• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    FILOMENA: tak to zkusím taky :)
    myslíš, že tam má ten citron nějaké opodstatnění?
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    VRINDAVAN: ja ho delala z psenice ozimy, ale to je asi jedno...
    SVA
    SVA --- ---
    VRINDAVAN: povidej bohy....:D....
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nezemreme! ,DDD
    VODA
    VODA --- ---
    VRINDAVAN: hurááá:)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    tak jsem dnes upekla babovku, co tu na ni nekdo hazel recept http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=535 a je naprosto bozi! prvni cast rozinek jsem varila primo s jahlama. misto mirinu jsem tam kapla trochu rumu, misto citronove kury dala par kapek citronoveho oleje od justu a misto vanilkoveho pudingu od provamelu udelala svuj vanilkovej puding z obilneho mleka. krasne drzi tvar, doma sklidila uspech.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    taková otevřená hereze. pošlu na vás jarmilu.;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nediv se, přikusujeme je tu k miso polívce pěkně za syrova a už dost srandy, je to moc jang a to si tady nemužeme dovolit:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: myslim, ze byl dozelenozluta... ale mel stribrny okraj! brambory, probuuuh))
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: a byl duhovej, ten mrak? ne ne, hanáky žádná radiace neskolí, pravidelný přísun řepy a brambor funguje líp jak jod:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: jo, mrak uz dorazil, vy uz touhle dobou musite bejt pod drnem, my v praze se jeste drzime... ale uz jsem si dala kilo jodu, pro jistotu.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    VRINDAVAN: Takze jestli jsem to dobre pochopil tak to co ti vzniklo by se teoreticky dalo pouzit jako ta kultura?
    Ma nekdo nejaky dobry navod na vyrobu misa? Ja bych to i zkusil. Na netu jsem ale vylozene zadny podrobny tak abych to udelal uplne svepomoci nenasel..
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: včera mi ve zdravce nutili i jodový koncentrát, že prý v praze naměřili vyšší radiaci...karen, je to pravda? já se bóójím:)
    VODA
    VODA --- ---
    VRINDAVAN: a vyrábí ještě Id SUNRISE miso? bylo výborný
    ID_0
    ID_0 --- ---
    lokální náhrada misa je hodně zajímavé téma. jde tam o tu kulturu, která je tam naočkovaná. stejná je i v amasake a to se dá udělat i v našich podmínkách s přidáním naklíčené pšenice. šlo by to i s fazolema ? naložit na rok do sudu?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: jj, ono to stejně dřív nebo později nastane, dlouhodobě udržitelném rozvoji by se japonské řasy a miso vyvažovaly zlatem...
    místo shiitake václavky, místo sojovky domácí maggi, místo misa kvašený vývárek nebo něco a je to
    KAREN
    KAREN --- ---
    aha aha, tak to abych zacla trenovat ten kvasek, misto misa))
    VODA
    VODA --- ---
    DARJEEL: hold by rázem vykrystalizovala opravdová místní makrobiotika, bychom se museli zamyslet nad lokálními zdroji, oprášit starý postupy, dát do toho víc vlastní energie...spolíhat na ekologicky i ekonomicky náročný dovoz potravin z ciziny je neudržitelný celosvětově...tohle nás třeba donutí, ale pár pytlíčků misa jsem raději koupila do zásoby:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: to by bylo blbý, ale co naděláme... nakonec kvašených produktů je víc a sojovka je kopie původního nápadu jednoho švýcarského mlynáře, tak se třeba dostaneme k tomu, že budeme vyrábět vlastní maggi ,)

    a na japonský čaje jsem dost zvědavý, nejen na makrobiotický, pro jistotu jsem vzal na milost čínský zeleňáky a žluťáky :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    uvidí se, jestli začnou mizet i japonský čaje, ale banchu měli myslím už taky vyprodanou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam