• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmmm ted jen vedet, co z toho by to presne mohlo bejt, mam to celozivotni, a to sem v prubehu dost radikalne - k lepsimu - menila stravu./ asi to stale nestaci...
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: si poradíš:)) pokud se vaší meruňce daří je to jedině dobře, koukám, že mají divoké opylovače:)
    vznik koutku je výslednicí dlouho trvajícího procesu v těle, nesprávných poměrů uvnitř těla, přetěžování střeva, ledvin a jater...je to následek nesprávných návyků, pojídání sladkostí, užívání opakovaných antibiotik, ale svou roli sehrává i psychický stav a narušený biologický rytmus...kyseliny v ovoci a zelenině, oslabené místo rozleptají
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: susicku prave nemam, tak si zatim delam koktejly z ryzovyho mlika (zajimavy, ze uplne normalni syrovy merunky nepozru, takhle rozmixovany s troskou toho rejzovyho ml. mi to i chutna), zbyla mi nejaka ta omacka (se zazvorem), tak sem to zmrazila na dren jj)
    no ja nevim, vsichni to rikaj, ale rodice v praze maj urodu velice solidni... pod merunkou ze zeme vylitaj vcely (asi maj nekde pod zakladama hnizdecko), merunka je castecne pod okrajem strechy... no nevim, v cem to tkvi, ale ja dostala zlomecek, asi 3 kila (je to 1 strom), sou pekne velky - jako takovy mensi broskve.) no tak holt budu pekne zdrava a budu tenhle tejden jist samy merunky,D a snad mi z toho nepopraskaj koutky este vic, nejak mi vsechno mozny kysely ovoce (vcetne jahod, nekdy i jablka, o rajcatech mluvit ani nemusim, to je asi celkove nak agresivni plod...) dela+zhorsuje tenhle problem
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jestli máš těch oranžových koulí hodně, můžeš něco nasušit nebo udělat dřeň:)ale letos prý nebude dobrá úroda meruněk, včely nestihly opylovat stromy, dlouho pršelo a potom hodně květů opadalo, když bylo jeden týden celkem chladno, jinak meruňky jsou velmi detoxikační, mají hodně zinku... tak dobrou chuť :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmm taky pekny) vcera sem teda mela shodou okolnosti totalne nemakrobio (ortodoxni prominou) bramborovy sisky s merunkovou omackou, tak uvidim, jak dlouho se timhle "sladkym" dokazu cpat;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: no a tohle je klasika a úplně jednoduchá:)
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=692
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: ok dik)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nevím přesně, cca 3 vetší naběračky rýže/jahel...těžko odhadovat, dělám to se zbytků...nemusí toho být moc, pak tam přidáš ještě mišutku a tím to nadstavíš, do formy těsto tlač mokrou rukou ve vrstvě 1 - 1,5cm, polož meruně, zasypej posypkou a znovu lehce přitlač, aby se to spojilo:)
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím vás, prodává se v Praze někde obyčejný tempeh? Většinou ho stahli a je na objednávku, prodávaj jen upravené.
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: ok, jestli to snese celou noc, tak fajn, to je nejlepsi) ty 2 lzice jsou na kolik rejze/jahel/... cca?
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: topit nemusíš:) jj, s moukou (2 PL) smíchat za studena a nemusí být výhradně špaldová, používám celozrnou pšeničnou, rýže se dá nahradit jáhlama...nic na tom není, prostě to necháš ležet v kuchyni přes noc, přikrytý a na druhej den přidáš zbytek surovin...nemělo by to zkysnout, když je všechno ok, rozvine se příjemná obilná vůně
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmmm to asi zkusim - to se studena rejze, co zbyla, jentak smicha s tou spaldovou moukou a necha se to jen tak lezet? staci ty letni vedra, nebo se tomu musi nejak pritopit?;) ja si moc neumim predstavit, ze to jentak polozeny na stole kvasi, takovy "testo" sem nikdy nedelala)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: tohle kvašený těsto je výborný a ovoce můžeš použít jakýkoliv a k rýži se meruňky hodí:)
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=906
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemel byste nekdo nakej zajimavej recept s merunkama? nejakej kolac, buchta nebo tak? dostala sem nemalou sklizen od rodicu... zatim planuju nejakej rychlej "kompot", ale potrebovala bych to nak dal zpracovat, syrovy mi bohuzel nejak nechutnaj./
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: mel jsem jen dva druhy jecmene a ty se lisili dost co do kvality. Jedno byl lifefood, ten byl vyborný, tehdá stala velká plastová pixle cca devět stovek a potom jsem měl tuším green ways, velká skleněná zavařovačka, ten byl levnější a taky mi vůbec vůbec nechutnal :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ja uz to utla, i sem davky snizila a tak, ale proste sem to nedala, bylo to na me az moc neprijemny - a to toho ustojim pomerne dost./
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    když už jsme u toho, tak jsem se chtěl zeptat - nevidíte někdo více do toho, jak moc se liší nabízené chlorelly a ječmen u jednotlivých prodejců co se týče kvality? ty cenové rozdíly jsou totiž celkem velké. Zdaleka nejdražší se zatím jeví právě ti green ways, z konkurence jsem narazil třeba na tyhle:

    http://greenfoods.cz/produkty//mlada-psenice-a-dalsi-zelene-potraviny/produkty-telenych-potravin/

    http://www.zelenepotraviny.com/catalog/4/objednvka
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KAREN: mluvil jsem s ženskou z green ways, která je prodává a prý to tyhle reakce vyvolává hlavně při větší kyselosti v žaludku, nebo když si dáš chvíli před nebo po chlorelle něco kyselinotvorného (káva, sladké, víno atp.)...jinak prý podobné problémy má ze začátku hodně lidí, má to být příznak detoxifikace a po několika dnech až týdnech by se to mělo uklidnit...většinou pomůže snížit dávkování...prý jen vyjímečně se najde někdo, komu to dělá tak špatně, že musí kůru přerušit
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "The reason modern Western carrots are orange is because they were bred that way, in the 16th and 17th centuries, in tribute to the Dutch royal House of Orange."
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    VODA: ředqicovice? .. z biolihu, samozřejmě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam