• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    JANYNA: ne ze bych kzde rano koukal na porady pro zeny, ale podivej se na casti ohledne vanocniho peceni z tohota poradu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/212562220600160/
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANYNA: klasicky linecky a laskonky od Luzny (Makrobioticke nedelni vareni, z uloz.to zrejme bohuzel smazano ;/) - u laskonek doporucuju jinej nez jahlovej krem (brzo se kazi), vanilkovy rohlicky z Pani Dyne (doporucuju misto pohankovy mouky dat jen spaldovou cz - loni jsem to tak udelala a byly lepsi, plus dat vic sladidla nebo med), pak jsou super legendarni marokanky od [ FILOMENA @ Makrobiotika a výživa podle pěti elementů ] a moc dobry jsou i kosicky od Luzny, ma tam x kremu.
    jeste se letos docela povedly kulicky, ktery jsem umixovala z diapiskotu (kukuricnejch), datli, kokosu a nejakejch orisku a obalila v raw kakau - ale to uz makrobioticky prilis neni.))
    VODA
    VODA --- ---
    JANYNA: tohle mi loni chutnalo nejvíc:)
    Makrobiotické recepty Paní Dýně - Detail receptu
    http://pani-dyne.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=560
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Máte prosím nějaké ověřené recepty na vánoční makro cukroví? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ŽE by sme na příští rok vymysleli nějakou mb variantu pro čerty? :-)

    Carbón dulce - sladké uhlí - Scribbler.cz
    http://scribbler.cz/jidlo-2/carbon-dulce-sladke-uhli/
    SISTA
    SISTA --- ---
    dneska jsem pekla variaci na tuhle buchtu http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2013/04/celozrnna-mrkvovo-jablecna-buchta.html (pohankova mouka, vlasaky, lzice sladenky..) a je vyborna!!
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    nějaký tip kde v Praze koupit nigari na srážení sojového mléka na tofu? Díky!
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Pěkný článek s recepty na téma makrobiotika pro podporu štítné žlázy. http://studiomugen.blogspot.jp/2013/12/macrobiotic-medicinal-remedy-drink.html
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    VODA: Zalezi jak moc boby rozemeles a jak dlouho je pak varis pri vyrobe mlika. Me staci 15-20min a melu je v "klasickym" starym mlynku na maso.
    VODA
    VODA --- ---
    AKHIBARA:Aha, a neměla by se ta okara ještě tepelně upravit, přece je to jen krátce povařená luštěnina?
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    VODA: Z okary casto delam velmy rychle a snadno pomazanky. Treba jen s olivacem a nori vlockama. Ale fantazii se meze nekladou.
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nakonec jsem toho na netu našla s okarou spoustu, pokusím se o perník viz.
    Sojenka s.r.o.
    http://www.sojenka.cz/html/index.php?ac=menu&idm=14&LAN=cz&uin=0b0faeb3a44227b7f0
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: tofuneza jsem myslela, ze se vyrabi z tofu rozsmelcovanyho s olejem. aha, tak pry je taky moznost tofu nejdriv trosku povarit, nasla jsem x ruznejch receptu...
    z okary se delaj dezerty, co vim - a na pani dyni je i recept na nejakou omacku... tak bych neco napekla (kdyz budou ty vanoce... ale nevim, jakou to ma trvanlivost) a neco dala pripadne zmrazit (po "porcich", pokud je toho hodne).
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: konzistencí je mnohem tužší než kupované a to jsem ho lisovala jen 3 l flaškou plnou vody. Marinovala jsem ho a na večeří bylo skvělý. S okarou nevím co si počít, je jí fakt hodně. Tofunéza se z ní vyrábí či co?
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: a jak je to chutove a konzistenci? vypada hezky) je to velkej rozdil proti kupovanymu matru? ne ze bych tofu zrovna nejak vyhledavala, ale okara by me zajimala a na tofunezu, do polivky, pomazanek, peceni apod. proc ne...
    VODA
    VODA --- ---
    První pokus s výrobou tofu se zdařil, z 1 kg bobu vzniklo 650 g tofu a fůra okary. Je to jednoduchý proces, akorát trochu náročný na velikost hrnců, množství doprovodných nádobek (cedníky, mísy). Dělala jsem ve dvou 5 litrových hrncích namísto jednoho obřího 10 l a lisovala ve dvou sítech, tak vznikly dva cca 300 g koláče jemného tofu. Možná je pro první pokus lepší udělat tofu jen z 500 g bobů, protože málo kdo má asi doma hrnec jak pro lodní posádku a obří cedník.

    kdybych měla zjednodušeně shrnout postup: boby se namočí přes noc, za syrova se rozmixují tyčákem na kaši, kaše se chvilku vaří, sbírá se pěna, přes síto se oddělí okara a sojové mléko, to se zasíří šťávou z citronu a octa, vysráží se bílkovina, která se přecedí a zatíží na několik hodin. Na 1 kg bobu se sířidlo připraví z 300 ml studené vody 4 lžic citronové šťávy a 1 lžíce jablečného octa (nebo jiného) ideální teplota mléka při síření je 60 stupňů.



    Přesný návod tady:
    Domácí vynikající Tofu
    http://conovehonakopci.cz/?p=2829
    SISTA
    SISTA --- ---
    SISTA
    SISTA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam