• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    Ahoj, zvu vás tímto na prodloužený víkend vaření s Vodou, který se uskuteční o Velikonocích, a to přesně v termínu pá-po 18-21.4. Konat se bude v krásné Vísce http://www.viska.eu/CzeViska/Vitejte.html . Bližší info k obsahu víkendu bude již brzy, program pilně připravujeme:)
    Prosím pište mi do pošty kdo byste měl zájem. Díky a těšíme se*
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    VODA: zajimavy pan, byli jste u neho nekdo na shiatsu?

Btw Citat z jeho stranek:

Eutanazie
    Včera jsme s ženou vedli trochu hlubší rozhovor o různých životních situacích.

Přišla řeč na eutanazii.

K tomuto citlivému tématu
    o volbě mezi životem a smrtí jsem poznamenal:

„Nechci, abys mě nechala žít
    v takovém stavu, kdy bych byl závislý na přístrojích a živený tekutou stravou z nějaké lahve. Kdybys mě někdy takhle viděla, vypni ty mašiny, co mě drží naživu!“

Ona vstala, vypnula televizi, počítač i ledničku a vylila mi pivo do záchodu.

No neni divná?
    VODA
    VODA --- ---
    návody na přípravu léků z běžných MB surovin a jiné zajímavé texty
    Ke stažení :: Bob Dvořák
    http://www.bobdvorak.cz/ke-stazeni/
    KAREN
    KAREN --- ---
    MARTIN_KOHOUT: snad u nas nebude tak zle... ,DD
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    KAREN: nojo, je to totiz furt lepsi, nez jist lokalni kameni :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    SUNRISE: MARTIN_KOHOUT: no prave - ono je to s tim pozadavkem na lokalnost dost osemetny, kdyz makrobiotici poziraj ryzi a rasy z tramtarie, zalejou to sojovkou a umeoctem...
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SUNRISE: vsak s tou lokalnosti to ma taky svoje meze ;)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    MARTIN_KOHOUT: Tak podle makrobiotiky by to asi nebylo úplně košer, když to u nás neroste, ale v čínské medicíně se používají dost a nevzpomínám si na žádné kontraindikace. Ale samozřejmě je možné, že někomu zkrátka nesednou.
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SUNRISE: ja je obcas pridavam do ovesny snidane, takze to jsou urcite uvareny dostatecne. dobra, dam jim teda jeste sanci. jsem jen podezrelej k superpotravinam (jako treba k chia seminkum)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    MARTIN_KOHOUT: Dle čínské medicíny je to výborná věc, která doplňuje krev a čchi. Možná bych doporučila jíst je uvařené (nebo aspoň zalité horkou vodou), syrové (sušené) nejsou úplně ideální pro osoby se slabším trávením.
    Sama si často dělám např odvar z: godži, čínských datlí, ženšenu, reiši, plus dalších dobrot podle potřeby/nálady.
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    nejaky nazor na godji?
    nejak si nima nejsem uplne jistej (dle reakci po jidle), ale na netu se mi k tomu nepodarilo najit nic poradne kloudnyho
    LYDI
    LYDI --- ---
    mam dotaz jestli tady nahodou nemate nekdo knizku radost z zdravych deti v digital. podobe. mam ji jako knizka ale protoze sme se za posledni dobu dost stehovali tak ji ted nemamu sebe ale nejspis v nejake krabii nekde.. ale mala roste a rada bych se znovu koukala do knizky abych vedela co a jak. pripadne diky moc! (;
    SISTA
    SISTA --- ---
    DARJEEL: ok.)
    u nas loni nebyly ani svetsky, ani spendliky, tak snad se letos zadari!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SISTA: njn, my něco máme, ale mizí to rychle, kupovat si to by stálo fakt balík :)

A letos se chystáme jak na špendlíky, tak klasicky hrušky co mají v druhým údolí a nechávaj to tam padat a dál tak nějak co stihneme :-)))

Kdyby jsi sehnala nějaký zajímavý zdroj, dej vědět!!!
    KAREN
    KAREN --- ---
    SISTA: jj, bejva to dost drahy (z ceskejch napr. biolada, i kdyz to je spis dzem...). ja zasadila slivon, tak za par let... a v lete podniknu utok aspon na spendliky))
    SISTA
    SISTA --- ---
    DARJEEL: ja bych rada svestkovy:) pred pul rokem mi dosly letity zasoby povidel a susenejch svestek, takze jednou jsem si koupila naky bio v krame, ale jak pises, sice dobry, ale stoji to majlant a je to hned pryc.. ale tak jesi bude letos pekna uroda, tak to snad nejak ten pul rok jeste preklepu:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SISTA: to si takhle zasadíš ovocný strom... ,-)

My máme naše domácí, z hrušek z vedlejšího údolí, takže osobně nevím, ve zdravce co mají peirota tak jsou moc dobrý, ale stovka za půlkilový kelímek...
    SISTA
    SISTA --- ---
    shanim dobry (idealne domaci) povidla. nekdo prosim nakej tip?
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    Ahoj, nějaké názory na kombuchu a MB?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam