ještě pár postřehů. Do poznámky jsem připsal, aby na balíček napsali i mé telefonní číslo. Na tuhle poznámku mi přišla reakce, že není žádný problém (když jsem si nedávno objednával něco z Německa a napsal obdobnou poznámku, tak se na mě vysrali). Zásilku doručovalo DHL. V pondělí odeslána, dnes v poledne byla u mne. A to jsem si ji ještě nechal z původně uvedené adresy dovézt asi o 50 km jinam. Láhev byla v původní krabici a navíc ještě v té polystyrenové skořepině, která je vidět na fotce. Plus to celé v lepenkové krabici.

Suma sumárum, spokojenost maximální. Skvělá možnost ke koupi kupř. lahví whisky, které už nejsou běžně v prodeji, a to často za hodně dobrou cenu. Vřele doporučuju!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Po delší době jsem si udělal radost. ;)

JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GOSHEWAN: jo ja to chapu nebyl jsem defenzivni... spis se naopak musim sam usmivat kdyz si vyfiltruju svoje posty :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam