• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KAKIHARA: Scarabus patří pod nezávislou stáčírnu Hunter Laing's, kteří na Islay postavili zatím poslední palírnu Ardnahoe, ale rozhodně to nechápej tak, že v té lahvi je produkt právě z téhle palírny. ;) Na jejich vlastní si ještě pár let počkáme...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    XCIDER: Tos videls imo 10y. Ja bral zaklad v obskurne pojmenovanym shopu fajnkos.cz za 858. Tusim ze jedou jen Plzen a Prahu (kdyz nepocitam kuryrni sluzby). Ale jinak krome brněnskýho Manea mi prijde ze fajnkos.cz má celkem slusny ceny u urcitejch flašek.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KAKIHARA: ze zvedavosti na ni koukam a vidim ji jen na jednom eshopu za 14 kil. kde jsi objednaval za tech 9?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NEVILL: Kolem 12 stovek (a někdy i výrazně levněji) koupíš spoustu skvělé skotské, o tom žádná. Namátkou třebas Bunnahabhain 12yo, Ledaig 10yo, Clynelish 14yo, Ardmore Legacy, Arran 10yo či Arran Quarter Cask (dokonce sudová síla), Caol Ila 12yo, Highland Park 12yo, Benromach 10yo, Glenlivet 12yo "Illicit Still" či Glenmorangie 10yo. A mohl bych klidně pokračovat dál...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    STEPNI_VLK: Díky! Já si to říkal že s těmi investičními sudy je to od nich dost odvážná akce a jestli to opravdu bude mít tu návratnost, těžko říct. Co jsem se díval na ceny, tak kolem 1200 se asi dá pořídit něco lepšího ze Skotska, třeba jak jsem si nedávno koupil dvanáctiletou Bowmore a Cragganmore, ty mi obě chutnají moc.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NEVILL: Václav Rout o ní říká, že je to whisky znalců. Kdo ji zná, ten ji nepije. ;)

Měl jsem kdysi, ještě ve Whiskáči, možnost ochutnat od obchoďáka a moc pitelné to za mě nebylo. Chutnalo to spíše jako bourbon, navíc šíleně dřevitý. Jako by člověk kousal dřívko od nanuku. A to to tehdy mělo jen pár let. Problém je v tom, že oni všechno strkali jen do panenského dřeva.

Brněnský Whisky shop dělal nedávno slepou degustaci českých whisky. Celkové výsledky zatím tedy neznám, ale znám jednoho člověka, který se účastnil, a u kterého skončila Trebitch suverénně poslední.

Suma sumárum, Trebitch je za mě jen nafouknutá marketingová bublina, nic víc. Čekám, kdy to celé splaskne a "investorům" zbydou jen oči pro pláč. Což ale samozřejmě nevylučuje, že někomu ten dřevní výluh chutnat může. ;)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    NEVILL: Za mě moc ne. Ale jsem si vědom svých předsudkům vůči neostrovním (a českejm zejména) whisky.

Ale ted jsem si ze zvědavosti objednal Scarabus, kterej se jako low-end netvari moc blbě. Skoro čirej, šestačtyřicet procent, chutove prej rašelina, morska sůl…jak to mam rad.
    A prej nová destilerka z Islay. Za necelejch devet kil se to tvari minimalne zajimave.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Měl jsem na Facebooku reklamu na Trebitsch whisky, zkoušel jste to prosím někdo? Je to jen pěkný web a marketing nebo se to opravdu dá pít?
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Zdravím z Edinburghu, včera jsme zašli do takového útulného podničku, kde měli dram od 4 liber, tož jsem konečně zkusil Ledaig 10 a Mortlach 15, obé rozhodně neurazí :-) Kolega se zhrozil, když zjistil, že v českých e-shopech vyjde lahev i o fous levněji než v těch britských :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim vsechny, da se v CR nechat vypalit whiskey?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tentokrát si prostřednictvím palíren uděláme v Angels' Share okružní cestu kolem celého Skotska. Nejen, že zavítáme do různých oblastí, ale zároveň se zaměříme na historické okolnosti a další specifika výroby skotské whisky.

Těšit se můžete na následující plnění:
    • Bladnoch 11yo 46.7% (WB166633)
    • Glenfiddich Malt Master's Edition 05/16 43% (WB90643)
    • Deanston 15yo Organic 46.3% (WB195882)
    • Arran Quarter Cask - The Bothy 56.2% (WB140149)
    • Kilchoman Saligo Bay 46% (WB195744)

Degustace se uskuteční tento pátek 19. listopadu v 18:30 v Angels' Share. Cena za degustaci je 590 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Těšíme se na vás.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NOIZER: to bude muset @Pather (az ji otevre), ten ji dostal k narozkam ....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: dej pak vedet, jakej je ten lagavulin 10y.. byl jsem na nej celkem zvedavej, ale nechce se mi kupovat 10y pri 43% za 2k:))
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    VEEHELL: od sousedu jsem dostal k narozkam sadu velkej sklenic a
    Ardbeg An Oa - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/189753/ardbeg-an-oa
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    STEPNI_VLK: raselina a kour to je moje :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VEEHELL: Uigeadail a Lore jsou sázky na (kouřovou) jistotu. Dobrá volba.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    blizi se vahava party tak jsem objednal nejake pitivo (neco bude darek a neco bude na after party)
    Ardbeg Uigeadail 54 % 0,7 l - topalkohol.cz
    https://www.topalkohol.cz/skotska-whisky-single-malt-ostrov-islay/ardbeg-uigeadail-0-7-l/
    https://www.topalkohol.cz/skotska-whisky-single-malt-ostrov-islay/lagavulin-10-yo-0-7-l/
    Laphroaig Lore 48 % 0,7l - topalkohol.cz
    https://www.topalkohol.cz/skotska-whisky-single-malt-ostrov-islay/laphroaig-lore-0-7l/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dovolím si upozornit, že tento pátek bude mít v Angels' Share jedinečnou šanci ochutnat s pány z Hedonism Spirit Glenmorangie Grand Vintage 1997. Společnost jí budou dělat Glenmorangie Tarlogan, Glenmorangie Tale of the Cake a Glenmorangie Malaga 12yo. Vstupné 1190 Kč, přičemž součástí je klasicky i drobné občerstvení.

Více informací na FB stránce: https://www.facebook.com/events/4769616059769487/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak Metaxa je vlastně brandy, ta ve vaječňáku bude ok.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BRUKEV: Jäger se dá třeba namíchat s Red Bullem, džusem, zázvorovým pivem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam