• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SCHWEPZ: odpovím narychlo bez podkladů - problém je v nevhodných,prý až snad jedovatých látkách vznikající při skladování. když už začínají klíčit,je to špatenka. jak říka sva,špatna stravitelnost. jinak úplně čerstvé brambory jsou prý bez problemů.
    SVA
    SVA --- ---
    SCHWEPZ: brambory patri bezi lilkovite, a tem by jsme se mneli dle MB vyhybat, důvod:nejsou puvodní a špatně sravitelné pro nás

    no jinak to dost nekoreluje s nekterymi MB kucharkami co jsou na trhu, tak nevim....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jak to máte s bramborami v rámci makrobiotického stravování, vašeho stravování? ....přijdou vám zdravé nebo neutrální? jaké způsoby úpravy preferujete? ...nebo jíte jen rýži, těstoviny a obiloviny ap. a brambor popkádáte za nějak škodlivý vašemu tělu?
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    VRINDAVAN: mohl bys nahodit prosím i tebou hodnocené metody pana walkera? docela dost by mne to zajímalo a nechce se mi posuzovat informační kvalita ruznych stranek o něm se zmiňující. pokud o tom už máš přehled. dík ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SCHWEPZ: To já nevím, podle makrobio syrový věcí moc nee, kor v zimě :) Ale zrovna to čínský zelí mi syrový prostě chutná... je to prostě o pocitech mno :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    KAREN: lepší trávení tuků,pokud se nepletu.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    huhu,brigter rapal strikes again!! jedním slovem - makrobiotická vypassaná :)

    abych nedostal RO za blby kecy,posilam ukazku jednoho oběda:

    polévka z červené čočky

    kroupy s gomasio a posypka
    tempura z mrkvové natě
    tofu
    tepelně zpracovaná zelenina (mrkev a pórek zahuštěné arrowrootem)
    zálivka z tahini

    kondiment strouhaná ředkev velká bílá se shoyu
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BOSSORKA: syrová - to je asi i ta zdravější varianta, ne? ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    cinsky zeli je dobry aji syrovy :) (tzn. nemakrobio :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: muzesjak pises a nebo naparit v pare, minutka staci...
    KAREN: cinsky zeli je dobry, aaaano, spareny je lehceji stravitelny a ma trochu jinou chut... =)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    SCHWEPZ: když jsem dělal ve vegetce(čínská veganská restaurace)
    tak se zelí smahlo až na konec tak 1 min nebo půl min. nakonec vše zakáplo sojovkou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: a já bych se připojil s nějakou prosbou o tip jak čínský zelí tepelně připravit. na nudličky a osmahnout se sojovkou?
    KAREN
    KAREN --- ---
    k cemu je prosimvas dobry to cinsky zeli, prip. este spareny?
    LILY
    LILY --- ---
    Jináč nori, kombu a wakame znám, tak tajně doufám, že mi moji neznalost pro jednou prominete a nevyhodíte mě z klubu. Plííííz :)))
    Jo a zrovna dnes mám qobědu hokaidovou polífku s červenou čočkou, kokosem a řasami. Nevím, esi je to makrobio, ale je to mňam mňam.
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Ano, prosím. Já mám obrovský pytel řas od Lifefoodu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Aha, díky. :) Arame též neznám..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak este jedna fotecka a uz dam zas na nakou dobu pokoj, lehke zimni jidlo bez lusteniny..
    miso polevka s wakame a strouhanym daikonem, jasminova ryze, zelenina a pickles..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: ta cerna rasa, sou to takovy vlasky, ktery sou o neco tlustsi nez rasy arame... pry jsou vhodnejsi v zimnich mesicich, spis nez arame... =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam