• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmmm to asi zkusim - to se studena rejze, co zbyla, jentak smicha s tou spaldovou moukou a necha se to jen tak lezet? staci ty letni vedra, nebo se tomu musi nejak pritopit?;) ja si moc neumim predstavit, ze to jentak polozeny na stole kvasi, takovy "testo" sem nikdy nedelala)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: tohle kvašený těsto je výborný a ovoce můžeš použít jakýkoliv a k rýži se meruňky hodí:)
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=906
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemel byste nekdo nakej zajimavej recept s merunkama? nejakej kolac, buchta nebo tak? dostala sem nemalou sklizen od rodicu... zatim planuju nejakej rychlej "kompot", ale potrebovala bych to nak dal zpracovat, syrovy mi bohuzel nejak nechutnaj./
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: mel jsem jen dva druhy jecmene a ty se lisili dost co do kvality. Jedno byl lifefood, ten byl vyborný, tehdá stala velká plastová pixle cca devět stovek a potom jsem měl tuším green ways, velká skleněná zavařovačka, ten byl levnější a taky mi vůbec vůbec nechutnal :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ja uz to utla, i sem davky snizila a tak, ale proste sem to nedala, bylo to na me az moc neprijemny - a to toho ustojim pomerne dost./
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    když už jsme u toho, tak jsem se chtěl zeptat - nevidíte někdo více do toho, jak moc se liší nabízené chlorelly a ječmen u jednotlivých prodejců co se týče kvality? ty cenové rozdíly jsou totiž celkem velké. Zdaleka nejdražší se zatím jeví právě ti green ways, z konkurence jsem narazil třeba na tyhle:

http://greenfoods.cz/produkty//mlada-psenice-a-dalsi-zelene-potraviny/produkty-telenych-potravin/

http://www.zelenepotraviny.com/catalog/4/objednvka
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KAREN: mluvil jsem s ženskou z green ways, která je prodává a prý to tyhle reakce vyvolává hlavně při větší kyselosti v žaludku, nebo když si dáš chvíli před nebo po chlorelle něco kyselinotvorného (káva, sladké, víno atp.)...jinak prý podobné problémy má ze začátku hodně lidí, má to být příznak detoxifikace a po několika dnech až týdnech by se to mělo uklidnit...většinou pomůže snížit dávkování...prý jen vyjímečně se najde někdo, komu to dělá tak špatně, že musí kůru přerušit
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "The reason modern Western carrots are orange is because they were bred that way, in the 16th and 17th centuries, in tribute to the Dutch royal House of Orange."
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    VODA: ředqicovice? .. z biolihu, samozřejmě :)
    MEA
    MEA --- ---
    DARJEEL: a proč ne nebio? Kupuju třeba nebio tofu a nevadí mi to, nijak zvlášť tedy..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MEA: probůh, jen ne nebio!!! :-)
    MEA
    MEA --- ---
    YEETKA: a kde jsi dala výpověď? Jak jsi dělala v té makrobio restauraci? Nojo, tak bude DPH.. a nebo budem kupovat nebio, dle možností. .)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    IVQ:
    MLIBREVIRGEA:
    tak jsem finálně podepsala výpoveď :))) takže od teďka + DPH :/
    VODA
    VODA --- ---
    poraďte mi prosím jak zpracovat velké množství ředkviček...pickles jsem ještě z ředkví nedělala, znáte nějaké fígle na jeho přípravu?
    IVQ
    IVQ --- ---
    MLIBREVIRGEA: nedomlouvaly, ale bavily jsme se o tom na tisine.. dosly jsme k zaveru, ze ten, ten, co kupuje Jita, je Bio, kdezto co kupuju ja je Nebio, proto asi ten cenovy rozdil.
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    Holky, domlouvaly jste se nakonec? Jen tak na okraj..
    Podle Ivky vychází cca 1200 g na 90 Kč, to je možná to, co je nepochopitelné.
    IVQ
    IVQ --- ---
    YEETKA: porad to nejak nechapu. prijedu ve stredu, toz sa domluvime asi osobne...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    IVQ: jj, pracovala jsem v Makrobiotické restošce s Janou Sokolovou, která má v Dobrušce dobré kontakty:) Nicméně nevím zda li nadále budu moci nakupovat za takovou cenu..
    IVQ
    IVQ --- ---
    YEETKA: cena 130 ká za kg? to se mi nejak nezda, ny tych malych sklenickach co kupuju ja je napsano 410g a stoji to 30,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam