Ono to asi zase bude o nejake te vyvazenosti.
My tu v Evrope mame tu mimoradnou schopnost dost casto umet to mliko travit, coz vetsina zbytku sveta moc nedava a tedy i vyzivove systemy importovane z ciziny casto mleko hodne demonizujou - osobne mam pocit ze lidem co s travenim mleka problemy nemaji nemusi *primerene* davky mleka i toho nefermentovaneho (jogurty, kefiry) ublizovat, zejmena jde-li o cerstve mleko maximalne setrne pasterovane, ale bez UHT zahrati, ozarovani, homogenizace, rezidui antibiotik a jinych chemickych sajrajtu apod.
Ale zase nestridme piti toho "umelohmotneho" asi muze presprilis zahlenovat jak se casto pravi (byt ani to neni nutne jen spatne IMO), pripadne spoustet nejake ty nesnasenlivosti apod. (pokud ta nesnasenlivost tam neni uz a priori).
Ono kdyz by clovek mel hospodarstvi a na nem tu jednu dve kravky, tak co s tim mlekem asi tak ma delat, nez je pouzivat, nechat kysat, delat syry apod., asi je nebude vylevat do kanalu :) muze teda kravku nechat byt aby si nechala vsechno mleko jen pro telata a vic neprodukovala, ale tim se uzitecnost kravy trosku omezuje zase, a nevim jestli tu nejaky sedlak pestuje soju aby z ni pak delal sojove mleko, asi ty japonske vynalezy jeste nedorazily do ceske vsi :o)