Dneska jsem se po pár měsících zas jednou vydal do whiskáče a odnesl jsem si skvělej zážitek. Na zadání "doneste nám něco fakt výraznýho a zajímavýho kouřovýho, co nemáte na lístku" jsme dostali láhev na fotce, a navzdory tomu že whisek z Islay jsem zkoušel možná 15, tak tahle se nepodobala vůbec ničemu z toho co jsem doteď měl. Nebudu se snažit ji popsat (snad jen výraznou vůni po slanině musím zmínit), musel bych vypít víc a dělat si u toho poznámky, ale byla to suverénně nejlepší whisky jakou jsem zatím pil - tuhle pozici dosud měl Laphroaig An Cuan Mor, kterej je ale po dnešku o levl níž. Vysoká voltáž vůbec nebyla na škodu, chuť naprosto přebila jakoukoliv alkoholovou ostrost, zkoušel jsem si zkusmo přidat pár kapek vody, ale zpětně k tomu vlastně vůbec nebyl důvod. Bohužel je to limitovka a vypil jsem poslední panák, takže už není a nebude. Zkoušeli jsme ještě tutéž edici z Highlands, a ta byla taky velmi dobrá a zajímavá, ale zdaleka ne tolik jako tohle.
No a na závěr večera jsem se po úvaze čím proboha po něčem takovém pokračovat rozhodl poprvé ozkoušet Octomore 8.1, a jsem z toho taky docela nadšenej. Silná, ale velmi příjemná vůně a taktéž chuť - navzdory voltům minimální ostrost (měl jsem whisky s víc než 60% dneska poprvé, takže jsem nevěděl co od toho čekat) a chuť sice intenzivní, ale zakulacená až nasládlá. Čekal jsem nevím proč něco hrozně intenzivně a jednosložkově kouřového co se nebude moc dát pít a bude to spíš taková novelty chuť, tenhle předpoklad se ale ukázal jako naprosto zcestný a kdyby lahev nestála přes tři tisíce, tak si ji okamžitě kupuju domů.