PETGRIDUS: rada dobrá, ale úplně mimo, leda že by suny mluvila opravdu perfektně rusky, protože jim nedělá žádný problém říct si o pas a často to dělají.
Já jsem měla takovou ruskou obdobu isicu, - jakože z ruský vejšky, a většinou mě pustili zadarmo, ale někdy byli zase schopný se pět minut dohadovat o tom, že ruská studentka sice bejt můžu, ale to je nezajímá, když nemám ruskej pas, moc fajn.
SUNY: jojo, v muzeích a divadlech jsou ty dvojí ceny ofiko, na ostatních místech se prostě jenom snažej cizince natáhnout jak můžou, takže si všechno kontrolujte a s taxikářema se domlouvejte předem.
z mojí zkušenosti jsou 4 dny dobrý tak akorát na to, aby člověk zjistil, že jsou rusové pitomci;) ale jestli nebudeš cestovat sama, tak na to asi tak často nenarazíš, a 4 dny jsou na petrohrad docela fajn, akorát je tam trochu blbá doprava, metro nemá zastávky zrovna na nejpraktičtějších místech, autobusy jezdí, ale nikdo neví přesně kdy a kam, musíte se ptát, no:) a kasy v muzeích obvykle zavíraj hodinu předem a o minutu pozdějc vás tam už nepustí, fakt. jestli chceš, můžu půjčit lonely planet, je starší, ale základní přehled o tom kam zajít dá.
no a 100 rublů za láhev vodky mi přijde dost málo, nějakých 60 korun.. ¨
jo a pro jistotu - jestli nevíš - petrohradská voda z kohoutku je nepitná a nepitelná, tak pozor na to.