• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    ID_0
    ID_0 --- ---
    lokální náhrada misa je hodně zajímavé téma. jde tam o tu kulturu, která je tam naočkovaná. stejná je i v amasake a to se dá udělat i v našich podmínkách s přidáním naklíčené pšenice. šlo by to i s fazolema ? naložit na rok do sudu?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: jj, ono to stejně dřív nebo později nastane, dlouhodobě udržitelném rozvoji by se japonské řasy a miso vyvažovaly zlatem...
    místo shiitake václavky, místo sojovky domácí maggi, místo misa kvašený vývárek nebo něco a je to
    KAREN
    KAREN --- ---
    aha aha, tak to abych zacla trenovat ten kvasek, misto misa))
    VODA
    VODA --- ---
    DARJEEL: hold by rázem vykrystalizovala opravdová místní makrobiotika, bychom se museli zamyslet nad lokálními zdroji, oprášit starý postupy, dát do toho víc vlastní energie...spolíhat na ekologicky i ekonomicky náročný dovoz potravin z ciziny je neudržitelný celosvětově...tohle nás třeba donutí, ale pár pytlíčků misa jsem raději koupila do zásoby:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: to by bylo blbý, ale co naděláme... nakonec kvašených produktů je víc a sojovka je kopie původního nápadu jednoho švýcarského mlynáře, tak se třeba dostaneme k tomu, že budeme vyrábět vlastní maggi ,)

a na japonský čaje jsem dost zvědavý, nejen na makrobiotický, pro jistotu jsem vzal na milost čínský zeleňáky a žluťáky :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    uvidí se, jestli začnou mizet i japonský čaje, ale banchu měli myslím už taky vyprodanou
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    teď jsem se bavil s vedoucí ve zdravé výživě a říkala, že řasy a miso už přestávají být k dostání i ve velkoobchodech, takže neví, jestli vůbec budou ještě mít. Co se týče další várky, tak veškerý tyhle věci se prý vozí jednou za rok lodí (další má být teď v dubnu), akorát teď se neví, jestli třeba vzhledem k situaci nezruší vývoz

se trochu ukazují úskalí stravovacího systému, který zčásti závisí na produktech z opačné strany zeměkoule
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ,)))))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KERRAY: no, teď v pátek jsem šel koupit miso a obě prodejny vybílený. Tak se ptám, co se děje, a že prý naběhla nějaká ženská a zkoupila všechny řasy a misa (nějak za 4000 kč). Jednak proto, že se prý bojí radiace z Japonska, tak sebude mocně čistit, druhak proto, že jestli to tam bouchne pořádně, tak se bojí, že už žádné miso ani řasy nebudou
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Vi nekdo z vás o nejakem ubytování kde vaří makrobiotiku a berou Flexipassy?
    Já je někde potřebuju nějak hezky utratit :)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LEPEK: ja pouzivam tuto http://www.hortez.cz/image/product/800:600/jpg/1773/termoska-primus-c-h-lunch-jug.jpg a jsem s ni maximalne spokojena. poridila jsem ji hlavne kvuli diteti, ale je idealni napr. na polivku pro celou rodinu, kdyz jdem nekam na vylet a podobne. teple to jidlo vydrzi minimalne 1/2 den.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    DARJEEL: možna ten cukírek.) každopádně jsem zahájila ofenzívu a nakoupila celozrné pečivo a snad utužila vůli:)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PSICHE23: daji se asi najit i ruzny videa po netu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSICHE23: zajímavý... napadá mě celozrnost X bílá mouka, jestli třeba se střeva nebrání kartáčku, ale to střílím od boku ,) a nebo že by to chtělo více cukírku? ,)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KERRAY: na kouření chut naštěstí nemam, náhražky jsou horší.)
    díky, seženu

DARJEEL: no:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    hehe, tak pak je jeste reseni mit elegantni termotasku, do ktere se neelegantni sklenice uzavrou) otazka je, jak dlouho to fakt udrzi to jidlo teply;)

Termo tašky | MALL.CZ
    http://www.mall.cz/termo-tasky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSICHE23: jakože obiloviny Ti nejedou, ale rohlíky jo?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: jasně, máš pravdu, na udržení teplého jídla to chce nějakou vhodnou nádobu, ale stejně mi tam ten příjde zbytečně drahy... navíc jsem přemýšlel i nad tím, mít to jídlo v nerezu, jestli to nějak spolu nereaguje a tak, zvlášť když je to v tý pixly x hodin zavřený a teplý .)
    Ale zase zavařovačka je málo elegantní ,)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PSICHE23: doporučuju Snadná cesta jak přestat kouřit - Allen Carr, člověk pak najednou nemá chuť ani na kouření, ani na to to nějak nahrazovat ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam