• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    plátky-kolečka a nastrouhaný... se omlouvám, ale mě už to dneska vůbec nemyslí ani nepíše :DDD
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    :DDD Mno musím říct, že nastrouhaný to má nohem větší "grády", takže to budou na střídačku plátky a kolečka at je nějaká změna :D a je to fifty fifty :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    se nehadejte. bossorko,at to mas jisty,tak nastrouhej kolecka a mas to ,)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    tak jo kecal jsem kolečka jsou lepší ;o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: nenech se zmanipulovat.... =)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: Ok, příště nastrouhám ;)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: lepší je nastrouhat látky se lépe ze zazvoru dostávají.ale pokrájet je též v pohodě.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    RAPAL: Cítím se celkově mnohem líp (včera pocity na umření, únava, zima, slabost), dokonce jsem měla dneska i příjemnou noc a celý den lepší nálada, si ted třikrát denně naordinuju zázvorovej čaj a ty ledviny pořádně prohřeju :) Jinak jsem teda zázvor nestrouhala, ale oloupala a tři plátečky asi tak minutku povařila, pak do toho šoupla maté a 3 min louhovala :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    RAPAL: každá rostlina má v sobě určitou duši ,energii a ta se v tobě odráží.zázvor má také určité stavy tepla a rozlévání energie po těle.nebo teda spíš já to tak mám. i takové světlo mně na chvíli zaplaví.;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: hmmm,zajímavej nápad.myslím že tyhle rostlinky se na sebe vážou. dobrá kombinace.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    BOSSORKA: a jake citis ucinky? ja zazvor parkrat mel,je pravda ze to prohřálo tělo,ale bylo to jen par kapek z nastrouhanýho. myslis,psal to tusim vrindavan,ze zažehuje oheň. cítíš to jen tím rozehřátím,nebo i příslušnou energii?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hm tak sem si nakonec vytunila maté zázvoremn mnamka největší ;D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: do toho du, ale ne u me doma.. navic ja vsechny hlinikovy uz davno vyhazel.... =) mosty nepalim, shodim je a necham si tam brod... =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: navrhuju společnou meditaci zakončenou politím hliníkovejch hrnců krtkem na potrubí :)) tzv.pálení mostů ,) 1.ledna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: neco je i v kushim, jezisek mi donese nerez papinak na obili, jinak valim smalt, ten je dle kushi f poho....
    hlinik nebrat... nerez je super, videls moje hrnce co mam doma po babicce, furt sou f poho... =)))))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    RAPAL: dávám přednost nerezu,kvalitnímu,máš to na věky. o smaltu jsem slišel že není dobrý.ale je to asi věc názoru. asi záleží co tobě vyhovuje,vařím už roky v nerezu hrnce jsou pořád v pohodě a dlouho ještě budou.
    jsem spokojenej s vercajkem;o)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    RAPAL: v dobrušce doporučovali smalt, a imho by stálo za to se zkusit zeptat Jany v ZZ
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    by mě zajímalo něco z trochu jiného soudku,a to kastróly. sem se rozhod že vyhodím ty šílený plecháče a hledám kvalitní alternativu. rozumí tomu někdo? zrovna tohle je dost časově náročná otázka pro google. řeším jestli je vhodnější shánět nějaky hrnce z inertní nerez potravinářské oceli nebo slitiny,nebo stačí hrnce ze smaltu. koneckonců smalt asi není bordel jako hlinik,co? a energeticky?
    nebo i kombinace obou,a to bych otazku rozšířil na to co z potravin si zaslouží nerez a co smalt.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: chápu,zázvor se říká že zažíhá ohen v těle.je dobré ho pít a i je dobré ginko.ale někomu ginko nepomáhá.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: njn zásoby tady na koleji nic moc, nakoupit stejnak musím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam