NOIZER:
STEPNI_VLK: No celé to vznikl jako takový "romantický" nápad a chtěla bych ho zkusit realizovat (takže nejde ani o stotisícové investice ale vlastně asi docela levné lahve) Líbily se mi historky typu - rodič každý rok k narozeninám dítěti koupil určitou láhev jedné firmy a v dospělosti dostalo celou sbírku a mohlo pokračovat nebo mít z toho něco atd.
Takže se mi líbí představa, že bych jednou ročně koupila láhev od jedné palírny a u té zůstala po celou dobu, tedy utvořila ucelenou sbírku cca 20 lahví. V tomto jsem si tak nějak vybrala Ardbeg a jejich comitee edice (ale tím si právě nejsem nakonec vůbec jistá).
Skladování není problém - správné prostory i skříně máme, bydlíme ve svém a ve velkém.
Ráda bych to primárně jako investici, ale vím, že se může stát cokoliv (na zakladatele mnou vybrané firmy praskne ze byl pedofilni vrah :) ), takže to neberu jako jedinou možnou cestu....Může se stát, že budu šílená, hodná tetička nebo partnerka a bude to dar.
Abych pravdu řekla, tak nad legislativou prodeje jsem neuvažovala - naivně jsem předpokládala (vzhledem k dražbám lahví na netu), že to nebude problém. Za to děkuji, to prozkoumám :)
Takže je pro mne otázka, jestli se do něčeho takového pouštět. A když ano, jestli je Ardbeg to o čem mám uvažovat nebo hledat dále.