• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    DAWYT: moje babi ghí cedí přes čajové sítko co má jen k tomuto účelu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DAWYT: nezbyva nez to vyzkouset)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    KAREN: moje milá koupila nějaké plátýnko v textilu, ale přijde mi to docela husté, na druhou stranu daleko řidší než utěrka, která mě taky napadla, ale měl jsem obavu, aby tím něco proteklo.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DAWYT: se stav, ti nejaky prenecham :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DAWYT: bych rekla, ze staci nejaky vhodny platno, ktery mas po ruce... treba cista uterka, mama na to pouzivala i kus stary cejchy apod.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    ahoj, rád bych si udělal ghí, v instrukcích je, že se to má přecedit přes nějaké pláténko.

Máte někdo tip, kde takové plátenko opatřit?
    SISTA
    SISTA --- ---
    PETRONELLE: tak s makem mi moc nejedou, ale s povidlama luxus:)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SISTA
    SISTA --- ---
    PETRONELLE: jdu na to:)
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    SISTA: je no :)) ..ted sem este delala tohle http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=983
    (nemela sem mak, tze povidla a kamos si tam nacpal kompot. broskve, ze kt. se udelal super dzem v prubehu peceni) .. no sezerali sme to varici este z plechu v troube :)
    SISTA
    SISTA --- ---
    PETRONELLE: tyjo je skvelej:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    SUNRISE: takuan míváme taky i několik měsíců, ale s pickles jsme v tomto směru zatím moc neexperimentovali
    KAREN
    KAREN --- ---
    YEETKA: jj vim, ale taky vim, ze nekteri makrobiotici by si o citrus ani kolonuz neopreli ;))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    VODA: místo okary se dá použít i mandlová drť, dělám teďka mlíko z mandlí, takže je povařím, rozmixuju a přepasíruju, to, co zůstane šupnu do buchtíka a je to ňuňéz..
    KAREN: citronová poleva se dělá i v makrobio:)) z ovesnýho sušenýho mlíka, trochy sladěnky a citronové šťávy..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    VODA: to je uzasny napad!! snad je neco i v Praze...zkusim omrknout
    KAREN
    KAREN --- ---
    ID_0: nj u nekterejch lustenin mas pak na vyber cina, nebo usa. tak uz neberu ani jedno... a bily fazole z etiopie. chm hmm...
    ID_0
    ID_0 --- ---
    KAREN: dobře děláš největší výsměch jsou organické potraviny z číny přitom i zemanka kupuje jáhly (proso základní surovinu slovanů) z číny jen aby byla bio přitom za půl ceny ji mají všude z ukrajiny:( a fazole pěstovat! m2= 2kg bobů a ještě kořeny prohnojí...
    btw máte někdo zkušenosti s pučálkou ? http://www.cuketka.cz/?p=9242 mám v plánu z toho zkusit falafel...
    IVQ
    IVQ --- ---
    KAREN: taky delavam ruze lustenino/smesne pomazanky, hlavne na cesty, to se vzdycky sni vic chleba nez doma:)

...presne tak, jak pises, nekdy pridavam i seminka a/nebo na kosticky nakrajenou cibulku - muze byt oprazena na panvi. do cizrnoveho ci cockoveho hummusu skoro vzdycky.)

VODA
    VODA --- ---
    KAREN: Nevím jak to je v Brně, ale v Olomouci je při hnutí DUHA zřízená potravinová banka, fungující na principech družstva, která se snaží nakontaktovat přednostně místní pěstitele. Fazole a hrách berou z Uherského Hradiště. Když se chceš stát členem, zaplatíš počáteční vklad 500,- a pak dostáváš emailem seznam surovin, které jsou ten týden v prodeji. Sám si je přijdeš navážit, do vlastních nádobek, peníze odevzdáváš do kasičky. Obilí si můžeš pomlít na mouku nebo navločkovat. Lidi se tam můžou domluvit na odbytišti vlastních přebytků, nosí tam věci které už nepotřebují a druzí je rádi zrecyklují. Možná to funguje i v jiných městech.
    KAREN
    KAREN --- ---
    LILY: ja mam rada cizrnovou, treba hummus... ale i nepikantni verzi: rozmixovat zbylou cizrnu, pridat kapku oleje, tahini, treba petrzelku nebo co se ti zlibi, koreni ci bylinku dle potreby) cervena fazolova mi taky chutna (i kdyz ted nejak se c. fazolim vyhejbam, pac je to vsechno Cina) - mixuju to vzdycky tak nejak jak to prijde, co se sejde, to se vejde... vzdycky je to fajn) ted tu mame od vecere zbytek hrasku s mrkvi a petrzelkou (ochuceno oreganem, sojovkou, umeoctem a cesnekem) a to bych si na chleba taky klidne dala;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam