• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    STEPNI_VLK: svata pravda..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ale tentokrát jsme, řekl bych, takřka ideálně vyvážili barové pochlastávání a domácí whisky ochutnávačku.

Mně se na tom nejvíc líbí, že jdu spát v půl třetí, vstávám v sedm a žádný bolehlav, žádný blbý dojezd. Jednoduše vstanu a úplně v pohodě jedu do práce. Darmo mluvit, whisky je královské pití, Vaše Veličenstvo. ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To jsou dycky večírky :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Na světě je fajn, když je co pít. ;) Jo, a Machalik pije jako duha, toho si domů nevoďte, jsou-li vám vaše flašky milé. :)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Pěkné zamyšlení nad minulostí, současností a budoucností whisky průmyslu:

Whisky: The Past & The Possible | whiskysponge
    https://whiskysponge.com/2016/04/01/whisky-the-past-the-possible/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Právě jsem ke svému nemalému překvapení zjistil, že Springbank 12yo Cask Strength, kterou jsem tu kdysi recenzoval, je kombinací 70 % whisky ze sudů po sherry a 30 % ze sudů po bourbonu. Pročež už mnohem víc rozumím tomu, proč je tak famózní (abych byl tedy úplně přesný, mluvím o její 10. edici s 53,2 % alkoholu; s jinými jsem zatím neměl tu čest).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak a rodinka je kompletní. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to půjde až tak rychle...

GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FIRED, CMLKA: Ta ma prekvapive hodne fanousku (a dobre hodnoceni), ale co jsme ji s prateli zkouseli tak jsme nadseni nebyli ani zdaleka. Nicmene jako zajimavost to je urcite dobre.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FIRED: tu mel pritel...mozna jo
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    CMLKA: teeling singlemalt je hodne zajimava a trosku rumova
    EARL
    EARL --- ---
    CMLKA: Pokracuj v japonsku - nikka from the barrel
    FIRED
    FIRED --- ---
    CMLKA: Amrut... Indicka single malt
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    poradte mi nejakou dobrou netradicni whisku jako darek tatovi. Jasny, je to tezky, ale loni jsem mu dala myslim Yamazaki, do ty doby o japonsky neslysel, takze bud japonskou, nebo nejakou jinou zajimavou, cena tak do 1500,- a radsi ne prilis raselinova, pac s tou si nejsem vubec jista, jestli mu chutna...jinak pije rad i tmavej rum, takze si myslim, ze klidne snese i sladci, proste spis neco takovyho zajimavejsiho, co treba nezna a neda mu kazdej...any ideas?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Balvenie 12yo triple wood, dost jemna... mozna az prilis, hodne do sladkych tonu a to mi nevyhovovalo... za ty penize mi to prislo nic moc piti, padlo to se sodou :)

Laphroaig PX na strane druhe je zatim z meho pohledu nejpitelnejsi kourovka co jsem mel doma, oproti ardbegu se to da nalejt i navsteve ktera neni na raselinu i kdyz jim to zrovna nechutna tak dopijou sklenku
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    BRUKEV: já to pil někdy v roce 92 - 93 a moc si to nepamatuji, kupovali jsme to chvíli domů, ale bylo to sladký a dnes bych to nedal, ale pokud rozšířilo obzor a chutná, byť na chvíli tak je to fajn
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BRUKEV: Dej si toho flasku, vono te to prejde :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCOUREK: tak dle břicha by to ten čtvrtý měsíc být mohlo
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    BRUKEV: jestli nejsi těhotnej :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ono to bude jen přechodné období, ale budu na ně jistě rád vzpomínat :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dej si facku. ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Asi mě zlynčujete za lehký OT, ale poté, co jsem o víkendu poprvé ochutnal "Jégra", tak u mě whisky a rumy poskočily na druhou kolej:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam