• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KERRAY: no, teď v pátek jsem šel koupit miso a obě prodejny vybílený. Tak se ptám, co se děje, a že prý naběhla nějaká ženská a zkoupila všechny řasy a misa (nějak za 4000 kč). Jednak proto, že se prý bojí radiace z Japonska, tak sebude mocně čistit, druhak proto, že jestli to tam bouchne pořádně, tak se bojí, že už žádné miso ani řasy nebudou
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LEPEK: ja pouzivam tuto http://www.hortez.cz/image/product/800:600/jpg/1773/termoska-primus-c-h-lunch-jug.jpg a jsem s ni maximalne spokojena. poridila jsem ji hlavne kvuli diteti, ale je idealni napr. na polivku pro celou rodinu, kdyz jdem nekam na vylet a podobne. teple to jidlo vydrzi minimalne 1/2 den.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    DARJEEL: možna ten cukírek.) každopádně jsem zahájila ofenzívu a nakoupila celozrné pečivo a snad utužila vůli:)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PSICHE23: daji se asi najit i ruzny videa po netu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSICHE23: zajímavý... napadá mě celozrnost X bílá mouka, jestli třeba se střeva nebrání kartáčku, ale to střílím od boku ,) a nebo že by to chtělo více cukírku? ,)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KERRAY: na kouření chut naštěstí nemam, náhražky jsou horší.)
    díky, seženu

DARJEEL: no:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    hehe, tak pak je jeste reseni mit elegantni termotasku, do ktere se neelegantni sklenice uzavrou) otazka je, jak dlouho to fakt udrzi to jidlo teply;)

Termo tašky | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/termo-tasky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSICHE23: jakože obiloviny Ti nejedou, ale rohlíky jo?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: jasně, máš pravdu, na udržení teplého jídla to chce nějakou vhodnou nádobu, ale stejně mi tam ten příjde zbytečně drahy... navíc jsem přemýšlel i nad tím, mít to jídlo v nerezu, jestli to nějak spolu nereaguje a tak, zvlášť když je to v tý pixly x hodin zavřený a teplý .)
    Ale zase zavařovačka je málo elegantní ,)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PSICHE23: doporučuju Snadná cesta jak přestat kouřit - Allen Carr, člověk pak najednou nemá chuť ani na kouření, ani na to to nějak nahrazovat ,)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    DARJEEL: jo, např. tofu, tak to fakt nedam nebo tempeh,kterej normalně miluju..a vůbec celkově obiloviny.. je to jak co, a jak kdy.)
    i když na obědy občas chodim do zdravý výživy a v pohodě, ale nedává mi to takovej požitek jako předtím

ELIZHANNAH: rohlík! jo přesně, ja sem schopna žít celej den jen na houskách s marmeládou třeba, hruza.)
    je fakt že první trimestr končí a je to znát..

YEETKA: asi máš pravdu, ale jak píše Elizhannah, tak si řikam, že zrovna v tomhle období by bylo fajn jíst hodně zdravě, no ale chuti neporučim ..

naštěstí co se týče chutě na cokoli mastného, tučného, maso a podobné pochutiny absolutně chut nemam. vicemene nejim zas naky hruzy, ale dost pečiva a sladkýho (sladký bude taky způsobený tim, že jsem přestala kouřit..dřiv sem sladky nejedla vůbec) a takovy ty normalní jídla
    VODA
    VODA --- ---
    YEETKA: známá je těhotná a po nattu by se naopak mohla utlouct až ted, je to individuální, ale určitě je dobrý poslouchat svoje chutě a do ničeho se nenutit, to samé s jezením/nejezením masa v těhotenství:)
    VODA
    VODA --- ---
    LEPEK: plánuju si něco takovýho pořídit, tahle vypadá dobře, jako plynová maska a ty přihrádky jsou super. kolega si tahá jídlo v temosce za 300,- a za 3 hodiny je obsah úplně studenej
    DARJEEL: jj, taky řešení, zavařovačka, když se zabalí do ručníku, udrží jídlo 4 hodiny aspoň vlažný:)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PSICHE23: taky jsem v prvních měsících jedla dost "klasicky," rohlíky nevyjímaje:) nicméně, důležité je nic si nevyčítat a prostě přijmout fakt, že se tělo a jeho potřeby mění.. časem se to zase upraví..
    radši tomu rohlíku požehnej, sněz ho s chutí a podporuj činnost střev:))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    PSICHE23: no, hlavně vydrž. Mělo by se to asi tak od začátku druhýho trimestru upravit. Taky jsem nemohla v prvních třech měsících jakoukoli zdravou výživu ani cítit, mým nejlepším přítelem se stal klasický bílý rohlík a dost jsem se tím psychicky užírala, že v době, kdy bych měla jíst ještě zdravěji, jím něco naprosto nezdravýho, ale nedalo se nic dělat, měla jsem změněný chuťový vnímání naprosto všech jídel a ten rohlík byl ještě takový nejmenší zlo.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    jo. To je zajímavý, že sojové maso má 3x větší obsah bílkoviny než tofu... nicméně je tu zase bilogická dostupnost živin. Třeba Kushi tvrdí, že sojové maso je naprt a chce to minimálně natto/tofu či důkladněji zpracované sojové produkty.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: .) nj, tak uz to chodiva)) ani Luzna to v jedny tabulce nema;) jinak to taky nehrotim, ale diskutovali jsme o tom, jak moc je seitan vyzivnej a co z tech ruznejch bilkovin je nejvyzivnejsi atd.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEPEK: já používám plastové krabičky od natto a sojade, polévku si dávám do zavařovaček, když už si jídlo někam tahám, a naprostá spokojenost musím říct...
    no ale jestli Ti to příjde jako dobrá investice, tak proti gustu žádný dišputát. Já bych ale 12 stovek osobně zainvestoval do něčeho jinýho, než do jídlonoše.

Ale mám super termotašku s plastovejma boxama na cesty, kterou brácha před časem dovalil, když dělal reklamní spot pro tescomu... a ta taška je teda moc fajn .)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: no jasně, jako dá se odhadnout, jak to asi mysleli... ale proč to odhadovat... když je někdo takový diletant, že si neudělá popisky ke grafu nebo tabulce...

ale já si to stejně nepočítám, to je jak s těma kaloriema...

PSICHE23: sice nejsem holka, ale stát se to rozhodně může, změnilo se Ti to u nějakých konkrétních jídel?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    a používáte nějakou termosku na jídlo? ideálně s více přihrádkama...

máte zkušenost třeba s touto??

PIETANZIERA CON CONTEINITORI 1.5
    http://www.ferrino.cz/item.php?zbozi=267-pietanziera-con-conteinitori-1-5
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam