• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    HLOH:: osobne nemuzu zapomenout na zastavku Parizske Komuny na strane u Baumaxu (v pripade, ze jsi myslel C.Budejovice, ale dle plexiskla pravdepodobne ano :)).

KACIR:: to je preci jasny. ta vetsi lokomotiva pouziva motorovy vuz jako beranidlo ... (buh vi, co v tom tunelu je, ze jo?) :))))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: To vypadá opravdu pěkně:).
    KACIR
    KACIR --- ---
    Objevil jsem Ameriku - v rámci Pražské integrované dopravy provozuje železniční tratě 012 a 013 spolek drážích fandů Klub železničních cestovatelů (www.kzc.cz), který se z bandy drážních zblbel vypracoval ve funkční firmu... asi si udělám výlet :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Projekt Vagón se mi povedlo propásnout, což si dost vyčítám, ale nějak bylo málo sil a spousty jinejch starostí.

Libeň byla vždycky strašná, dnešní podoba je mnohem příjemnější.
    Restaurace La Rocket je příšerně kýčovitá, barevná, ale čistá, slečna servírka mi přišla jak z chráněný dílny, než z fastfoodu. Hotovku měli asi za 70 korun, docela slušnou, jinak ceny jsou v něčem trochu nad lidovostí, v něčem ještě víc, ale ono cestování ČD už moc lidový není, tak žádnej stres :-) La Rocket v Libni věčně zeje prázdnotou, protože Libeň je nádraží dělnický a v současné době i naprosto bez rychlíků, snad jen v případě akce v Sazka/O2 Aréně tam maj šanci mít zákazníky...

Asi by se tobě i Disparitymu líbilo v hospodě kousek od nádraží směr Hloubětín, tam je hospoda, kde snad kromě videoprojektoru a novejch kachliček na záchodě se za dvacet let nezměnilo nic, poctivá zahulená čtyřka... :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: Libeň je vůbec příšerné nádraží. Jak jsem tam byl nedávno fotit ten projekt Vagón, jen jsem žasl...

Faktem je, že nádražky jsou obvykle strašné místo, ale viděno mou optikou: la rockety jsou podstatně horší. Viz zmíněný disparity:
    http://disparityblog.blogspot.com/2007/12/konec-ndraek-v-echch-aneb-quo-vadis-d.html
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Pokud si jdu k baru pro lahváče a během tý minuty, co strávím v hospodě, smrdím jak malešická spalovna, tak o takovou nádražku prostě nestojím a zlatej stánek na 3. peronu na Smíchově :-)
    Já vím, že starý nádražky svý kouzlo maj, třeba bufík v Pardubicích měl velkej šmrnc, aspoň se tam nesmělo kouřit, dneska je z toho asi LaRocket, ale ještě jsem tam nebyl, tak nevím, jestli je to stejná barevná ikea jak tady v Libni...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: To řekni ID disparity. Ten bude mít radost:))).
    KACIR
    KACIR --- ---
    Lepší nový zastávky, než starý neudržovaný shnilotiny, je fakt, že udržovat ty starý by bylo hezčí, ale s tím toho moc nenaděláme. A nádražní hospody se postupně staly synonymem pro zaplivaný strašlivý pajzly, to fakt radši McDonald, než si jít něco koupit do nádražky v Dejvicích, která dávno neplní svůj účel a je to jen nálevna pro místní ztroskotance (pokud už ji teď při rekonstrukci nádraží nezavřeli, už jsem tam nějakej rok nebyl...)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: Pravda. Hlavně mi dlouho trvalo, než mi došlo, že to první je diesel:). Ale i tak je to dost divné:).
    KACIR
    KACIR --- ---
    Dost zajímavý řazení vlaku:

HLOH
    HLOH --- ---
    Podobné to bylo se zastávkami MHD v Budějovicích, dřív bývala každá jiná, jedna krásná druhá ne, ale všechny měli své kouzlo, no a pak je zbourali a místo nich tam dali taková akvárka z plexiskla....
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HLOH: Nj, nádraží se nám mění na supermarkety s restauracemi ala McDonald:(. Jestli někdy budu mít nějaké děti, tak jim holt budu ukazovat staré fotky toho, co vlastně byla žaleznice. Asi podobně, jako když jsem já listovával knížkami o dinosaurech...
    HLOH
    HLOH --- ---
    JOSEF_K: Takových budek jako je ta zastávka ve střelné už moc není, je to škoda...
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    JOSEF_K: ach, moje oblíbené seřadiště :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KACIR: To je bohuzel to posledni, co by mne v tomto state prekvapovalo. :(
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHADOWALKER: Tam je hlavně divný, že původní záměry byly přesnější, teď dávaj volnější ruku investorům, ti samo sebou na zeleň apod budou kašlat, páč ta jim nevydělá a z nadějnýho moderního města bude možná další panelákoviště... Uvidíme...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JOSEF_K, KACIR: Jj... Zkultivovat nadrazi neni v principu skodlive, ale ty (priserne odflaknute) vize.
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHADOWALKER: Nákladovýho nádraží v principu škoda není, ale ten článek mě nepotěšil - a ani nepřekvapil...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHADOWALKER: Nevím, čím to je, ale v poslední vždycky, když slyším, že má někdo vizi, mě obcházejí mrákoty...

Nicméně moc tomu projektu očividně nedali. Dokonce bych řekl, že to vyfotili z výšky a ve photoshopu nahradili kontejnery panelákama a místo kolejiště dali jezírko. Vypadá to tam totiž naprosto stejně...

btw.: když Bůh dá, cca za měsíc bych konečně měl mít dobrý foťák, takže se konečně pustím do focení všeho, co jsem slíbil:).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam