• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    kdybyste nekdo v aktualnich tezkych casech chteli podporit Marpek a ziskat za to peknou lahev, tak muzete zde:

https://www.facebook.com/marpekwhisky/posts/4198384940178440
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    Nepotkal jste někdo v regále/eshopu Midleton Very Rare 2020 ?Ď
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    prave zacina live event s Laphroaig.. ten link je silenej, radsi takhle.. Je tam John zive:)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: za Bunna12 se primlouvam, mam ji taky doma a je moc prima za ty prachy! Glenfarclas mi neni moc blizkej vseobecne.. jeste doporucuju mrknout na Edradour, ten mi osobne jede taky moc
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Jaj, ja jsem prazskej. Ale mam bratrance ve whiskerii v Praze, tak tam, pokud to nezabalili by nemel byt problem.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Gorkého 98/58, Brno. Nejvíc informací asi na FB: Whiskey bar, který neexistuje.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Diky, ale jo, neco jsem se dovedel. Btw kde se nachazi vas whiskac?
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    MATEJICEKKK: Glenfarclas 15 byla jedna z prvních Speyside, kterou jsem ochutnal, a byla dobrá, jenže jsem si ji objednal znovu před pár lety, a bylo to zklamání. Možná se mi změnila chuť, ale cítil jsem tam takovou nepříjemně cukrlovou sladkost. Pokud mohu navrhnout do výběru ještě třetí výtečnou alternativu, tak palírnu Aberlour. 12y i A'Bunadh byly obě opravdu výborné.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Glenfarclas 15yo je čistě jen ze sudů po sherry, pokud vím. Na druhou stranu, četl jsem, že sudy bere od producenta, který je mimo ten sherry trojúhelník produkce. Takže je to taková sherry nesherry. Nicméně tím bych si hlavu nelámal, protože dnes jsou vlastně prakticky skoro všechny sudy vyráběné na zakázku a klasická sherry, která by se pak jako sherry také prodávala, v nich v podstatě vůbec není. Glenfarclas 15yo je spíše sušší projevem, za dobrý peníz, navíc jako jediná z jejich řady lahvovaná na 46 %.

Bunnahabhain 12yo je míchaná ze sudů po bourbonu a po sherry. Těch sudů po sherry by tam prý mělo být 25 %. I tak tam ale o sobě dávají docela výrazně vědět. 46,3 % alkoholu, takže v tomhle ohledu obdobně jako u Glenfarclas. Shodou okolností jsem si ji zrovna před pár dny nalil. A musím říct, že 12yo hodnotím jako velice dobrou whisky.

Suma sumárum, každá z nich má něco do sebe. Ideální by bylo někde ochutnat obě dvě, což teď ale jde dost blbě. Byť pokud by ses stavil u nás ve Whiskáči, tak si tam klidně vzorky koupit můžeš (a něco mi říká, že to samé bude platit i o některých provozovnách v Praze). Mně osobně je bližší Bunnahabhain. Ale dle mého neuděláš chybu ani s jednou. To jsem ti moc nepomohl, což? :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Chci si poridit neco po sherry. Nemuzu se rozhodnout mezi Glenfarclas 15 a Bunnahabhain 12.. Do ceho jit?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: ajo, diky! a dobry vedet.. vypadalo to jako az podezrele dobrej deal:))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Ne, 18yo s 15yo dohromady. Pro mě byla nicméně Glenlivet 18yo obrovským zklamáním, takže bych do téhle koupě nešel ani omylem...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: to jakoze maj za 1536 kc dve lahve 18y glenlivetu?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZBYNEK: Tomu rozumim
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MATEJICEKKK: V malém okně prohlížeče se mi ukázala jenom horní část letáku a trochu jsem nechápal... ;-)))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    V makru celkem zajimava akce, kdyby to nekoho zajimalo.

JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Zajímavý soubor klasik v jedné ucelené edici (Classic Malts Distillers Edition).

VDB
    VDB --- ---
    zdar, cirou nahodou, nechcete nekdo nejake prazdne lahve/krabice od whiskey? (stehuju se) Praha. Kdyztak PM.

JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    V UPB zrovna naskladnili zajímavou limitku.

BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    DXTR: Konecne jsem se k tomu dostal Ardbeg 10 je vazne dobrota.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam