• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    MATEJICEKKK: tak uz dorazily .... , Toiteach je dost podobnej Ceobanach, ale neni to tak brutalni, spis je jemnejsi a sladsi a takove celkove vic teplejsi/hrejivejsi :)
    Je v tom fakt cejtit to oloroso .... neni tak smoky jak bych cekal, ale je to pecka. Prijemna pecka vhodna i damy.

Od Bhunnahbhain je to moje pata lahev .... mam ten jejich styl fakt rad.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    VEEHELL: Na ten toiteach jsem ted nekdy koukal, vypada zajimave. Napis pak dojmy :))
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Tak jsem neodolal a objednal ... Bunnahabhain Toiteach A DHÁ 0,7 l a Port Askaig 100 Proof 0,7 l
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Taky dobra uvaha, muzes to tim obhajit.))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Uz jsem to chtel udelat minulej rok, ale nejak z toho seslo. Letos neni dovolena, ani neni rodina, tak bude aspon primerene whisky :)) Misto deti rozmazluju 3 kocky a zenu, ale na whisky porad je hh
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: jojo, ti bez rodiny to maj asi jednodussi.. ja od zacatku roku nakoupil asi 20 lahvi:))) rikal jsem si, ze se musim predzasobit, nez se na lokalnich cenach projevi brexit:)))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Meh, dobrej system :-). Tak se poznaj ti bez rodiny :-))).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jinak tu 2009 má ještě i Skotská whisky za docela dobrou cenu. Já od nich bral tu 2008, poněvadž jsem tam tehdy měl 100 Kč slevu. Nabídku dalších obchodů jsem nezkoumal.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Jo, u toho Benromachu je vlastne first fill oloroso, to mi vypadlo. . Jinak uz se na ni chystam nejakou dobu, tak ji zkusim. Dikes
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Kilchoman Loch Gorm. Benromach 2009 Cask Strength: tady nebo tu, příp. 2008 tady. Tu 2008 jsem měl možnost ochutnat na Whisky festivalu v Brně a okamžitě jsem si "musel" koupit lahev, protože je famózní.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Cau. Od noveho roku jsem si rekl, ze si kazdy mesic udelam radost jednou lahvi. Ted to bylo rychly a uz vybiram breznovou. Chtel bych neco se znatelnym kourem a vetsim podilem sherry. Hodne sympaticky mi je treba Talisker DE. Pak me jeste napada treba SFTC od Ballechin, ale tam je to pri cene 2.5k nebo snad jeste vic za 0.5l uz nad muj rozpocet. Mate nejaky tip? Nejlepe do 2k.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VEEHELL: Moje kapatko je reklamni lzicka od caje Ahmed tea :-). Akorat by mi to dite nekam ztratilo.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    SAMOUT: ... a asi si sehnat to super kapatko :D
    NOIZER: ... priste to tak zkusim, zanedbaval jsem to odstati ;) ; jop ja vim ze Octo neni palirna (ale nevim to dlouho..., stale se ucim kde kdo a co :)). Jinak od Bruichladdich jsem mel Lonchindaal X obe varianty a jednu dvakrat. Neskutecnej zazitek. Jinak muj plan (az dorazej rocni odmeny) ze si koupim nejakou drazsi lahev nez obvykle kupuju. Zatim jen mlsne okuju co by/kdyby .... a chci se vejit do 30K (treba koupim vic lahvi za min...). A planuju to vypit, zadne sysleni.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: co se mnozstvi vody tyce, tak ja vetsinou davam par kapek, promicham, necham odstat, ochutnam a pripadne opakuju dle potreby postupne..

A jinak Octomore neni palirna, ale rada whisky.. Palirna je Bruichladdich, ktera dela rady Bruichladdich (unpeated), Port Charlotte (heavily peated 50ppm), Octomore (super heavily peated, ppm ruzny) a Lochindaal..

X4+10 mrknout muzes, ale bude to asi mimo tvuj budget:) nebo aspon mimo muj to je, ja mel akorat vzorek a jako bylo to dobry, ale 300 eur za 500ml dat nechci:)
    Octomore Edition X4 + 10 / Concept 0.2 /162 ppm - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/143322/octomore-edition-x4-10-concept-02-162-ppm
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VEEHELL: Pokus omyl. Pokud piju lahev, kterou jsem jeste nemel, tak ji ochutnam nejdriv cistou, a pak pridavam po kapkach, az dosahnu chutovyho optima. IMHO to chce tak 5 malejch panaku, nez najdes rovnovahu.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NOIZER: naprostej souhlas, mel sem vzit dve ty CS :)
    NOIZER: ja vzdycky resim , kolik "kapek" , zvlast kdyz kazdou sklenku nenaleju stejne. Parkrat mi i ujela ruka (ze se to pak nedalo vubec pit....). Obvykle to pak skonci tak, ze dam bez redeni, vzapeti jednu naredenou (ocenim jak se to lehce souplo jinam, porovnam) a pekne se vratim k neredene variante. Kazdopadne u nekterejch lahvi bez naredeni jsou nektere vune/chute dost potlaceny. Tim me prekvapila Glengoyne 10yo CS, ze redena vs neredena je takovej rozdil, ve vsem.
    SAMOUT: jak se/podle ceho rozhodujes kolik kapek?
    NOIZER: od Octomore jsem mel zatim moznost ochutnat/vypit s prateli "port charlotte", pro me naprosta pecka. A rozhodne pujdu do nejake dalsi, ale nevim do jake. Takze dik, na tu X4 se mrknu :D (nebo maj neco jeste vic echt ?, rad si necham poradit).
    ---
    pardon sem nejakej ukecanej dneska
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: hele tak da se pit vsechno:) me treba hrozne jel i Octomore X4+10, kterej ma 70% a redit jsem ho nemusel:)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOIZER: budu to muset časem vyzkoušet... :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NEVILL: Hele, ono zalezi. Treba nize opevovany Benromach 10yo 100° proof staci opravdu par kapek, a da se pit, byt ma voltaz 57%. Ale je to kus od kusu.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NEVILL: jinak proti redeni nemuze nikdo nic rict.. pokud ti to tak dela dobre, tak proc ne:) by me schvalne zajimalo, jestli by ti jela treba nejaka 60% whisky, kterou si sam naredis na 40% vic, nez kupovana 40%:) treba laphroaig 10 vs laphroaig 10 CS naredena:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam