• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BUCISOV: nejde o octomore celkove, ale kazda flaska je jina a me osobne moc nechutna v podstate skoro nic od 10.3:( do 8 serie vcetne to byla standardne vysoka pitelnost, 9-10. rada bylo jak co, od 11. rady celkem pruser a maloco mi jede:/ nutno podotknout, ze od 9. rady to dela nekdo jinej:)
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    NOIZER: Jo, já jsem si tu pročítal, že zrovna ty Octomore jsou hodně specifická chuť :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BUCISOV: ani ne, dik:) zrovna 11.1 mi vubec nejela
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    Ahoj, whiskey nepiju, jsem spíš na rum, ale doma mi leží už pár let tahle lahev Bruichladdich Octomore 11.1

Neměl by o ni někdo zájem? Já to bohužel neocením a teď před Vánoci by se mi hodil cash.

VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NOIZER: ... zkusime nezapomenout, obvykle dycky jeden z nas zve jeste nekoho, ale prozatim (posledni tri navstevy, to bylo jen o nas dvou)....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: dejte vedet, az se nekdy budete chystat zas, rad bych vas poznal osobne taky:)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... Pri posledni navsteve J.Veze, jsme s kamarydem Patherem ochutnali
    Bunnahabhain Stiùireadair - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/96989/bunnahabhain-stiireadair

Az, tak, ze jsem si pak pri odchodu koupil. A behem tri dnu s prateli vypil. :D
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, on tam byl i Martin (někde), Angel's share mě u nich minul.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: Byls tam s Víťou, ne? V tom případě mi bylo ctí. Nenapadlo by mě ani omylem, že jsi také na NYXu. Ale tak na tom není nic divného - na čele to napsané nemáme. Každopádně pro příště už vím. ;)

Já se potkával s klukama z Hedonism Spirit pravidelně v Angels' Share, kde mívali svoje degustace. Ale tam tys asi nikdy nebyl. Nebo se pletu?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, s brýlema jsem tam byl já a asi teda jo :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: S brýlema, jestli si dobře pamatuju? :) To tys mi naléval tu schovanou Glenglassaugh? :))
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Já tam byl, na stánku Hedonism Spirits, tak pokud jste se tam stavili, třeba jsme se tam potkali.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Rád jsem na WLP poznal ID Noizer a Samout osobně. ;) Možná jsem tam nevědomky potkal i někoho dalšího z NYXu, nicméně nikdo další už se mi nepřiznal. :)

SAMOUT: Opět se - takřka klasicky - neshodneme. :) Benromach 10yo je parádní lehčí kouřovka s výrazným vlivem ex-sherry sudů, navíc za relativně rozumný peníz. Mimoto je z ní naprosto geniální old fashioned. A 15yo je ještě o chlup míň kouřová, ale zato komplexnější v chutí, a samozřejmě též parádní záležitost. Obě dvě jsou sice furt ještě filtrované za studena, ale i přesto je mohu jen a pouze doporučit...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    a kdo nesel na WLP nebo uz je doma (ehm:), tak tady je OSWAs winners live announcement: https://www.youtube.com/watch?v=izhXUlvDwuI
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Mne Benromachy pod 50% moc neoslovujou... I spoustou pidi opevovanej 15 mi prijde takovej nanicovatej. Sudovky jsou uplne jina liga, to je famozni piti (ted posledni 2014 je obzvlaste vydareny plneni, doporucuju).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: arran ale neni kourovej.. bunna 12 taky ne:) kourovy bunny maj pridomek “moine”.. talisker je znamej takovou tou peprovosti, ale to ja asi odjinud neznam.. kazdopadne z tech kourovek bych jeste doporucil zkusit benromach 10.. pripadne lagavulin 16 (ale tam asi nebudem v budgetu) nebo 8/10..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BEREGOND: Talisker 10 stoji cca. litr, za stejny penize poridis vyrazne lepsi Arran 10. Do 1500 mas pak dost siroky moznosti na poli nekoure (Glenallachie 12, Craigellachie 13, Glencadam 10 atd.) i koure (Port Charlotte 10, Ledaig 10, Kilchoman Machir Bay nebo Sanaig, min kourova ale vynikajici Bunnahabhain 12 atd.). Moznosti je mnoho 🙂.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    NOIZER: Pry asi jako ten Talisker takze cca do 1500.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BEREGOND: jakej mas budget na to?
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Mam otazku, shanime darek, obdarovany ma rad Talisker 10, jsou nejake alternativy? Jako ze porad koupit Talisker, ale napadlo me jestli neni neco podobneho ale treba zajimavejsiho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam