• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: pojd si taky zafermentovat!
    LILY
    LILY --- ---
    :)))))) Koukám, že zdejší auditko je v tuto chvíli živé jako čerstvé miso..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OVERSEER: jj, jen narazim na to, ze to vysvetlujes jak pancelka ve skolce..
    PASH: trenink dela mistra! :)
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: tak jasne, ale to si z nej muzu rovnou delat knedliky :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: v nejhorsim spapkas kousek nerozmichanyho, lehce slanyho misa... neva ne? :)
    PASH
    PASH --- ---
    OVERSEER: jasne, ale tohle jde vazne hodne ztuha... tak jestli trebas neni nejaka prisada, ktera by tomu pomahala
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: jj,nák to necítím,myslím že čím menší teplota tím lepší.
    každopádně miso polévka je moc dobrá.;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: jelikož je miso živé,je v něm spoustu živých látek je logické že když ho zahřeješ tím ho i zničíš,sterilizace. myslím že je to stejné jak s medem. kdyby jsi vařil kombuchu,také zničíš vše živé co v ní je.
    ale to je fuk,miso vařit nebudu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VRINDAVAN: musel bys to miso nechat exponovane na vyssi teplote delsi dobu, neni to 60° a sup sup je vsechno v prdeli. je dobre cist prispevky pozorne
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VRINDAVAN: mno da ti to energii, lec zanese to organismus - zakon zachovani energie - neco ti to da, neco sebere... Ono ta vydrz jidla souvisi i s teplotami uskladneni a take s tim, co od nej clovek ocekava.
    OVERSEER: Btw pres ktere rameno se divas, kdyz vmichavas miso? A silhas do polivecky?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: toxický je i vzduch který dýcháš. jinak jídlo by se mělo skonzumovat do čtyř hodin po uvaření,pak začínají hnilobné procesy.
    pokud se ve 40 stupních ničí enzimy a nad 60 vitamíny ikdyž miso naleješ do polévky a jíš už je tam započatý proces destrukce.pak to asi není moc dobré,ale proti gustu....;o)

    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: tím to ale vše zničíš když to naleješ do horké polévky.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    SLAUGHTER: díky pane levl,tady zevl,dobré věděti takže svatá třiatřicítka nic nepokazí,budu si muset pořídit teploměr.:)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: michas ho doleva, bo doprava?
    LILY
    LILY --- ---
    OVERSEER: :)) Já ho míchám buď v misce (páč je to miso) nebo v lékárnickém náčiní.
    LILY
    LILY --- ---
    PASH: Já teda miso vždycky rozmíchávám v troše teplé vody.
    PASH
    PASH --- ---
    a jak s hatcho misem? to se samo vubec nerozpousti...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: jo, akora to neni tak, ze 40 stupnu abehem mikrovteriny prask a je to vsechno ztraceny, ale par minut to trva... :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VRINDAVAN: nad 40 stupnu nicis enzymy, nad 60 vitaminy. 50ti je jen aritmeticky prumer tech dvou teplot. Miso pridavat az nakonec japonec...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: moc v tom nemám jasno,někde ty tři minuty píšou a někde zase nevařit,tak nevím.ale raději nevařím vodu nechávám schladnout tak na těch sedmdesát stupnů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam