• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    HLOH:: osobne nemuzu zapomenout na zastavku Parizske Komuny na strane u Baumaxu (v pripade, ze jsi myslel C.Budejovice, ale dle plexiskla pravdepodobne ano :)).

KACIR:: to je preci jasny. ta vetsi lokomotiva pouziva motorovy vuz jako beranidlo ... (buh vi, co v tom tunelu je, ze jo?) :))))
    HLOH
    HLOH --- ---
    Podobné to bylo se zastávkami MHD v Budějovicích, dřív bývala každá jiná, jedna krásná druhá ne, ale všechny měli své kouzlo, no a pak je zbourali a místo nich tam dali taková akvárka z plexiskla....
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HLOH: Nj, nádraží se nám mění na supermarkety s restauracemi ala McDonald:(. Jestli někdy budu mít nějaké děti, tak jim holt budu ukazovat staré fotky toho, co vlastně byla žaleznice. Asi podobně, jako když jsem já listovával knížkami o dinosaurech...
    HLOH
    HLOH --- ---
    JOSEF_K: Takových budek jako je ta zastávka ve střelné už moc není, je to škoda...
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    JOSEF_K: ach, moje oblíbené seřadiště :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KACIR: To je bohuzel to posledni, co by mne v tomto state prekvapovalo. :(
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHADOWALKER: Tam je hlavně divný, že původní záměry byly přesnější, teď dávaj volnější ruku investorům, ti samo sebou na zeleň apod budou kašlat, páč ta jim nevydělá a z nadějnýho moderního města bude možná další panelákoviště... Uvidíme...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JOSEF_K, KACIR: Jj... Zkultivovat nadrazi neni v principu skodlive, ale ty (priserne odflaknute) vize.
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHADOWALKER: Nákladovýho nádraží v principu škoda není, ale ten článek mě nepotěšil - a ani nepřekvapil...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHADOWALKER: Nevím, čím to je, ale v poslední vždycky, když slyším, že má někdo vizi, mě obcházejí mrákoty...

Nicméně moc tomu projektu očividně nedali. Dokonce bych řekl, že to vyfotili z výšky a ve photoshopu nahradili kontejnery panelákama a místo kolejiště dali jezírko. Vypadá to tam totiž naprosto stejně...

btw.: když Bůh dá, cca za měsíc bych konečně měl mít dobrý foťák, takže se konečně pustím do focení všeho, co jsem slíbil:).
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Meli bychom rychle uskutecnit vypravu na nakladove nadrazi Zizkov, nez z toho bude tahle hruza.
    http://www.novinky.cz/clanek/138391-radnice-ma-novou-vizi-nakladoveho-nadrazi.html
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    AILAS: No, to bys teda měl:).
    AILAS
    AILAS --- ---
    JOSEF_K: coz mi pripomina ze bych se mel pustit do tech fotek z nadrazi :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Kdo by to byl čekal, že najdu materiál i na fotkách lsečen z nyxu:).
    [ EEE @ FOTKY SLECEN Z NYXU.. ]
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: mimochodem, muj kamarad vzdycky rikal, ze v nekonecnu se krizujou koleje do praveho uhlu ;-)).
    To, jak jsem vypozoroval v auditku o vlacich, je zastoupeno v Cechach hned nekolikrat :) (tedy vlastne v Cesku). Sladka nevedomost.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JONEZ1: to jsem rad
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JONEZ1: Díky. Je to bohužel psané na rychlo a dalo by se toho dost předělat. Snad se k tomu ještě někdy vrátím:).
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: tak jsem si konecne vzal chvili casu a precetl tu tvoji povidku. moc prijemny cteni.
    MLEKAR_STEIN:: a u tohodle jsem se zas dobre pobavil.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KDE SÍDLÍ NEKONEČNO

Jednou, když jsme byli ještě kluci, jsem na škvárovém peronu hvězdonického nádražíčka uviděl namalovanou osmičku. "Hele, poražená osmička," řekl jsem, neboť ta osmička tam ležela jako kuželka. Ne takhle: 8, ale ∞ placatě.

Ale Borek, který byl odjakživa veden k přírodním vědám, mě opravil, že to není žádná osmička, ale znak nekonečna. Později, když jsem se v geometrii učil, že rovnoběžky jsou přímky, které se sbíhají v nekonečnu, vybavilo se mi ve vzpomínkách hvězdonické nádražíčko a koleje posázavské lokálky, které vedly ke Zlenicím a sbíhaly se kdesi pod zříceninami Dubé. Tam někde pod Dubou, kousek nad poddubským jezem - představoval jsem si -, sídlí nekonečno, které se tak placatě podepisuje ∞.

Vladimír Škutina - Svět jako skleněná duhová kulička, Mladá fronta, 1996
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam