• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    včera jsem si koupil rýžovou mouku od větnamců,měli tam dva druhy,jdenu z jasmínové rýže a druhou z nákého druhu lepkavé rýže. zkoušel jsem z obou dělat palačinky a osvědčila se ta z jasmínové rýže. jsou výborný doporučuju všem. ta druhá se spíš hodí na zahuštování a podobné věci.

cena je taky dobrá 400g mouky za 25 kaček :o)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    jinak ptal sem se na ty hrnce Jany,rikala ze maj v restauraci nerezovy zeptery,ale smalt je uplne v pohode. jen upozornovala,ze nekupovat s modrym vnitrkem,pry ze je v tom primes kobaltu. a cernej se ji taky čímsi nezdal,nejlepší smaltovej je prý s bilým vnitřkem. jinak pry jediny co v dnesni dobe clovek musi koupit z kovu,je tlakovej hrnec.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    KERRAY: jeeee :) a moh bych ju vytahnout? z toho by mohla bejt supr ikonka.. :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: jeeeee =)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    nemam fotku jidla, ani nedelam neco, co by za fotku stalo, nebo jen zridka, ale casem vam sem dam fotku jedne krasne repy, co mi vyrostla na zahrade :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: =)))
    uz sem neska udelal prvni fotku snidane, musim jenom koupit kabel, abych to mohl prevest do komplu a jedeeem!!!
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: i když to treba neznamena že nebude sázet,nechám se mile překvapit..
    jinak si říkám,jestli na ty naše plný obědový misky,takzvané lavóry nebudem potřebovat širokoúhlej objektiv na architekturu :))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: kerray nehlasoval,asi si přečet že se nejedna o anonymni anketu :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: zrovna neska sem si na tuhle tvoji hlasku vzpomel...
    RAPAL: jinak primotal se ke mne nakej digitalni fotak, takze to tvoje auditko muzem zaplavovat fotkama, kerrajek urco taky nakej doma vyshtracha a jedeeem...!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    kazdopadne mi to porad prijde zdravejsi nez leccos jineho, protoze jak jsem nekde zminoval, dneska je dulezitejsi, co clovek neji, nez to, co ji...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    z jineho soudku, Steve Pavlina si daval 30 dnu "juice feast", jen ovocne a zeleninove stavy, aby vyzkousel, co mu to dela (po predchozim podobnem experimentu zustal u "raw foods") - muze stat za prozkoumani i trochu zpatky, co zaziva behem toho... co jsem tak nahlizel, vicemene mi prislo ze to, co se mu deje, odpovida tomu, co by predpokladala cinska medicina ze se mu dit bude, nicmene o te on zrejme nevi, nebo skoro nevi...
    http://www.stevepavlina.com/blog/2008/12/juice-feasting-postmortem/
    SVA
    SVA --- ---
    RAPAL: vtipná:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: =) jo, anytime
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    hm,no sleduju že motivace gastroestetikou nikoho nenadchla. komenský by zaplakal :)
    teda krom ted lily,ale ty nemáš foťák, a darjeela,kterej sice co vim taky nemá foťák,ale podporuje to,což je nejen odvážné.- prostě fajn :)
    DARJEEL: čéče,se někdy hladovej stavim s tou svou krabičkou na duše,co ji nosím na krku,hej? ,)

něco z doby nedávné,nicméně ryzí makrobio to teda není,zelenina je až příliš vícedruhová.

dlouhozrná rýže,fazole adzuki,zelenina co dům dal,v hrašce obalovná a fritovaná nať z mrkve patizon a česnečky,dále řasa arame, kolečka daikonu a pickels s koprem v mističce.
    do zeleniny by se hodilo miso,jenze to sem ještě žádný neměl :) a podle chuti sojová omáčka nebo wasabi křen.
    vypadá to docela nechutně zvlášť tím objemem toho fritovanýho,avšak to sem vařil i pro rodiče a ti by si nejspíš nepochutnali bez záchytných bodů v chuti.. :)
    LILY
    LILY --- ---
    Já nemohu hlasovat, anžto bych klidně fotila, leč nemám fotoaparát a navíc bych sem tu fotku neuměla dát.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    anketa v záhlaví.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    plátky-kolečka a nastrouhaný... se omlouvám, ale mě už to dneska vůbec nemyslí ani nepíše :DDD
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    :DDD Mno musím říct, že nastrouhaný to má nohem větší "grády", takže to budou na střídačku plátky a kolečka at je nějaká změna :D a je to fifty fifty :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    se nehadejte. bossorko,at to mas jisty,tak nastrouhej kolecka a mas to ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam