NEVILL: Jo, Plantation 20th Anniversary XO je kokosové jak piča. ;) Můj favorit to úplně není, ale jinak naprosto rozumím tomu, proč chutná takové spoustě lidí.
To mi připomíná, že od značky Plantation jsem dostal vzorek jejich overproof rumu
O.F.T.D. 69% a musím říct, že je to vážně skvělá věc. Ačkoliv je vyrobený především na míchání koktejlů, tak je zároveň překvapivě velmi dobře pitelný. No, a hlavně za ním mimo jiné stojí historik koktejlů David Wondrich (ten fousatý pán s brýlemi úplně napravo), což je pro mne vždy nadstandardní záruka kvality. Doporučuju všemi deseti!
Highland Park 12yo mám zrovna otevřenou doma a musím říct, že je to až neskutečně dobrá whisky na takové to každodenní nenáročné popíjení.
EARL: Máš na mysli Côte Rôtie Barrique? Dostal jsem zbytek vzorku od svého známého a musím říct, že i z té trošky jsem byl nadšený. Jen ta cena je tak akorát pro milionáře.
Ledaig Rioja je super nenáročná whisky, kde je ten kouř tak trochu utlumený tím vinným finišem. Oproti tomu Kilkerran Heavily Peated už jsem měl dvě různé šarže (1 a 4) a pro mne jedna horší než druhá.
XCIDER: Talisker 10yo je můj miláček, takže ti naprosto a cele rozumím. ;) Aktuálně mám otevřeno starší lahvování z roku 2008, které je vcelku výrazně jiné v chuti, ale i přesto mě baví. Mám pro tuhle whisky slabost...