• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ralfy vyhlasil whiskou roku GlenAllachie 12yo, ma nekdo nejakou zkusenost? V jinejch recenzich az tak dobre nevychazi.
    EARL
    EARL --- ---
    Taky bych byl asi radsi za nejakou netradicni lahev nez za tulamorku z billy...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XAJA: Měli ji na posledním Whisky festivalu. Sám jsem ji nechutnal a nic moc pozitivního jsem o ní neslyšel. Nicméně na to kašli. Pokud je to opravdový znalec whisky, tak bude rád za každé rozšíření obzorů, byť jeho rezultátem může být i zjištění, že téhle konkrétní whisce se má pro příště na hony vyhnout. Nemluvě o tom, že mu klidně může i zachutnat... Suma sumárum, prostě se toho neboj a klidně ji jako ten dárek věnuj.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XAJA
    XAJA --- ---
    totiz, nechcem zase vyzerat ako niekto, kto da milovnikovi rumu flasu tuzemaku, preto ta otazka.
    XAJA
    XAJA --- ---
    prosim o radu, nie som znalec.

skusila som filter, ale nic som nenasla. talianska puni whisky. ja viem, ze to nebude nic pre ortodoxnych, ale... bola som v mieste vyroby, tak som samozrejme destilerku navstivila. kupila som tam par sad https://b2c.punitalia.com/it/dolci-accessori-/15-puni-tasting-collection-acquavite-di-cereali.html

darceky pre znamych, ako zaujimavost a suvenir, tam som vedela, ze neurazia.

ale je to vhodny darcek ajj pre niekoho, kto sa asi vo whisky vyzna? sama nerada dostavam darceky stylu: ty predsa mas rada cokoladu, tak ta milka musi potesit, nie?

celkom neplanovane mam ist na navstevu k niekomu, koho az tak nepoznam, je to taka ta zdvorilostna navsteva, osob, co na seba natrafia 3x rocne. viem, tak dotycny je fanusik whisky, parkrat spomenul navstevu skotskych paliarni.

urazi ta kazeta ako suvenir? cesty moje aj jeho do rreci urcite pridu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---

Kolik jste za rok 2018 koupili (případně i dostali) lahví whisky?

35 hlasy od 35 respondentů

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Já už sem v tomhle duchu raději nic nepíšu, aby z toho ID BRUKEV netrefil šlak. ;) Ale mohl bych zase nahodit anketu, ať je sranda...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak kdy se začnou probírat vánoční dárky? :) Nebo whiskové koma odeznívá až druhý týden v lednu? ;) Jsem jen zvědavý na zajímavé tipy.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    borci (i borky), poradíte nějakou cavu, která se tady dá pohodlně (e-shop ok) a pravidelně sehnat, a je to něco jiného než Freixenet?
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Z polské vodky je ideální tamní specialitka Wściekły Pies - vodka, Tabasco a malinový sirup :))

Wściekły Pies – Wikipedia, wolna encyklopedia
    https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%9Bciek%C5%82y_Pies
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Zajímavé. Mě naopak Zubrówka bison grass bavila, protože jako jedna z mála vodek měla nějakou - pro mě příjemnou - chuť. A Babička taktéž...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já právě ted byl v Polsku po dlouhé době a nevěděl, kterou si vzít domů. V regálech bylo nejvíc vybráno čirá Zubrowka, Wyborova, Husaria a vcelku se mi líbila Bialy bocian.
    Tak jsem nabral v rámci suvenýrů pro rodinu dvoudecovky Zubrowky a Wyborove, ale příště bych chtěl koupit i nějaké celé lahve.
    Ta Wyborova ale překvapivě nechutná vůbec zle.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SAMOUT: Mno, člověk si na ní musí zvyknout, ale osobně ji taky nevyhledávám. Raději čistou.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZOIDBERG: Tvl, Zubrowka s travou je nejhnusnejsi alkohol kterej jsem kdy chutnal :-).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Věšinou kupuju Wodka Extra Żytnia, zvláště když je v nějaké přátelské ceně v akci (tzpicky 20 zl). Můžeš zkusit klasickou čistou Zubrowku (bez zubří trávy) nebo Wyborovou. V prémiových značkách se neorientuju, i ten střed za 30-40 zlotých půl litru je dost slušný.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je to tu prej i o jiném alkoholu, takže nějaký tip na slušnou polskou vodku?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    K pramenům whisky: vědci odkryli středověkou skotskou palírnu - iDNES.cz
    https://xman.idnes.cz/...stvi-archeologicky-nalez-gdl-/xman-styl.aspx?c=A181130_130026_xman-styl_fro
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam