• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    PALEONTOLOG: proč?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    makro se pro děti vůbec nehodí
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Ahoj Zdraví! Kam jste se poděli?

    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    zdraví je krásné, a nemoc je vlastně impuls a příležitost k jeho zlepšení, a tak ti popíšu svou cestu jak pracuji když se mi začne ozývat krčník bolavý, angínový krk. Udělám takové desatero:)

    - Vyzdravením nemoci se tělo očistí, pokud k ní přistoupím přírodní cestou a onu očistu mu tak umožním
    - V krku se v hlenu tvoří shluky bílých krvinek připravených se s nečistotami v těle se poprat. Angína, na kterou se často dávají ATB se v tomto prostředí teprve může vytvořit. Během průběhu nemoci se kdykoliv dá zkontrolovat stav výtěrem krku a odběrem krve.
    - Pravidelně na krk přikládám obklad z horké soli (cca 300g čisté mořské soli rozehřeji do horka na pánvi a nasypu do bílého bavlněného povlaku. nechám přiložené jednu až tři hodiny a po každém obkladu sůl vyhodím), který nečistoty z oteklého krku vytahuje. Bílým krvinkám tím usnadňuje práci a zároveň díky prohřívání zmírňuje bolest.
    - Pravidelně chodím na procházky/výklusy abych podporoval přirozenou cirkulaci v těle a tím znemožňoval bakteriím a virům se v krku zabydlet.
    - Pravidelně kloktám horkou vodou
    - Léčbu je možné podpořit homeopatiky, a to zejména pokud zmeškám prvotní příznaky angínového krku - 3x denně 5 kuliček Apis Mellifica 9CH a Belladonna9CH
    - Uvědomím si na co mě nemoc upozorňuje a ujasním si jak to po vyzdravení napravím
    - Jakmile začnu odhleňovat tak slavím a se zbavuji pro tělo již nepotřebného hlenu jakkoliv je to společensky možné
    - Jakmile se odhlením užiji si dobrého jídla a užívám si každé sousto
    - Promyslím jak to příště udělám lépe
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KORINKOWICZ: chlad zastavuje zrani, teplo jej rozjizdi. jde o to , co potrebujes
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Seitan
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Díky všem za rady! Už jsem to včera zkusil pomocí sklednic s vodou.
    Nicméně metoda s igelitovým pytlíkem mě nenapadla a vypadá super! Tak možná příště :)
    Ale ještě se tedy zeptám, co pak s tím (pokud nesním vše :) ... Stačí pak zavíčkovat a dát do lednice, nebo co ideálně?

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KORINKOWICZ: začni se zavařovačkou a ziplockovým sáčkem naplněným vodou. Naplníš sklenici, zaliješ lákem. Ziplockový sáček z trochy naplníš vodou. Dáš do sklenice, zatíží to zeleninu a navíc to jaksi bude minimalizovat kontakt láku se vzduchem. Celou sklenici pak zajisti buď plátnem a nebo potravinářskou folií, aby ti tam nepadal prach, hmyz a tak.



    Až tě to chytne, tak si na fleru vyber nějaký pěkný kvašák potřebné velikosti.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    KORINKOWICZ: pamatuju si, že nekdo radil kvasit v pístovém ručním stroji na výrobu šlehačky - odpadl by problém s kovem..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KORINKOWICZ: Na tomto webu najdeš všechny potřebné informace o kvašení včetně hromady receptů a tipů http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/09/potrebne-vybaveni-co-vsechno-musim-mit.html

    Ze začátku, když jsem kvasila ve sklenici jen zelí, stačilo nechat dva tři pěkné listy v celku, ty položit shora na stlačené zelí a zatížit třeba vydrhnutým vyvařeným kamenem. Pak jsem přešla na zatěžování užší sklenicí naplněnou vodou a teď zatěžuji igelitovým pytlíkem naplněným vodou, rozloží se po povrchu pěkně rozvnoměrně.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Jakožto úplný neznalec pomrkávám po makrobiotice a momentálně bych si rád poprvý vyzkoušel udělat pickles. Jakou na to používáte nádobu, pokud nemáte tu přímo na to udělanou? A jak moc k tomu nesmí vzduch, když bude zelenina pod hladinou? A nedal by se na to použít klasický french press? Ten by mi přišel celkem ideální, ale nevim jestli by nevadilo, že zelenina bude v dlouhodobym kontaktu s kovem... Poradíte pls? (stačí mi udělat si to udělat na pár dnů dopředu, nepotřebuju to skladovat dýl)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam