PETEKKA: Za dobu, co experimentuju se změnama stravování, mi snad nikdo neřek nic o potrhlosti (nepočítám rodiče, ale s těma moc času netrávím, a i oni řekli něco párkrát a zvykli si). Jestli se stýkáš s lidma, kteří mají potřebu tě kritizovat a hodnotit za to, že jíš něco jiného než oni, stýkáš se s dost divnýma lidma ;), možná by stálo za to okruh změnit... A pokud to nejde, pak rozhodně jejich názor je jejich problém (zejména to, že neznají základní zásady respektu), a není důvod se jím jakkoli zabývat.
I když potkávám lidi úplně "normální", co rádi tu klobásu či hambáč, nemluvěj mi do toho, co chutná mně...to mi přijde společensky přijatelný jen ve vztahu mezi rodičema a
malýma dětma.
"Rychlé občerstvení" na každém rohu mi jako žádný důvod tamní produkty jíst nepřijde. Ono stačí zvyknout si jen na trochu lepší stravu a začne to smrdět hůř než popelnice, není problém se tomu vyhnout. To samé platí pro množství produktů v supermarketech, které s trochou odstupu jídlo vůbec nepřipomínají. Všechno jsou to jen zvyky. Většinu běžných podivnopotravin lidi jedí jen proto, že jsou na to zvyklí, a tak si neuvědomují, jak to doopravdy chutná a co to doopravdy dělá...člověk to změní tak, že si odvykne...;)