• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: našla jsem ještě tenhle recept:) místo cukru můžeš dát med, místo pektogelu agar...bezinky by neměly přijít do kontaktu s kovem!!!lisovat se dá v látce, plastu

    Bezinková povidla:


    Užíváme 3-4 lžíce denně po dobu 1-2 týdnů při všech

    neuralgiích,

    ischiasu,

    zánětu trojklaného nervu,

    zánětu mezižeberního nervu ,

    neuralgických bolestech hlavy ,

    revmatizmu

    a proti zácpě.

    Očištěné vyzrálé plody dobře rozvaříme s vodou na kaši. Necháme vychladnout, prolisujeme, přidáme cukr (1/2 kg na litr šťávy), trochu pektogelu a svaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pozor aby se povidla nepřipálila - zhořknou a nedají se jíst! Ukládáme do malých skleniček, převážeme dvojitým celofánem. Po otevření brzy spotřebujeme, neboť snadno plesnivějí, hlavně ve vlhkém prostředí.
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: přidala bych tam ještě celou skořici nebo hřebíček, bezinky maji typickou pachuť...
    AKAM
    AKAM --- ---
    KAREN: Třeba :) nebo nějaká marmoška. Přece jenom mi dost tý dužiny zbylo.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AKAM: nj nj ale co by to tak mohlo byt? kolac?))
    AKAM
    AKAM --- ---
    KAREN: No jestli toho nemáš moc, tak bych asi zkusil něco jinýho, kde se využije co nejvíc vstupní suroviny :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AKAM: ahaa) no ja jeste nevim, klidne udelam sirup nebo jak rikas, neco co se rovnou vypije - nebo jen nejakej rozvar/marmeladu? odrbu jen jeden kerik na dvore, tak toho moc nebude a premejslim, co bude nejlepsi verze)
    AKAM
    AKAM --- ---
    KAREN: Zrovna včera mi něco jako bezová šťáva omylem vzniklo pod rukama. Povařil jsem asi 2,5 kg bezinek asi ve 3 l vody a scedil přes síto. Hotovo. Nic jsem nedoslazoval, přijde mi to akorát. Ale už se to neředí, takže asi hledáš něco jiného. Zkus to kdyžtak tady: http://www.darius.cz/archeus/b_bez_2.html

    (Chtěl jsem totiž vyrobit bezinkové máslo, o kterém se porůznu už delší dobu dočítám. Bezinky se mají rozmačkat a zvolna povařit, na hladinu vystoupá tuk, který stačí sebrat. Tolik teorie. V praxi žádný tuk nevyplave - vůbec žádný. Vyplavou jenom zrníčka, takže by stejně nic sbírat nešlo. Tak buď jsem echtovní neumětel, nebo je chyba v tom, že se to má dělat z červeného bezu, ne z černého. To ale uvádí jenom jeden zdroj - tenhle.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemate nekdo recept na sirup ci stavu z bezinek - plodu? staci to jen lehce povarit a prinejhorsim dosladit janevim treba medem a scedit pres platynko/sito?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TAJAK: hele sem na tyhle veci pres leto skoro vubec nemel chut, ale kdyz zacne bejt chladneji, tak bude :)
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    TADEAS:

    A co místo ementálu obalit a osmažit tofu, tempeh či seitan? :-P :))
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    YEETKA:

    Zavolej Zuzce Terešové, určitě ti poradí, co s tím a jak dále...je to příjemná, milá ženská a má dostatek zkušeností.

    Tady je její webovka...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YEETKA: Tenhle web asi už znáš, http://www.borelioza.cz/cs/lecba_boreliozy/? ...
    Moje tělo s tím zkušenosti má, ale to mi byly dva roky, takže asi moc užitečné informace nepodám.
    KAREN
    KAREN --- ---
    TADEAS: ,D lehce mi to pripomina "sushi a la Todzo": syr s olivou (cernou?) klasicky v ryzi a nori, prej vyborny))))
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: zeptej se Pavlínky..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    babicovo makrobio povídáš?:))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    neni to makrobio, ale ingredience budete znat :)
    mel jsem vcera a dneska - emental zabalenej do nori rasy, obaleny v pikantni hrasce a na panvi udelany. fakt dobra chut, nori s ementalem a hraskou dost jde :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    nemáte někdo zkušenost s nějakou dietou, popřípadě vhodnými potravinami při borelioze? právě jsem zjistila, že ji mám..
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    Ano, Průchová nedělá žádné kompromisy, je přísná a zároveň dobrosrdečná, má hluboké znalosti v oblasti fyzična. Její knihy doporučuji, ale jak říká Ayuntamiento, je dobré se spoléhat hlavně na sebe, nekritizovat se za chyby, protože jedině chybami se člověk učí a to platí ve všem, v celém životě.

    Důležité je být šťastný a spokojený, toho se však pouze jídlem dosáhnout nedá - z vlastní zkušenosti ale potvrzuji, že správně volená strava má významný vliv na kvalitu prožívaného života; prohlubuje duchovní vnímání a chuť pátrat po tom, jak věci fungují.


    Číst, praktikovat, praktikovat, praktikovat, číst a diskutovat...
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    ZUSKA: doporučuji číst, každý to stejně vykládá po svém... spousta lidí zase Průchovou zatracuje... a když se s tebou někdo sejde, zase Ti bude předkládat jen svůj pohled a reprodukovat co on přečet ap. i s případnými nedorozuměními...
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    ZUSKA:

    Doporučuji knihy od Jarmily Průchové, Makrobiotika.info, MB recepty a navšívit nějaký týdenní kurz vaření...

    P.S: Brown rice is nice ... :)
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    ZUSKA: nebud lina a neco si precti
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Aloha lidičky,
    chtěla bych se dozvědět něco o makrobiotice,o vaření makrobioticky apod. Byl by tady někdo ochotný dát si se mnou sraz a poradit do začátku?
    SHI
    SHI --- ---
    prodavam dve makro knizky, kdyby nekdo chtel...
    coxynka | knihy – rajce.net
    http://coxynka.rajce.idnes.cz/knihy
    coxynka | knihy2 – rajce.net
    http://coxynka.rajce.idnes.cz/knihy2/

    - v kazdym albu je jedna kucharka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam