• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Zjišťuju, že v německých webových obchodech se válí kolikrát úplně neuvěřitelné rarity, mnohdy už jinde nedostupné. Glendronach 15 yo Revival, Laphroaig 10 yo Cask Strength apod. Stačí kupř. projet nabídku tohoto obchodu: http://www.whiskyfeld.de/shop/ (jedna mrda vedle druhé, spousta limitovaných & CS edicí). A to je jen jeden z mnoha. Akorát ty ceny teda u většiny lahví celkem "bolí"...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Mel jsem lahve tech starsich edic (pokud ten clanek chapu spravne), tzn. z roku 92 a 95 (ne v sudove sile), a bohuzel to neni nic pro me. Porad jsem z toho citil nejakou palenici, coz se mi dost pricilo.

    Dokonce jsem byl na prohlidce jejich arealu a ackoli by pani, co to provazela, dokazala o slivovici povidat nejspis rok v kuse, tak o whisky nevedela vubec nic (navic si i trochu vymyslela). Nicmene sudy s whisky u nich lezi ve skladu spolu se sudy ve kterych jsou ty jejich ostatni palenky (stopro si pamatuju i sud nadepsany "merunka" s nejakym rokem) a cely ten velky prostor tim byl citit hned po vstupu. Pokud s tim ovsem chteji experimentovat (viz ten clanek) a novejsi edice jsou lepsi tak to je jen dobre...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Safra, safra, mám to 25 km od baráku a popis zní pro Valacha pijícího whisku dost lákavě:
    http://shop.rjelinek.cz/...-whisky-gold-cock~03559-gold-cock-1992-moravian-apple-brandy-finish~.html
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No nekecej...
    Česká whisky slaví úspěchy ve světě – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/muzi/423537-ceska-whisky-slavi-uspechy-ve-svete.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dela to i Jelinek. Ve velkym.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Jsi zaměnil za Žufánka ne? Ten dělá hrušku i slivku ze sudu, není to levné ale naučilo mě to pít ovocný destilát který jsem dřív nemohl, teď to mám na druhém místě po skotské rozhodně před rumem který je na mě většinou už moc sladký
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: tak beru zpět. Jsem žil v domění, že Jelínek dělá jen nějaké up to 45% slivky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GOSHEWAN: já to bral v domácích podmínkách z domácí slivky. Domácí slivka a slivka od Jelínka je dost podstatný rozdíl.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    STEPNI_VLK: Zrani slivovice v sudu jsem povazoval za relativne normalni, dela to (afaik dost dlouho - prodavaji i 20ti letou) prinejmensim R. Jelinek...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: jen doplním, že zrání slivky v sudu jsem osobně vyzkoušel a byť sew tomu nehodlám věnovat, jako chutová změna to není zlé.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Před lety se tu řešilo, jak by to dopadlo, kdyby se slivovice hodila do dubového sudu a nechala zrát. Dnes jsem narazil na Ralfyho domácí experiment se zráním whisky. Je to vlastně metoda zrání obrácená naruby, nicméně díky tomu není finančně náročná tak, jako pořízení vlastního sudu, a dle druhého dílu níže vloženého videa evidentně funguje. Všem experimentátorům vřele doporučuju ke shlédnutí!

    whisky review 386 (1/2) - Amazing whisky improvement technique
    https://www.youtube.com/watch?v=0zRkoT6nFu0
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tenhle mladý týpek mě hrozně baví. Navíc - co si budu namlouvat - má práci z kategorie snových.

    whisky review 307 - vintage whisky advice with Angus
    http://www.youtube.com/watch?v=a8xxdBBDntY
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Věděli jste, že jednu z největších irských palíren Jameson založil Skot? Věděli jste, že za blendingem whisky stáli původně takřka výhradně obchodníci (Johnnie Walker, Chivas Brothers, Teacher's), kteří měli zkušenosti s blendingem čaje a ty samé zkušenosti a vědomosti pak následně praktikovali také na míchání whisky? Nebo že takřka za každým alkoholem - možná s výjimkou vodky - stáli v některém z raných období jeho historie Holanďané, protože Holanďané byli mistři destilace své doby? Nebo že za vzestupem skotské whisky - a naopak úpadkem irské whiskey (z více jak 100 palíren zůstaly 4) - v průběhu první poloviny minulého století stojí svým způsobem prohibice ve Spojených státech? A že za pašováním whisky do Spojených států stál mimo jiné otec J.F. Kennedyho, toho času spolupracovník Al Caponeho? Víte, že Lagavulin je jediná z kouřových Islay whisek, která je skvělá s Coca-Colou?

    Pokud ne, dejte si tohle excelentní video. Je doslova nabité informacemi, navíc podávanými vcelku zábavnou formou. Aby také ne, když přednáší autor knihy The World Atlas of Whisky, člověk, který se víc jak dvacet let živí psaním o whisky a dalších druzích alkoholu.

    London Union: Dave Broom Whisky Session.
    https://www.youtube.com/watch?v=L2OZtG3azTw
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FIRED: Vůbec první zmínka o domácím blendingu whisek od Ralfa:

    whisky review 46 - D.I.Y. Blending whiskies
    https://www.youtube.com/watch?v=a9CKShEI6F8
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, nepil jste někdo tohle?
    Calvados BOULARD GRAND SOLAGE 0,7 l od 479 Kč - Heureka.cz
    http://destilaty.heureka.cz/calvados-boulard-grand-solage-0_7-l/#

    V Albertu ted mají nějaký výprodej flašek s 50% slevou, spousta vín, ale i nějaké tvrdé. A tohle tam je za cca 275 Kč.

    Cena je to dobrá, jako palič slivky, jablkovice a jiných destilátů bych rád calvados ochutnal. Jenže v českém složení uvádějí líh, voda, aroma, žádný "jablečný destilát", který bych tam čekal. Ve francouzštině na etiketě jsem nenašel vůbec nic.

    Stojí to prd, ale i tak se mi nechce vyhazovat peníze za ochucený líh. Celkově vlastně moc nepiju různé Napoleony, Myslivce, Metaxy a podobné lihové nedobroty.
    FIRED
    FIRED --- ---
    STEPNI_VLK: Mas link na video, kde mluvi o vlastni blended whisky? My to ted delame v praci, ale jsme v zacatcich, tak se rad dozvim neco novyho)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Jinak, nové kotkejlové menu v L'Fleur: Na můj vkus se posouvají víc k "zážitkovému" baru, což mi úplně nesedí. Mají to koncipovaný jako průchod expozicí Louvru, což se pozná hlavně na servisu v atypických nádobách (amfora, busta Marca Aurelia, podobný píčoviny). To je pro mě flashback do devadesátek :-) Nicméně klasiky vám na požádání udělají bez mrknutí oka.
    ALE: L'Fleur jsou pro mě mistři aftertastu. Jeden hlt drinku z menu se postupně rozbaluje a jede a chutná dlouhé minuty. Proto to stojí za to, a proto se tam vracím (a lepím 250,- za drink, kurva:-)). Pro mě v Praze jednička.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Bathtub gin - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Bathtub_gin
    :-)
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    meli jste uz Laphroig Triple Wood?:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CESKI: nechci to tušit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam