• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    SAMOUT: Tak ji tam mají za cirka 35€. Jedu zrovna na hory a kdyz jsem tu láhev konzultoval s prodejcem, tak mi bylo řečeno, ze ji vidí spis na letní popíjení.
    Navíc mám nejraději heavy peated.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Něco pro pobavení - tedy pokud zrovna právě nepatříte k těm, kteří blbnou s průměrnými GoT whiskami:

TV World Braces For Tsunami Of Whisky Nonsense | whiskysponge
    https://whiskysponge.com/2019/03/07/tv-world-braces-for-tsunami-of-whisky-nonsense/

Tak či tak, někdo z Diageo bude mít za tenhle nápad fakt hodně pěkné prémie...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EZOP: Jj, navic by mela byt cenove dostupna, imho do max €45 (v CR 1050 Kc na Maneu).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    EZOP: Moc pěkné. I když by to teda chtělo vidět i ty ceny. ;) Whiskey se používá pro irskou a pak také v USA, byť ne striktně - lze tam najít obě dvě varianty. Přičemž ani ti Irové to tam nemají odjakživa. To "e" navíc začali používat až koncem 19. století, když se snažili - mimo jiné i pamfletem Pravda o whisky z roku 1878 a žádostí o zákaz u královské komise - odlišit tu jedinou správnou whisky od té blendované skotské, kterou tehdy neuznávali. A to z důvodu užití obilné whisky vyrobené v koloně.
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP: A díky za tip na ten Arran
    EZOP
    EZOP --- ---
    SAMOUT: Já to furt motám :-) ale někde se to používá ne? Jop má to rozděleny začíná Isle přes Highland ..... až po Bourbony.

Má tam otevřené v podstatě všechny na skladu tak když kupuji tak ochutnám par a vyberu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zcela rozhodne bez "e" :-). Btw. ten fialovej tubus ve spodni rade je moc dobra Isle of Arran 14yo.
    EZOP
    EZOP --- ---
    Můj oblíbeny store... to je pouze whiskey

JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    STEPNI_VLK:
    diky za odpoved! Tak to se mi ulevilo a jsem rad, ze se neni treba zbavovat nekterych povedenych obalu (:
    VDB:
    super! Nektere ty tipy znam (dlouhym zapalovacem a vypalit zbytek zbyvajiciho vzduchu by me nenapadlo :), o tom spreji jsem jiz cetl ... kazdopadne odvazne smichavani ci proste prelepeni hrdla mi prijde vlastne logicke v efektu. Kazdopadne diky za video!
    VDB
    VDB --- ---
    JUWELIUS: ja o tom nic nevim, ale ralfy o tom myslim mluvi ve videu, asi to bude tohle https://www.youtube.com/watch?v=KRcpT45FbSc
    nebo tohle
    whisky review 218 - keeping open Whisky bottles fresh
    https://www.youtube.com/watch?v=ATdUbox20q8

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JUWELIUS: Myšleny jsou tím opravdu velké, transportní, tlustostěnné kartonové krabice, které typicky smrdí lepidlem. O tohle jde především. Ty kartonové, ve kterých jsou lahve, by snad podobné nebezpečí představovat neměly. Alespoň jsem o tom až doposud neslyšel.
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    ALL: nasel jsem tenhle klub a hrozne me potesil. Kazdopadne hned pri cteni zahlavi me prejel mraz po zadech. "Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobe neskladujte whisky v kartonovych krabicich nebo pobliz nich" ...

ted muj dotaz. Pokud chapu spravne, je tim mysleno 1. originalni kartonove-papirove krabice pro kazdou lahev? Vcetne tubusu? Nebo je to mysleno ve smyslu 2. nahazu si vsechny flasky na jednu kupu do jedne velke transportni kartonove krabice?

Protoze nikde jsem nenasel v diskuzich, forech ci na strankach nic konkretnejsiho, nebo obdobne varovani. Krom obligatniho skladovani mimo dosah svetla apod. (coz dle meho nazoru prave originalni obal dela take dobre). Tak by me zajimalo upresneni, pripadne vas nazor, nebo jestli ma nekdo prave takovou zkusenost. Diky!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Fake Whisky News: No, That Lidl Whisky Is Not 'The Best In The World'
    https://www.forbes.com/...19/02/28/fake-whisky-news-no-that-lidl-whisky-is-not-the-best-in-the-world
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NE0: Objednával jsem jednu pro mě a jednu pro otce, takže to náhoda nebude :))
    NE0
    NE0 --- ---
    NOIZER: Dneska jsem ji na zaklade mistnich referencich (a prijemneho zazitku z Highland verze) v prazske fajnkos vydejne vyzvedaval a pani rikala "Dnes dorazily dve, tak je asi dobra", tak by me docela zajimalo, jestli nahoda, nebo nyx :))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VOZKA: jo, mel jsem flasku doma, je super.. ale je vostra teda:)

btw. za 1144,- http://www.fajnkos.cz/...y/skotsko/single-malt/ianmacleod-as-we-get-it-scotch-60-6-0-7l/i84118-c1093
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Dneska jsem se po pár měsících zas jednou vydal do whiskáče a odnesl jsem si skvělej zážitek. Na zadání "doneste nám něco fakt výraznýho a zajímavýho kouřovýho, co nemáte na lístku" jsme dostali láhev na fotce, a navzdory tomu že whisek z Islay jsem zkoušel možná 15, tak tahle se nepodobala vůbec ničemu z toho co jsem doteď měl. Nebudu se snažit ji popsat (snad jen výraznou vůni po slanině musím zmínit), musel bych vypít víc a dělat si u toho poznámky, ale byla to suverénně nejlepší whisky jakou jsem zatím pil - tuhle pozici dosud měl Laphroaig An Cuan Mor, kterej je ale po dnešku o levl níž. Vysoká voltáž vůbec nebyla na škodu, chuť naprosto přebila jakoukoliv alkoholovou ostrost, zkoušel jsem si zkusmo přidat pár kapek vody, ale zpětně k tomu vlastně vůbec nebyl důvod. Bohužel je to limitovka a vypil jsem poslední panák, takže už není a nebude. Zkoušeli jsme ještě tutéž edici z Highlands, a ta byla taky velmi dobrá a zajímavá, ale zdaleka ne tolik jako tohle.

No a na závěr večera jsem se po úvaze čím proboha po něčem takovém pokračovat rozhodl poprvé ozkoušet Octomore 8.1, a jsem z toho taky docela nadšenej. Silná, ale velmi příjemná vůně a taktéž chuť - navzdory voltům minimální ostrost (měl jsem whisky s víc než 60% dneska poprvé, takže jsem nevěděl co od toho čekat) a chuť sice intenzivní, ale zakulacená až nasládlá. Čekal jsem nevím proč něco hrozně intenzivně a jednosložkově kouřového co se nebude moc dát pít a bude to spíš taková novelty chuť, tenhle předpoklad se ale ukázal jako naprosto zcestný a kdyby lahev nestála přes tři tisíce, tak si ji okamžitě kupuju domů.

EGGH
    EGGH --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam