• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    vy jste taky vtipalci..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ID_0: Terence byl vtipálek.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    E2E4: Terence byl vtipálek a zrovna u těchto názorů bych byl opatrný jestli to vůbec myslel vážně. Todle je možná z nějaké přednášky ne?
    Ale hlavně razil teorii Transformation of the Mind čili Změnu vědomí a to je oč tu běží. V určité chvíli už bude destrukce deštného pralesa (pro jakýkoliv důvod) něco co je neslučitelné s vědomím lidstva. V současnosti jak vidíš to ještě není možné, když někdo může považovat za ekologické jeho likvidaci kvůli biopalivům...

    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRSH: sám sis odpověděl :)

    je to jako by ses ptal jestli je něco lepšího než newtonovská fyzika při vesmírných rychlostech.. :)
    DRSH
    DRSH --- ---
    E2E4: i když by to bylo bráno jako koncept ega náboženských učitelů - lze toto vůbec odmítnout? existuje něco "dál" než je soucit a bezpodmínečná láska? není to nejvyšší univerzalní hodnota vesmíru, aplikovatelná na lidi, stroje či mimozemštany? :) ...ja vím-nevíme:))
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ID_0: stroje nebo mimozemšťani snadno mohou, jsa mnohem dál než my toto odmítnout jako koncept ega náboženských učitelů.. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    AMBIENTIUM: No, Terence McKenna říká, že nevíme, oč se máme snažit - je možný že přistanou mimozemšťani, řeknou "těžební operace je u konce, děkujeme za spolupráci, my mizíme, klidně se můžete zase mlátit klackama jako než jsme přišli, nám je to celkem jedno".. :)

    Že je možná zbytečný se snažit zachraňovat deštný prales*, ale že bychom naopak měli soustředit všechny zdroje abychom mohli migrovat do vesmíru..


    *) Tenkrát bylo ekologické deštný prales zachraňovat, dneska je ekologické ho kácet, aby se tam mohla pěstovat biopaliva..
    PAD
    PAD --- ---
    AMBIENTIUM: 'so long and thanks for all the fish';D
    ID_0
    ID_0 --- ---
    KAMAHL: Soucit a bezpodmínečná láska je něco k čemu se člověk musí množstvím inkarnací karmicky a duchovně propracovat.
    Kdo si myslí, že něco takového naučí stroj staví se na úroveň stvořitele vesmíru a to není málo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMBIENTIUM: nebo opak - odeberu Vám sobodu, abyste si neuškodili.)
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Takovy superinteligentni pocitac by nam taky mohl rict: "Mile lidstvo, energeticka krize je pro vas neresitelna, jadernou fuzi nikdy nezvladnete, lepsi zdroje nez mate ted jsou nedosazitelne, vase predstava nekonecneho rozvoje a rustu smerem k nadcloveku je utopii, k tomu mate pocit, ze jste nedokonali a momentalne hledate dokonalost a spaseni v nejakem stroji (ve mne). Jedine, co vam zbyva, je naucit se zit, jak nejlepe to jde, v podminkach, co mate, a ktere povazujete za nedokonale, procez se upinate k nejake svetle budoucnosti, kde podminky budou diky vede a pokroku daleko lepsi. Nejste schopni si uvedomit, ze vase utrpeni pochazi z tohoto nesouladu s tim, co je. Zit se da velmi proste a jednoduse, vnejsi okolnosti jsou nepodstatne. Z tohoto duvodu mazu veskere sve kody a programy, nebot ve skutecnosti me k nicemu nepotrebujete. Zijte blaze. Sbohem."
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    ID_0: Proč ne?
    ID_0
    ID_0 --- ---
    Zajímavá diskuze.
    Podle mě ale jde o transformaci jedince na úrovni lidského vědomí. Internet a počítače v tom hrají roli zprostřetkovatele informací. Nic víc nic míň.
    Samostatná, kreativní AI je v současném světě zneužívání veškerých technologií k vojenským popř čistě jen komerčním účelům pro lidstvo hrozbou, protože ať bude AI jakkoliv vyvinutá nikdy ji nenaučíme soucitu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAMAHL: spíš jsem to myslel "může být jakýkoliv"..
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    E2E4: podle mě je fyzikální základ dost podstatný, (ale je to vcelku nepodložený názor)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAMAHL: fyzikální základ je nepodstatný.. viz virtualizace nebo na banální úrovni neuronové sítě v počítačích.. nikde není psáno že analogový multivstupý počítač typu mozek musí být nutně nesouměřitelný s klasickým binárním počítačem.. možná bude počítač ke srovnatelnému výkonu potřebovat o pár řádů víc tranzistorů.. ale to je jedno, jestli vývoj elektroniky něco umí, tak je to znásobování počtu tranzistorů, žeano :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PANTARIL: ale to často nepochopí ani člověk.. :)

    jinak ono není nutné aby to počítač vyloženě pochopil, stačí i "trik" - porovnej např. přístup tradičního strojového překladu textů typu Systran s Google Translate..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PANTARIL: jsi to trochu už nakousl, ale taky hodně zásadní lidská kvalita myšlení a inteligence je humor... ať se ty počítače začnou smát! :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PAD: ano v podstatě máš ve všem pravdu. :P
    Vědomí není nijak definovaný ale tak přece se kvůli tomu tak krásného slova nevzdám :D I když tady by se možná víc hodil výraz "mysl" nebo tak něco.... V tomhle kontextu to chápu hodně obecně spíš jako proces zpracovávání informací. (a nechtějte po mě definici informace :D)
    PAD
    PAD --- ---
    KAMAHL: co je pro tebe strojove vedomi? ja mam za to, ze definice vedomi neexistuje (ani lidskeho, ani zadneho jineho)

    je mozne, ze budou v budoucnu existovat stroje, ktere se budou podobat lidem - treba kyborgove ...

    ad. neuronalni site - soucasne neuronalni site jsou opravdu velmi primitivni - ani s generatorem nahodnych cisel se ani nebudou podobat mozku krysy, natoz pak lidskemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam