• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MATEJICEKKK: Kilkerran 12 je mi moc sympatickej. Spolu s Deveronem 12 je to poslední roky moje klasická objednávka z MoM. I když ten Deveron začlo prodávat už i Maneo koukám.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    LOPIN: Na to jsem taky koukal, zajimava nabidka.
    Jinak, co rikate na Kilkerran 12?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Minule jsem tam kupoval ten pack Octomore 09.2 + Port Charlotte... PC je super, ale ten octomore me celkem zklamal musim rict.. Vcera jsem zkousel Octomore 10.3 a to je uplne jina liga!

Meli jste nekdo ten 10.1?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Na bottle and stories majinzase port charlotte + laddie zdarma
    DXTR
    DXTR --- ---
    STEPNI_VLK: Souhlas, Deanston 12yo je fakt dobra, pomer cena / kvalita super. Chutna nam vic s pridanim par kapek vody. Koupili jsme posledni tri lahve v mistnim obchode :D dve jako darek pro kamose.
    Springbank 15yo uz mam na wishlistu :) diky
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Jo jo, Springbank 15yo je pecka neskutečná a dokonce si to myslí i můj whisky kámoš Karel, který jinak cokoliv od Springbank nemůže skoro ani cítit. Též mám doma již delší dobu lahev, ale ještě se starou etiketou, konkrétně plnění z roku 2010.

Pokud jde o Deanston 12yo, tak jsem vypil prakticky celou lahev té se starou etiketou a řekl bych, že Ralfy má pravdu v tom, že to novější plnění ještě o něco lepší. Na Clynelish 14yo to sice furt nemá ani omylem, ale whisky je to sakra dobrá. U nás v baru jsme od té doby, co jsem ji tam přitáhl (zhruba 3 měsíce) prodali lahev a půl. Jo, a pokud vás bude bavit 12yo, tak pak vřele doporučuju též Deanston 15yo Organic!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak jsem zas jednou dal na Ralfyho a:

Deanston 12yo - ralfyho whisky of the year 2020. Pomerne ostrej nastup, grep, pomeranc, trocha karamelu, dlouhej dojezd. Za ty prachy milionovy.

Springbank 15yo - moje prvni zkusenost s (jemnym a upozadenym, lec v ocasu a vuni pritomnym) kourem. Tak tohle, mladenci, pecka. Sice pro BFU uz trochu vyssi cenova hladina (2k). Ale - sladce medovej, a zaroven mirne slanej nastup, banany, vse se rozvine v jemnou horkost (uplne cerstvy, neususeny jadra vlasaku), a nasledne mirne uzenej konec, kde se ten kour jen lehynce ovine okolo neskutecne komplexni smrsti chuti. Z tyhle lahve mam fakt radost.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Nebo mas pripadne nejaky jiny tip? Do litru.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: za me urcite ardbeg
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Chci se trochu seznamit s Islay za rozumnej peniz. Rozmyslim mezi Finlaggan old reserve anebo rovnou o stovku drazsi Ardbeg 10yo. Co byste doporucili?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Nebylo to loni, nýbrž už předloni, na počátku roku 2017. Je to magor. Ten v té palírně jednou i umře, to je jasné. ;)

Islay's Ardnahoe - My Dream Distillery?
    https://www.youtube.com/watch?v=BVfVEIKVTpU
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Zaznamenali jste nekdo, ze Jim McEwan pomahal vloni zalozit novou Islay destilerku Ardnahoe? Prodavaj zatim jen sudy za 11k GBP, nechcete se nekdo slozit?:D

Ardnahoe Distillery - Islay Single Malt Scotch Whisky
    https://ardnahoedistillery.com/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    [ STEPNI_VLK @ Jaké filmy stojí za to? ]

A coby bonus ještě rozhovor s autorem filmu:

Scotch: The Golden Dram - Andrew Peat
    https://www.youtube.com/watch?v=WdJv6T8uBhw
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: souhlasim, ta je paradni, zrovna ji mam doma!:)

MATEJICEKKK: hahaha, tak vitej do klubu a uz jsi v pasti:)
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    Oban Little Bay Reserve - Night's Watch - nemate nekdo osobni zkusenost? Budu ji kupovat jako darek pro kamose, co je velkym fanouskem jak Obanu, tak GoT, ale za 2600,- doufam, ze to neni jen marketing a GoT overhype.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zacnete rozbijet prasatka

Unikátní sbírka whisky jde do aukce, odhadní cena je přes 240 milionů korun - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...the-macallan-aukce-soukroma-sbirka-palirny.A191210_174010_eko-zahranicni_maz
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Super. Asi zkusim nejdriv ten nejlevnejsi zaklad co jsi poslal, protoze jsem si uvedomil ze vlastne ani nevim presne co hledam. A od toho budu pokracovat dal :) Fakt dekuju za doporuceni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK:
    MATEJICEKKK: Eh, sorry, ja nejak prehlidnul ten pozadavek na chut.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Nemáš zač. Pokud by ti nevadil výraznější kouř, tak bych navíc radil tuhle:

Bunnahabhain Móine 0.7L 46.3% tuba - whisky Skotsko | Maneo s.r.o.
    https://www.eshop.maneo.cz/bunnahabhain-moine-0-7l-46-3-tuba-ean5827-skup2Zn1ak3Zn1ak2.php

Pracovně jsem jí dal přezdívku "nakouřený nugát". Je skvělá a stejně jako z Benromach 10yo se z ní dá udělat báječný Old Fashioned.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Perfektni, projedu to. Diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam